Testudines Bilddagbok

Blandade bilder och funderingar.

Nytt liv runt stugan 16 Juni 2017

För några veckor sedan upptäcka vi ett bo med ett ägg i. Boet var i anslutning till dörren till vår verktygsbod/tvättstuga.  Min dotter hittade även ett liknande ägg i komposten som inte är så lång därifrån. Ägget som hon hittade placerades bland dom andra, som då var 3 st. 

När jag senast kikade till boet så var hela boet fyllt med blåa ägg. Jag kände med handen försiktigt på ett av dom och det kändes varmt. Jag satte mig inte så långt därifrån men i skydd så jag inte syntes. En koltrast hane, den var helt svart kom flygandes till boet. Lästa lite i en fågelbok och fick reda på att hanen kan ta över ruvningen om honan dör eller försvinner. Jag försökte planera in mina besök i boden så de blev så få som möjligt. 

Efter att varit i stan några dagar kom vi tillbaks jag och min dotter. Jag låser alltid när jag skall vara borta ett tag. Jag gick ner till boden för att låsa upp. Tittade som hastigast mot boet och fick se en stor öppen mun. Tog fram mobilen och höll den över boet. Boet sitter högt upp så man ser inte ner i det.  Tog en bild och såg då att alla äggen var kläckta. 

Idag när jag kollade in boet så såg jag flera hungriga näbbar som stack upp över kanten. 

första ägget

Det första ägget, den 26 maj var det. 

Nu tänker jag lämna dom ifred några dagar. men sedan när dom blivit lite mer livskraftiga skall jag se om jag kan rigga upp en kamera och ta några bilder. 

Den här var en kul händelse för mig, efter en annars väldigt jobbig period. Det känns bra att få se med egna ögon hur livet har sin gång. 

Postat 2017-06-16 19:28 | Läst 845 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera