Djur & natur, sport, macro fotografering, samt bildmontage.

En tur till Hornborgasjön med Älg framför linsen.

Idag fick jag äntligen tid till att ta mig en tur till Hornborgasjön för att beskåda årets traninvasion.. Det sades att det skulle bli soligt åtminstone på förmiddagen så jag släpade mig upp i svinottan för att vara där strax innan kl 06 då solen gick upp. Det hade jag däremot inte så mycket för eftersom det var ett kompakt molntäcke istället för en vacker soluppgång vid sjön.

På vägen dit sprang först två rådjur över vägen men hade inte kameran redo och dum som jag var gjorde jag den inte heller redo efter det utan fortsatte köra. När jag var strax innan Falköpings flygfält knatar en stor och otroligt vacker räv över vägen. jag stannar sakta till och försöker fixa bort linsskyddet på kameran medans räven stirrar rakt på mig från andra sidan vägen. När jag vevar ner rutan för att försöka ta en bild kilar den raskt iväg in i buskarna och en snopen fotograf blev utan bild.

Väl vid trandansen var det redan fullt med både folk och tranor. När det blir sådär mycket tranor är det verkligen otroligt svårt att få till några bra bilder och soluppgången var ju som sagt inte heller vad jag hade hoppats.  Några bilder senare fortsatte jag vidare mot Naturum för att se om det fanns något att fota där. Inga tranor syntes till men mycket grågäss, Kanadagäss och Svanar. Dessutom några trevliga tofsvipor. Den senare en riktigt vacker fågel tycker jag och det här var första gången jag lyckades få några bilder på den flygande.

På hemvägen mellan Broddetorp och Segerstad lufsade en älg plötsligt över vägen. Den ställde sig fört bara några meter ifrån vägkanten när jag stannade och plockade fram kameran. När jag hissade ner fönsterrutan stod den kvar och kikade på mig och lufsade sedan runt lite som för att posera. Efter en liten stund såg jag också en älgkalv som stod en bit bort.

Älg som tröttnat på fotografen bläh..

En och annan trana hamnade också på bild

Flygande Tofsvipa har jag inte lyckats fånga tidigare.

En Kricka ville också vara med.

Inlagt 2013-04-14 22:24 | Läst 1704 ggr. | Permalink
Rejäl utdelning på dagens fotoresa....trots ett par missar...men visst är det roligt att få en älg att posera,inte illa.Ha det gott// Maud
Häftiga bilder på älgen! =)
Svar från Ufologen 2013-04-15 17:22
Tack Heléne visst blev dom :-)
Trevliga och fina bilder på djurlivet, är alltid kul när man lyckas fånga det "svåra" på bild! Ha en fin måndag Peter! Mvh. Johan
Svar från Ufologen 2013-04-15 17:24
Tack Johan, Ja det är det verkligen. Önskar dig detsamma. Mv.h. Peter
Fina bilder Peter! Gillar det blåa ljuset i bilderna på tranorna. Hährliga bilder på älgarna också!
Har du fortfarande kvar 100-400 du köpte av mig! Det var i och för sig ett tag sedan, men hade varit kul att veta om du fortfarande använder det?
Ha det gott! //Micke
Svar från Ufologen 2013-04-15 21:45
Tack Mikael roligt att du gillar dem. Jo det är det objektivet jag använder mest faktiskt och samtliga bilderna i det här inlägget är tagna med det. Hur går det själv köpte du något värre sen och är du nöjd med det ?
Ha det
//Peter
Mikael Jakobsson 2013-04-15 21:53
Har köpt på mig lite f2.8 gluggar och tittar nu på en 5D MarkII eller MarkIII som nästa byte. Vet inte om jag kan motivera mitt fotograferande med en MarkIII, men vi får se. Är lite intresserad av 6D och dess ISO-prestanda också.
Kul att höra att du använder objoektivet. Skall ärligt säga att jag saknat det lite och funderar på att köpa ett nytt faktiskt.
Ha det! //Micke
Svar från Ufologen 2013-04-15 22:06
Ok jag köpte en ny kamera i julas och valde just mellan 5d MIII och 6D men ISO och autofocusmöjligheterna med 5D gjorde att valet föll på den. Inte det billigaste direkt men med tanke på vad jag gillar att fotografera så kändes det ändå rätt och jag räknar ju med att kunna ha den rätt många år. Ja 100-400 är ett trevligt objektiv ibland önskar man att man hade lite mer zoom ändå men med fullformatskameran så har det ändå blivit betydligt bättre kvalitet på bilderna. Tyvärr är ju steget upp till något ljusstarkare motsvarande objektiv väldigt stort så jag kommer nog behålla denna trotjänare ett bra tag :-)