Artiklar > Flera uppdateringar i Capture One 20

Flera uppdateringar i Capture One 20

I slutet av månaden kommer en uppdatering av Capture One.

En av de större nyheterna i Capture One 20 är en utvecklad healing brush (lagningspensel) för retusch och för att ta bort oönskade delar. I det uppdaterade verktyget kan användaren använda flera ”heal points”.

Första gången man använder verktyget på ett lager cachas hela bilden vilket skapar ett snabbare arbetsflöde för efterföljande ingrepp.

Nyheterna visades under tisdagen av Capture Ones Alexander Flemming och David Grover i den här videon.

Kloningspenseln är också utvecklad ytterligare. Enligt tillverkaren fungerar den ungefär som lagringspenseln, men skapar ett eget ”Clone Layer”. Verktyget skapar en ny klon pixel per pixel, istället för att ersätta med ett område som är förvalt. I den nya versionen är det även enklare att använda före/efter-funktionen.

Uppdateringen väntas släppas i slutet av maj. Den är kostnadsfri för alla som har licens för Capture One 20. Läs om alla nyheter här.

I nästa nummer av Fotosidan Magasin och på webben har vi en jämförande genomgång av Capture One 20 och Luminar 4.2.Publicerad 2020-05-06. Läst av 1752 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2020-05-07 10:01   alfin
Det var på tiden de fixade att kunna köra flera clone & heal på samma lager! Fungerar det lika bra som i videon, så finns det ännu färre anledningar att gå till Photoshop framöver.
2020-05-07 11:28   unoengborg
Verkligen på tiden, vet inte hur många år jag tjatat på Phase One att implementera något liknande. Nu har de äntligen hänt. Det här kommer att spara massvis med diskutrymme och tid p.g.a mindre behov av Affinity Photo/Photoshop
2020-05-10 11:53   Sten-Åke Sändh
Håller med, deras gamla lösning har känts lite udda men har det inte varit så för att man konsekvent hanterat i princip allt lagercentrerat?

Jag har annars få invändningar mot CO som jag själv använder ibland när det passar men det är lätt att man fastnar där pillandes i alla lager. Särskilt effektivt blir det inte för mig i alla fall. För mig kommer CO nog aldrig att bli ett förstahandsval just av det skälet.

Merläsning