Växlar friskt mellan foto och film och kallar mig inte fotograf. Utvecklande prylar är kul och kaffet smakar oerhört bra ihop med Lightroom. I övrigt är trippar norrut med bekvämt fiske och lätt vandring ett stort intresse.

Väntar nyfiket på nya Tamron EF 70-180/2.8 vxd, men vad kommer den få?

Det kommande kompakta telezoomen 70-180/2.8 måste vara ett av det mest hypade och omdiskuterade objektivet på bra länge, och jag själv har följt de flesta större forumen för att försöka lista ut vad det kan bli. 

Får det bildstabilisering eller inte, eller kanske fokus av/på? Det har diskuterats en hel del men jag har inte sett en enda kommentar om de olika versionerna som cirkulerar, och det är ändå bilder från Tamron själva. Det har t.o.m dykt upp skarpa bilder på förproduktionsexemplar.

Men faktum är att det döljer sig lite i bilderna. Jag tog 2 av Tamrons egna bilder och drog i spakarna för att ljusa upp och framhäva detaljer...och man ser faktiskt att det finns 2 switchar på onjektivet! Både cyber och Scandinavian har listat produkten men visar en tub med endast en switch, en låsknapp då tuben expanderar vid zoom. Man ser tydligt bullen nere till vänster och ena bilden visar tydligt en switch. Jag hoppas på bildstabilisering men det skulle väll antagligen vara mer sannolikt med fokus av/på i så fall...eller så är det struket helt i produktionsmodellen som kommer. 

Jag har de 2 tidigare syskonen där jag tycker 17-28:an är fenomenal och 28-75:an är...nja,ok. Alla hyllar den men jag tycker oskärpan är extremt nervös. Ja, vi får väll se vad det blir :-) Det blir sannolikt en mycket lätt, kompakt och kompetent "holy trinity" när allt är färdigt :-) 

Inlagt 2020-02-10 00:34 | Läst 1269 ggr. | Permalink
Tamron 70-180 låter ju spännande, men är det EF mount du skriver om, jag hittade den enbart till Sony FE.
Svar från Third eye 2020-02-10 08:29
Ja det stämmer, det är enbart en Sonyfattning på dessa 3.