Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons
Artiklar > Varningen - filer raderas med Western Digitals My Book NAS-tjänst

Varningen - filer raderas med Western Digitals My Book NAS-tjänst

Filer försvinner och diskar fabriksåterställs. Western Digital har stora problem med sin molntjänst.

Nätverksdiskarna My Book Live och My Book Live Duo från Western Digital har drabbats av antingen ett misstänkt dataintrång eller en mycket allvarlig bugg i Western Digitals molntjänst. Diskarna riskerar att fjärraderas och fabrikåterställas. Disken blir heller inte längre åtkomlig via lösenord. Ars Technica var bland de första att rapportera om detta.

Western Digital rekommenderar att koppla ur sin NAS för att undvika att förlora allt data. För närvarande har Western Digital ingen lösning på problemet.

Det sägs ofta men är värt att upprepas; ha alltid flera backuper på dina filer. Flera fysiska diskar, gärna på flera olika fysiska platser för att minimera riskerna. Planera din backupplösning så du har kontroll över ditt material.Publicerad 2021-06-26. Läst av 2526 personer.

1 Kommentarer

Sten-Åke Sändh 2021-06-30 10:10  
Måste vara en mardröm - inte enbart för att data "försvunnit" spårlöst utan också för att reda ut vad som hänt med ett företag som helst undviker att prata med en. Det är inte lätt att fjärrstyra sånt över mail eller telefon. Det är min erfarenhet att "telefonköer" inte alltid funkar som i Sverige utan ibland droppar man bara samtal man tycker legat på vänt väl länge och i kombination med mail man heller aldrig svarar på så står man sig slätt som individ.

Enda gången jag haft framgång att få upprättelse var när jag av systemskäl (system som inte klarar ÅÄÖ i bankkort) fick betala dubbelt för en databaskonferens i USA. Då lyckades jag genom att ta hjälp av MasterCard som vred om armen på företaget i fråga.

Som privatperson undviker jag molntjänster som går att undvika. Egna fysiska diskar har JAG kontroll över och ingen annan.
Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Merläsning

ANNONS