Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

26. Snerra frá Syðra-Skörðugili

Snerra frá Syðra-Skörðugili det är så hon heter, stoet som så uppmärksam lyssnar till flocken som passerar utanför. Nedanför hennes hovar ligger hennes nyfödda föl - som bara hon vet om - än så länge ...

I stallets ro

Hon har även en humoristisk sida som hon sällan visar upp. Hon är den vackra feminina hästen med det vänliga sinnelaget. Därför var det särskilt roligt att det var just hon som bjöd på den här bilden.

Icelandic laugh

Syðra-Skörðugili är en etablerad stor uppfödning på Island varifrån Snerra har direktimporterats. Hon har hämtats hem på rekommendation av Ia och Denni som är mycket duktiga och har ett gott rykte inom islandshästvärlden.

Snerras hemsida

Inlagt 2008-06-27 21:56 | Läst 4778 ggr. | Permalink
Vackra bilder på en till synes härlig häst...
Svar från Allis 2008-06-28 20:55
Tack. Hon är en väldigt trevlig och så till den milda grad välartad att hon inte gör mycket väsen av sig alls egentligen. Hon bara finns där och är trevlig och flyter med flocken. Det är sällan man lägger märket till henne eftersom hon är så lagom och välanpassad. Att hon är en sådan bra modell kom som en fullständig överraskning.
Gillar verkligen den första bilden. Den är olik andra hästbilder med det fina ljuset. Och humorn i den andra bilden är det ju inget fel på. Importera hästar från Island? Hmm..känns som att det kan bli en del byråkrati. Eller nej? Har ingen koll...
/Arne
Svar från Allis 2008-06-28 20:51
Tack. Jo det är en hel del byråkrati men ingen omöjlighet. FFunderade själv på det ett tag då jag hittade min drömhäst där på nätet. Men sansade mig i sista stund. Faktum är att Sverige är en av de största importländerna. På Norrköpings flygplats landar de islänningar kommer hit med flyg. Vill man ha äkta vara och en riktigt bra så kostar det. Själv nöjer jag mig med en svenskfödd islänning. Men de äkta är av en annan kaliber, det är helt klart.