Text å bild från centralorten Lumsheden. Centralt så tillvida att motiv för en naturfotograf finns redan runt knuten.

Vinterörn

Vinterörn

Årets sista besök i örnkojan började bra, strax efter nio landade denna kungsörn i torrakan utanför. Den gamla taigaskogen på berget i bakgrunden är upplyst av morgonens första solstrålar och örnen sträcker ut sina mäktiga vingar. Ibland kan naturfoto vara så enkelt! Alla innehållslösa timmar jag spenderat i samma koja är helt bortglömda och slitet med att förse örnarna med mat betalar sej på en sekund. En fantastisk avslutning på året!

 

 

 

 

Inlagt 2012-12-29 01:01 | Läst 1493 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Grym bild, bra jobbat.
Svar från taigabild   2013-01-07 12:13
Tackar! Jag kommer att fortsätta slitet med utfodring av örnar och givetvis spendera ännu fler händelselösa timmar innan nästa bild kommer! :-)
M v h
Peter
Det är så sant som du skriver! När väl bilden kommer skrattar man å glömmer bort alla timmar :)

Snyggt jobbat!
Svar från taigabild   2013-01-07 12:14
Tack för uppskattad kommentar! Tur att man har selektivt minne och kan glömma tristessen.
M vh
Peter
Matade örn under många år på 80 - talet. Idag när jag ser tillbaks på den tiden så var det arbetet runt omkring jag gärna minns. Hämta rådjur, släpandet ut till gömslet, gömslebyggandet och som du skriver, den långa väntan. Man kikade i gluggarna, lyssnade, och plötsligt satt en örn i någon tall långt bort och spänningen steg. Ibland blev det en bild.
Sten
Svar från taigabild   2013-01-07 12:18
Hej, jag har sett många fina bilder från din kamera genom åren och förstår att du delar mitt stora naturintresse. Vi får heller inte glömma att det var det tidiga slitet på 70- och 80-talen som ligger till grund för vår stora havsörnsstam (giftfri föda till ungörnarna gjorde att överlevnaden de första åren ökade) och även kungsörnen har dragit nytta av detta. Själv började jag inom ramen för Projekt Havsörn i slutet på 80-talet.
M v h
Peter
Trägen vinner !
Härlig bild du fick och så vackert att solen belyste bakgrunden !
ing-marie
Svar från taigabild   2013-01-07 12:20
Tack för din uppskattning! Ingen Vit Dam men väl en kung (eller egentligen en drottning tror jag). Bilden kommer som en snigel och försvinner som en blixt :-)
M v h
Peter
Allt slit ger utdelning, många timmars väntan. Men så sker det... Magiska ögonblick... Snyggt!!
/Hans
Svar från taigabild   2013-01-07 12:21
Så sant, så sant! Tror vi är beroende av dessa upplevelser (och slit) båda två!?
M v h
Peter