Växlar friskt mellan foto och film och kallar mig inte fotograf. Utvecklande prylar är kul och kaffet smakar oerhört bra ihop med Lightroom. I övrigt är trippar norrut med bekvämt fiske och lätt vandring ett stort intresse.

När ambitioner inte håller söker jag nya prylar.

Det hör kanske skulle passa bättre i forumet, men då det är lika mycket en tanke som en fråga så blir det ett inlägg från hjärnan istället.

Min ambition har alltid varit att skapa media i form av foto och film, så spretigt och yvigt att jag knappt kallar mig hobbyfotograf eller hobbyfilmare. Resan till mediat och redigeringen av den har t.o.m ibland större värde än resultatet.

I Mars 2020 kom jag hem efter 9 månader av in och ut på sjukhus pga cancer och hade all tid i världen att läsa på och utöka min önskelista, som i Juni -21 resulterade i en begagnad A7s iii. Ett komplement till min ganska nyköpta A7r IV. Jag hade då förverkligat 2 kameradrömmar.

Så nu står jag inför spretiga val...kroppen klarar inte riktigt av filmningen så som jag vill och då även astrofoto/timelapse är en trevlig syssla jag ägnar mig åt så går tankarna att byta ut s3:an mot t, ex en A7 4:a istället. Idealet hade varit att utöka med ett 3:e hus men det är ju en hygglig peng extra att lägga ut. Och S3:an begagnad kan finansiera en helt ny 4:a.

...eller...här kommer självbedrägeriet in, jag har en väl utvecklad förmåga att hitta på köpargument.

Borde inte både min R4:a OCH S3:an kunna finansiera en begagnad eller gråimporterad A1:a? Den verkar vara lite av "gyllene snittet" av kompromisser för mig! Jag tappar de sköna ytterligheterna men kanske kan leva med ett enda hus? Och sedan låta självbedrägeriet leda mig mot ett 600/f4 🙂...eller så slutar det med att jag står med en A1:a OCH en A7 4:a i allafall.

Jag är i allra högsta grad medveten om att en majoritet av medlemmarna här får mycket bättre resultat med välldigt mycket enklare grejjer och jag hämtar inspiration från er alla varje dag.

Men jag "villhöver" mycket och både engageras och inspireras av ytterligheter långt över min förmåga...jag gillar takhöjden och det ÄR en del av mitt skapande. Dessutom smakar kaffet extra gott när jag sitter och pixelpeepar osynliga defekter...att sen åka 30 mil enkel för att ta om bilden är en del av nöjjet...då har jag ursäkter till Egg McMuffin i bilen igen🙂

Så jag har lyxproblem såklart, men jag gissar också att jag inte är ensam i detta.

Jag har skitbra grejjer och möjligheter långt över kapacitet och förmåga...men har jag ändå ett värde i att byta bort en ytterlighet mot en medelväg?

Han en bra dag alla! 

Inlagt 2022-06-12 10:04 | Läst 1073 ggr. | Permalink
klokt inlägg, bara att hålla med 😉

/peter
Svar från Third eye 2022-06-13 23:56
🙂 Ett ögonblickligt infall.
Du håller i alla fall fotoindustrin under armarna. Bra.
Svar från Third eye 2022-06-13 23:57
Mig själv först, sen vilken industri som än kommer för mig🙂