Min dagboksblogg som fotointresserad och pensionär.

Besök av Evert

I dag fick vi besök av Evert. Stormen alltså. Det blev en del snö och även en del blåst. Tog mig ändå ut i ovädret och tog några bilder.

Inlagt 2021-03-11 19:51 | Läst 689 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Men visst är det snyggt med tråk-väder på bild! :) Snygga Västeråsbilder! (Och vad skönt att han äntligen har fått en så snygg halsduk, där han cyklar till jobbet på Asea, dag ut och dag in!!! :) /Tommy.
Svar från Fredsson 2021-03-12 13:45
Tack Tommy. Det var halsdukar på flera av cyklisterna så de blir nog väl omhändertagen i ruskvädret.
Ruggvädret kommer väl fram..En halsduk kan ju underlätta en del..
HaD/Gunte...
Vädret var helt otroligt här ute på Skogsö i Vaxholm också. Vi var ett par gubbar som hade gjort upp om en installation av ett par luftvärmepumpar förra veckan och trodde inte att det skulle bli av, då det redan på morgonen säkert var mellan 15-20 sekundmeter i byarna, men 8:30 landar vår eminente taxibåtskeppare Bosse som driver Waxholm Watertaxi på Skogsö Udde i full storm med både installatörer och maskiner och det på första försöket. Det brukar inte ens Waxholmsbolaget fixa i den typen av väder. Jag trodde inte ens det skulle vara möjligt. Betänk att hela Torsbyfjärd med en hel kilometer helt öppen fjärd låg på rakt in mot bryggan så det bara dånade.

Vi hade först svårt att överhuvudtaget få någon intresserad av detta installationsjobb ute i Skärgården ( inte någon av landets stora på denna marknad var intresserade inte ens i solsken och bleke) men som tur är finns det en stark lokal tradition att samarbeta och hjälpa varann ute i Skärgården, så Bosse ringde Norrsidans Installation och det fanns inte på kartan att ställa in. Ska jag vara helt ärlig så känns det även helt rätt att gynna våra egna lokala företag här ute som vi kan ha närmare relationer med och som vi vet att vi verkligen kan lita på faktiskt i alla väder.

En båt i vår hamn slogs delvis sönder i stormen och många grenar blåste ner och t.o.m. en stor boj som slitit sig i stormen kom på driven. På kvällen stod granarna som pilbågar och var alldeles vita i mörkret då stormen blästrat dem med snö och is. Det var väldigt vackert och stämningen förbättrades lite till då min nya luftvärmepump susade lite hemtrevligt i bakgrunden och spred en värme som det nog var minst ett halvår sedan man kände.

Bosse kom f.ö. som avtalat efter lunch när det om möjligt blivit ännu värre och plockade upp installatörerna och deras utrustning innan han susade hem till Vaxholm igen.
Svar från Fredsson 2021-03-12 22:19
Det var tydligen dramatiskt i skärgården. Inte lika tufft här. Kul att höra om er sammanhållning ute bland öarna dock.
Sten-Åke Sändh 2021-03-15 00:20
Vaxholms Stad är en håla med mellan 4500-5000 invånare som tar emot en miljon turister per år normalt. Nu under pandemin sätts solidariteten på prov och glädjande nog klarar sig åtminstone flera av våra krogar och matrestauranger hyfsat genom att många försöker spendera en del av de pengar vi inte kan göra av med längre på att köpa take away och på inköp i lokala butiker.

Alfrida kom med orkanvindar och från nordväst och nästan väst på norra Skogsö. Sämsta tänkbara riktning då många av träden inte hade rötter växta för det. Se bild:

https://www.fotosidan.se/blogs/stenisfotoblogg/index.htm?tag=Skogs%C3%B6+Vaxholm+efter+stormen+Alfrida+2019

Förödelsen efter Alfrida på Skogsö:

https://sten-ake-sandh.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=383463

Men under Alfrida låg Skogsö Udde och Södra i lä men under torsdag torsdagens storm var det precis tvärtom när allt kom från söder istället.

Thomas tredje bild här tycker jag påminner mest om hur det såg ut hos oss också. På kvällen såg man knappt 10 meter i yran och en av mina kompisar som bor permanent på Skogsö fick ta in på Waxholms Hotell istället för att åka ut till ön då båtfärder på kvällen var omöjliga (för alla utom taxibåts-Bosse då, men han hade ju avslutat sin arbetsdag då och åkt hem) :-)