@ Webberimakar'n

Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

19. Isac från Sundsby

En av de vackraste fölungar jag sett. Kolsvart med en skinande hårrem och långbent och långlinjerad. Som ett svart smycke gick han där bland de andra fölen det året.

Isac och Raud

Isac var en vacker kontrast mot sin vita mor Perla som föl. En dag kommer han att bli lika vit som hon.

Perla och Isac

Nu går Isac i unghingsthagen och äntligen börjar vita hår tränga fram ur den svarta hårremmen. Vacker och tilltalande här han även nu. Faktiskt en av de unghästar som jag tror skulle kunna sälja sig bara pga sitt utseende.

 

Postat 2008-05-05 20:19 | Läst 8183 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Häst på vägen - Sänk farten

Det kostar så lite, några sekunder av din livslånga tid, att visa lite hänsyn, sänka farten, passera lungt och försiktigt förbi ekipaget. På ryggen sitter en ung flicka med livet framför sig och de fyra benen tillhör en kär familjemedlem.

Det står en älg vid väggrenen - Visst saktar du ner?

Den unga flickan på sin häst skrittade längs vägrenen - Saktade du ner?

Djur är oberäknerliga. Vilda som tama. En del är vana vid trafiken. Andra inte. Någon gång är det första gången hästen skall ut i trafiken. Hur vet du vilken som är vilken?

Hästar flyktdjur. Det betyder att de instinktivt flyr vid fara. T.ex. om de blir skrämda av en plastpåsevid väggrenen som kanske fladdrar till i vinddraget från din eller någon annans bil. Hästen kommer den instinktivt att fly från det farliga - dvs rakt in i din bil. Du vet vad som händer vid en kollission med en älg? Benen knäcks och den hamnar på motorhuven sparkande i vild panik och smärta. Vindrutan du själv sitter bakom är ett mycket dåligt skydd.

Inte nog med att din bil och kanske du själv får allvarliga skador. Bilen är säkert försäkrad och du har kanske tur och överlever smällen. Frågan är hur du skall orka leva med ett barns liv, en moders, faders, syskons livslång sorg, på ditt samvete. Eller om det slutar förhållandevis "lyckligt" - en handikappad flickas smärtsamma sorg över sin förlorade vän. Visst hade det varit enklare att lätta på gasen, bara lite - en kort stund.

Ryttare undviker vägar om möjligt

Naturligtvis vill ryttarna inte ut på vägarna och utsätta sig själva och sina hästar för denna fara, men i bland måste ekipaget gå en kort sträcka, för att ta sig vidare till skogsvägarna.

Idag är det tyvärr allt fler bilister som inte förstår vilken fara de utsätter sig själva och våra kära för, än de som sänker farten. Jag tror att de flesta är goda människor och min förhoppning med detta inlägg att öka förståelsen för dessa fyrfota trafikanter.

När man älskar livet
Livet är underbart, både ditt och mitt och djurens - var rädd om det

Från djupet av mitt hjärta

VARMT TACK 

till alla er som sänker farten
och värnar om ditt och mitt barns liv

Postat 2008-05-03 20:36 | Läst 7243 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

18. Pila från Sundsby

Den lilla tvära, sturska och självsäkra fölungen har förvandlats till en svan med krut och kvalitet. Oerhört välstammad med en mor och far som båda ståtar med VM-placeringar. Nu är hon inte lägre kvar hos oss utan är såld. Hoppas att vi kommer att få se henne på tävlingsbanorna i framtiden.

 

Pila sticker fram näsan för att hälsa på Frakki
Pila nosar nyfiket på Frakki

 Pila som föl
Pila som föl

Pila som unghäst
Pila som unghäst

Pila = Hurtig, Pil

Pilas hemsida

 

 

Postat 2008-05-01 20:52 | Läst 6973 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

När självförtroendet fick sig en knäck ...

... satte leklusten in.

Idag är jag lite smått irriterad över att jag bara tar dåliga bilder. Inget duger att visa upp, bara skräp. Inser att jag måste lära mig min kamera bättre. Men så hittade jag något annat som distraherade, tankarna skingrades en stund, före- och efterbilder är lite kul.

Skiss

Bilderna nedan är tagna en och en med en enkel mobilkamera. Sen har jag monterat dom i ramar. Originalet har natuligtvis inte ramar.

Färdigmålat
Konstnären heter Lobelia Barker

Postat 2008-05-01 20:34 | Läst 8411 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera