@ Webberimakar'n

Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Isen är sandad - Uppvärmningsdag

I strålande sol bar det iväg mot ett soligt Göteborg. Det är dags för att börja 2008 års upplaga av Göteborg Horse Show. En av de högst rankade tävlingarna i världen. En barnslig glädje av förväntan blandad med ett viss mått av oro närmar vi oss Göteborg och vid motorvägen möts vi av en välkomnande skylt.

Foto: Caroline Svensson

Efter trettioårsjubleumet slutade jag räkna åren men hör på nyheterna just att det är 32:a året i år. Otroligt vad åren går. Min far och jag har varit funktionärer sedan starten. I år blir det oerhört tomt nu när när han inte längre finns med oss.

"Du fattas oss"

Scandinavium fylls av frivilliga och komplediga semesterfirare 

 I år är det drygt 350 funktionärer varav 28 tjejer som säljer program. Det ser ut att vara ett lovande gäng även i år.

Huvudprogram 60 kr
Huvudprogram 60 kr

Nya kameran är med. Tyvärr verkar inte bilderna lika lovande. Men övning ger färdighet - förhoppningsvis ;-)

Rolexhindret

EuroHorse

Missa inte hästmässan som i år har fått en liten ansiktslyftning med bl.a. nytt entréområde och nya utställare.

Pimpning
Pimp my Ride - på hästfolks vis, dvs hästtransporten

Drickbart
en annan sorts pimpling

Själv har jag "fyndat" 7 par strumpor för 100 kr, en mugg samt ett läderbalsam och ett par ridhanskars som slarvade bort. Får gå till "Upphittat" i morgon och se om någon vänlig själ kanske har lämnat in det.

I dag har det varit en uppvärmningsdag och en eldorado för den shoppinglystna med gott om plats i EuroHorsemässan.

I morgon blir det invigning och showinslag med mera. Vi "hörs"

Postat 2008-04-23 23:10 | Läst 4041 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

När hästarna är huvudsaken ...

... och isen är sandad - då är högt flygande drömmar plötsligt inte längre en omöjlighet.

Välkommen till Göteborg Horse Show, idag har vi just börjat uppvärmningen. Imorgon börjar allvaret.

 

Postat 2008-04-23 21:51 | Läst 4238 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

17. Glöð från Sundsby

Glöð föddes på Sundsby i  juni 2002. Samma helg som hennes halvbror Viktor från Sundsby blev godkänd för avel. Glöð fick en tuff start i livet.

Glöð förlorade sin mamma redan när hon var tre och en halv månad. Hon fick tidigt ro sig själv, men hon verkar ha klarat förlusten förvånansvärt bra. Uppväxten har hon tillbringat sida vid sida med sin jämnåriga bästis "Pillan".

Glöd

Fljoð som faktiskt är faster till Glöð, ryckte in som sällskap och tröstevän. Kvällar och nätter fick Glöð dela Fljoðs box för att hon inte skulle känna sig för ensam och övergiven.

Glöd gör en snöängel

Glöð har fått sin mors Byltings vackra varma ögon och är i övrigt mycket lik henne. Hon har utvecklats till en självständig, social och mycket vacker liten fröken.

Vackra unga fröken

Nu är Glöð en ung ridhäst med en sjuhelsikes gång och motor. Vi är mycket nyfikna på vad hon kommer att visa i framtiden.

Lovande

Glöðs hemsida 

Postat 2008-04-21 21:03 | Läst 2855 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

16. Flugar från Sundsby

Flugar uttalas flöjgar och betyder vinge. Flugar är en livmodersimport från Skagafjödur på Island. Han var det första fölet som föddes på Sundsby gård och således första hästen med gårdsnamnet Sundsby.

Flugar

Flugar är bästis med Steppen. Två barnsliga herrar som gärna agerar lekpappor till alla föl som växer upp på Sundsby

Flugar är välutbildad, vaken och alert med rörelser och vilja utöver det vanliga. Flugar tycker om att ridas och möter oss i hagen om vi kommer med en tom grimma i handen.

Flugar har mycket man och stora vackra ögon, med en påtagligt isländsk framtoning.

 

Postat 2008-04-15 20:22 | Läst 2803 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Historien bakom ett husdjur

Blir smått generad varje gång någon ger beröm och frågar hur bilden kom till. Osäker på om jag egentligen bör berätta om "arbetet" bakom bilden.

Husdjuret

Ingen fotostudio ingen avancerad ljussättning

Kan säga så mycket som att någon vidare fotograf det är jag väl egentligen inte även om jag älskar att leta motiv och vinklar. Ser bilden jag vill ha i huvudet men det är så svårt att få till det precis så som man tänkt sig. Faktum är att fotograferingens vindlande vägar är ett stort mysterium för mig.

Men med Photoshops hjälp lyckas jag ibland att pilla så att bilden blir som bilden i mitt huvud. Den fotokunskap jag saknar försöker jag kompensera med min photoshopande.

Så kom den här bilden till

Det var en oerhört regning och gråtrist dag i stallet när sniglen kommer glidande genom stalldörren. Den var ju en liten rolig krabat med sitt hus och på en så annorlunda plats så plötsligt såg jag bilden framförmig. Raskt ut i bilen och hämtar kameran, inte märkvärdig alls men behändig och som därför alltid är med. Pladask ner på magen, mitt i stallgången, framför snigeln.

Den avancerade ljussättningen består i att jag mer och mindre lägger fingret framför blixten.

Väl hemma får bilden en liten körare i photoshop, svärtar bakgrunden något lite ytterligare klonar bort en fönster i fjärran, liksom stengolvet. En gnutta digital ljussättning och lite minilir med kontrast och intensitet och bortkloning av några sandkorn på skalet.

Fixt och klart.

Kände mig skapligt dum när en annan mycket smartare snigelfotograf (Anders Lindblom) berättade hur han helt sonika lyft upp sin modell till bekvämare höjder och ljussatt enligt konstens alla regler och dessutom haft en geniala idén att sätta den på en spegel. Och voila fått till en pangbild.

Tack och lov att ingen såg mig där på stallgolvet.

Större version av bilden

Postat 2008-04-12 22:11 | Läst 2962 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera