Djur & natur, sport, macro fotografering, samt bildmontage.

30 mil i bil för en fågel framför linsen

Läste förra veckan om att en Härfågel hade setts i trakten kring Kungälv. Det lät lite spännande att kunna få den på bild. Så trots att jag ogillar att köra bil och speciellt att köra långt utan någon med mig, så pallrade jag mig upp i ottan och styrde de dryga 15 milen.

Fågeln var inga problem att hitta men var ganska svårfotograferad då den hela tiden satt på lite väl långt håll för min kamera. Dessutom satt den i princip hela tiden på marken så omgivningen blev gräs, vilket gjorde det extra svårt att få några vettiga bilder. Lyckades i alla fall få till några men de blev ju inte så stora eftersom det blev mycket att beskära. Fast jag var nöjd att få ytterligare en art till samlingen och dessutom var det en strålande dag som faktiskt gjorde det helt ok att köra en bit.

Undrar om man börjar bli en fågelnörd nu när man kan dra iväg 15 mil enkel resa bara för att fota en särskild fågel :-).

Med tuppkammen uppfälld

Med tuppkammen nedfälld.

Glidflygning

Lite skuggigt men kanske bättre bakgrund än gräset.

Inlagt 2013-11-18 14:04 | Läst 1168 ggr. | Permalink
Som Falstaff Fakir skaldade en gång:

"Upupa Epops-kalops
kan man propsa i en mops".

Men det var väl förhoppningsvis inte aktuellt att försöka här.... Har själv aldrig haft nöjet att se den.
Nog är man lite fågelnörd om man kör 15 mil, men så är det en magnifik fågel också!
Ha en trevlig kväll!
En fin fågel som jag inte sett eller fotograferat i Sverige, men jag har däremot fotograferat den på nära håll i Spanien. Gillar verkligen den här fågelns utseende och prakt!
Ha det fint!