Annons
Artiklar > AstrHori 28 mm f/13 2X Macro Probe Lens – ett udda makroobjektiv

AstrHori 28 mm f/13 2X Macro Probe Lens – ett udda makroobjektiv

AstrHori kopierar Laowas Probe-objektiv, och säljer det billigare.

Probe betyder sond. Beteckningen "Probe Lens" anspelar på att objektivet har en långt utskjuten frontlins som man kan sticka in på otillgängliga ställen. Hela det främre objektivröret är vattentätt så att man kan fota under vatten.

Runt frontlinsen finns leddioder, och det kan behövas eftersom ljusstyrkan bara är f/13. Lamporna drivs av extern ström via ett USB-uttag. Det är antagligen en enklare lösning än att plocka ström från kameran, men har fördelen att kamerans batteri inte påverkas.

Eftersom brännvidden är så pass kort som 24 mm ger objektivet ett vidvinkelperspektiv, vilket kan ge spännande bilder.

AstrHori 28 mm f/13 2X Macro Probe Lens är 45 cm långt och består av 21 olika linselement. Det kan fokusera från 0,48 meter (räknat från sensorn) till oändligt. Förstoringsgraden är två gånger vid närgränsen.

Objektivet säljs för 739 US-dollar via Amazon. Det tillkommer frakt, skatt och moms, men priset torde ändå hamna flera tusenlappar under Laowas motsvarighet. Det säljs i fattningar för: including Canon EF, Canon RF, Fujifilm X, Leicva L, Nikon F, Nikon Z, Sony E sam Arri PL.Publicerad 2022-10-31.

1 Kommentarer

Lars-Gunnar Nyqvist 2022-11-01 08:27  
Intressant.
Hoppas att någon testar bägge alternativen för att se om de är lika bra eller om det finns en vinnare. Stor skillnad I pris

Kollade på Amazon och vad jag kunde se kan man inte beställa det för leverans till Sverige. Kanske gör jag något fel. Skulle kunna tänka mig köpa det.

Merläsning

ANNONS