Mitt fotograferande

En kort sväng till Hornborgasjön

I förrgår efter jobbet, tog jag en tur med bilen till Hornborgasjön. Jag körde nog bil drygt 6 timmar totalt fram och tillbaka. Jag sov i bilen, vilket var rätt kallt trots klimatanläggning (elbil) på hela natten mm (behöver förbättra upplägget lite där tills nästa gång). Jävligt kallt och blåsig när jag mitt i natten gick ut och kissade. Gick upp före soluppgången käkade frukost och fotade sen ca 1 1/2 timme, då jag tog drygt 500 bilder, innan jag körde hem. Här är några bilder av dem från gårdagens session tillsammans med 5800 tranor (vilket är ungefär hälften så många som det brukar vara detta datum).

Inlagt 2021-03-26 09:19 | Läst 1053 ggr. | Permalink
Otroligt vackra bilder på tranorna i morgonljuset.
Den första var cool.
Hörde att det inte alls var så "många" som det brukar vara, men vädret här är ju kallt...
Grymt jobbat!
Svar från thogr 2021-03-26 15:35
Tack. Den första "coola" bilden, panoramat, är sammansatt av 17 bilder tagna med 500mm-telet.
Snyggt, det gör nog inget att det inte var fullsatt, brukar vara bättre när det inte är så många det blir lätt grötigt att få ut några individer om det är för många och de håller inte 2m avstånd heller. Jag har åkt dit i gryningen ett par gånger tar lite mer än 2 timmar för mig, så jag tror man fick starta runt 4 eller liknade. Men det är snyggt när de kommer landande i soluppgången.
Svar från thogr 2021-03-26 15:37
Tack. Jag håller med om att det är lättare att få snygga bilder om det inte är för mycket tranor där. Man sitter hela tiden och letar efter individer som är lite mer för sig själva.
Oj vilka läckra bilder! Bild nummer 3 är som en vacker tavla.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från thogr 2021-03-26 15:38
Tack. Det kanske blir en tavla av den.
Fint. Har varit dit en gång, imponerande! Bara vi blir av med Covid, vill jag dit på nytt, hoppeligen nästa år?
- hawk
Svar från thogr 2021-03-26 15:48
Tack för kommentaren. Ja, det var några år sedan jag var där förra gången. Men då kunde jag sova på vandrarhem. Det skulle jag inte göra nu. Men det var inte så mycket folk i år vid Trandansen kl. 6 på morgonen (faktiskt bara fotografer), så jag kan starkt rekommendera en tur dit om du har möjlighet. Det stod ett antal husbilar på parkeringen på natten. Det är ju lyxig om man har tillgång till en sån. Själv har jag elbil så jag kan i alla fall ha värmen på hela natten. Men det stod en vanlig merca-kombi bredvid mig på parkeringen hela natten. Måste ha varit svinkallt att sova där. Först på morgonen startade de motorn på tomgång en stund för att få lite värme.