Testudines.se

Frusna ögonblick av ljus.

Fredag på väg.

Jag körde ut på väg 40 och lämnade Göteborg bakom mig. Det som slog mig direkt var att det låg snö vid vägkanten. Jag körde förbi Borås och ut på öde vägar. Mindre än en timme från Göteborg var det vinter. 

Stannade bilen utmed vägen och ställde mig vid vägkanten. Tyst helt tyst. Inget bakgrundsljud ingen vind. 

Allt tar slut, en bil kom och fick mig att sätta mig och köra den sista biten. 

Framme och det var plogat hela vägen. Ett kort besök i vår stuga att allt står rätt till. Hämta lite saker som saknades. Snön var blöt och tung. 

En sista titt ut i skogen och sedan hem igen. 

Postat 2017-12-15 22:58 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

När det är bra att se sig om.

Är man vid kusten, blir det lätt att man ser ut över havet. Man står där och spanar mot horisonten. 

Kanske har man sin lunchlåda med sig. Solen står alltid över havets horisont, det är naturligt att vända sin framsida mot solen. 

Varför skulle man då se sig om, och titta bakåt. 

På sin höjd kan jag vila blicken åt sidan en kort stund. Varför man satt ett staket ute i vattnet, är en gåta. Är nog inget staket, men vad det är kan jag inte föreställa mig. 

Bron mellan Fotö och Hönö heter så fyndigt Fotöbron. Kanske för att det är den enda bron på Fotö, Hönö har fler broar. En som går till Öckerö, det är lite lustigt med namn. Vägen på Hönö som går till bron som leder till öckerö, heter på Hönö Öckerövägen. Men så fort du kört över bron byter vägen namn till Hönövägen. Om man tror det är slut med det. Inte! Det finns fler öar som samma väg går till via broar. Till slut tar vägen slut och en vägfärja tar en vidare, till de tre sista öarna som är bebodda. Det var de norra öarna, på de södra öarna finns det inga broar och bilar.  

Nu är det dags att se sig om åt andra hållet.  // Jörgen

Postat 2017-11-11 09:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Med skymningen kom dimman.

Efter avslutat arbetspass tog jag en promenad hemåt. Numera har jag nästan alltid med mig min lilla Em10 i fickan. Mölndalsån låg så stilla den kunde. Det finns en del, egentligen ganska många harar. De bor i kullen mot bergakungen. När man går hem på natten kommer dom fram för att söka efter mat. 

De senaste dagarna har det varit ovanligt stökigt i trafiken, undrar hur det kommer bli nästa vecka med EU möte? 

Det är fridfullt i staden på kvällarna och nätterna, speciellt på vardagar. 

På taket i ån. 

Inköpet av elcykel, avvaktar en trolig rea nu inför vintern. Annars får det kanske vänta till våren. I morse var det fläckvis halka och ganska många cyklister körde vällt på samma ställe. Om det blir en cykel nu, skall det vara dubbdäck på den. // Jörgen

Postat 2017-11-09 10:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Inget liv utan svamp.

Svamp har funnits på jorden mycket länge, över en miljard år gammalt fossil har hittats. Samtidigt är det vare sig växt eller djur, men har sitt ursprung i samma gren som djuren. Tänk vad mycket som vi inte haft om svamp ej existerat. Utöver sin nyttighet är dom även vackra. i Den senaste Star Trek serien använder man något som heter Spore Drive som skall baseras på just svampar och deras sätt att sprida sig. 

För att avsluta detta inlägg, utan svamp hade vi nog inte haft det liv som idag finns på jorden.  // Jörgen

Postat 2017-11-03 11:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Knippla, en ö på västkusten. Eller skall jag gå på bokmässan?

Inte i somras utan för någon vecka eller två, tre, de går så fort. Knippla en ö i Göteborgs norra skärgård. Fridfullt och skönt med en lätt vind. En skön dag på ett lite ö. Det är egentligen två öar, Källö och Knippla. 

Fler som passar på att njuta av det goa vädret. Den här segelbåten följde vi på håll när den sakta kryssade fram. Vi hade ungefär samma fart, fast vi promenerade och satte oss ibland. 

Lite mer kraftfull båt. tyckte den gjorde sig bäst i gråskala. 

Norra delen av ön är bara berg. Där har man anlagt en slinga med rastplatser. På en bänk kan man sitta länge och njuta av utsikten. 

Marstrands fästning. 

Bokmässan, får nog vara i år. Skall gå på den alternativa bokmässan på Heden. Fast vem vet det kanske inte går. Är ledig denna helg. Tur det blir nog stökigt och rörigt i staden. 

En god helg skall jag unna mig och önskar er detsamma.  // Jörgen

Postat 2017-09-29 14:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa