Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons
Artiklar > DxO släpper Nik Collection 4

DxO släpper Nik Collection 4

DxO släpper uppdaterad Nik Collection.

Nik Collection 4 från franska DxO innehåller i stort samma filter och redskap som föregångaren 3, men en rad uppdateringar har gjort. Framför allt märks det i Viveza och Silver Efex. Hanteringen ska enligt företaget själva vara enklare och mera intuitivt. En del likheter finns dock kvar från föregångarna. Control Point är förbättrad och mer snabbarbetad. Det går även att namnge och omgruppera sina Control Points.

Nik Collection 4 är både ett fristående program och fungerar som  plugin till Photoshop. Väljer man att arbeta via plugin har DxO en ny metod de kallar Meta Presets. Det innebär att man via Nik Selective Tool får direkt åtkomst av tio actions från Photoshop som kombineras med olika plugins från Nik med en knapptryckning.

En rad andra nyheter och förbättringar återfinns i verson 4, bland annat 39 nya filter för filmkorn och enklare arbetsflöde i Lightroom. I Nik Collection 4 ingår även ClearView, som tidigare släpptes i DxO PhotoLab, deras bildbehandlingsprogram. ClearView tar bort dis och förbättrar kontrasten.

DoX har även släppt rawhanteraren PureRAW. Programmet ska kunna reducera brus, kromatisk aberration, vinjetterna, distorsion, förbättra skärpan och en rad andra saker. PureRaw kan integreras med Adobe Photoshop och Lightroom.

PureRAW kostar 129 euro och Nik Collection 4 99,99 euro.Publicerad 2021-06-05. Läst av 1455 personer.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS