Annons

Senaste innehållet av PeterLj2

  1. PeterLj2

    Lurad av expert?

    Välj det system dina kompisar har om det är Canon eller Nikon! Det är enligt mig det bästa argumentet för att välja bland de två om man är amatör. Bra gluggar kostar och då kan man ju köpa det den andra inte har och så iväg och fota ihop :)
  2. PeterLj2

    Digitala vs 'Analoga' bilder

    Re: Dia vs digital Det räcker med en projektor för 10000 för att det ska bli skapligt.Har en Sanyo Z4 och även om färgerna inte blir så exakta alltid och den saknar i kontrast så är många bilder en riktig upplevelse. Visst Fullhd hade ju gett lite till men inte värt priset än sålänge för mig.
  3. PeterLj2

    Porträtt av sig själv som någon annan tagit

    Fallet är solklart ur lagens mening de är bara att skicka en faktura. Rent moraliskt är det svårare. Jag tycker nog du borde upplyst din kompis bättre. Hade det varit vilken vanlig person som helst som tagit porträttet hade vi nog inte haft den här diskussionen. En annan fråga blir ju tjänar...
  4. PeterLj2

    Raw förhandsgranskning

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=D48E808E-B10D-4CE4-A141-5866FD4A3286&displaylang=en Vet inte om den stödjer 400d men använder den ihop med min 1d mk2 och funkar bra till ändamålet. Provade inte länken men har för mig det är så den hette :)
  5. PeterLj2

    Den Högre Skolan - flipp eller flopp?

    Min subjektiva åsikt är att den högre skolan nivå är skrattretande låg. Jag är helt för elitism och att folk ska få visa att de är bättre än oss andra men det blir bara löjligt när man inte levererar varan.
  6. PeterLj2

    Alternativ till EF 24-70 2,8L

    Re: Re: Ger Canon en chans till. Vad kostade det?
  7. PeterLj2

    Anmäl dig till Ölandsresan den 13-16 maj!

    Ännu en fråga om location. Vi var i en fiskeby också. Nån som vet vad den hette och vart den ligger?
  8. PeterLj2

    EOS 3D, 4D, 5D II, 6D

    Förstår ditt resonemang ska man bara ta skitbilder är ju mer en billig skitkamera motiverad rent prismässigt.
  9. PeterLj2

    Nikon D3

    Jag ser då skillnad utan att sätta nosen till. Kanske inte om man kör bil förbi nån men om man ser till sådana man går förbi i klädaffärer då betraktningsavståndet också blir rätt nära tycker jag det blir en tydlig skillnad på hur bra råmaterialet bör har varit.
  10. PeterLj2

    Nikon D3

    Beror ju helt på hur stort man ska ha ut det och hur högupplöst. Finns magazin som klarar av att trycka i 1200dpi. Reklampelare är ett exempel på där det är användbart även om det även där går att göra godtyckligt med 10mp och lite interpolering.
  11. PeterLj2

    Anmäl dig till Ölandsresan den 13-16 maj!

    Tackar för svar :)
  12. PeterLj2

    Anmäl dig till Ölandsresan den 13-16 maj!

    Väcker en gammal tråd till liv nu :p Citatet från sida 24 nästan längst ned. Jag undrar vad det stället heter då jag nu vill återvända. Då vi alltid for iväg 10timmar innan normala människor går upp så var man en zombie som bara slussades in i en minibuss och bara följde med strömmen ^^...
  13. PeterLj2

    http://www.pramosoft.net

    Fick ett spammail med reklam för: http://www.pramosoft.net Sjukt låga priser ^^ Det verkar sååååå för bra för att vara sant och personligen är min direkta tanke att det är det. Jag hittar dock inget om stället på google för att bekräfta att det är så. Hade det inte varit för att sidan är så...
  14. PeterLj2

    Elinchrom RX 300 rdy to go set.

    Tackar för svaret. Hade faktiskt inte ens tanken på att kolla upp cyberphoto då jag alltid tyckt de varit bland de dyrare i Sverige. Så kanske inte är fallet längre eller när det gäller studioblixtar?
  15. PeterLj2

    Elinchrom RX 300 rdy to go set.

    Elinchrom RX 300 rdy to go set. Någon som har köpt detta? Jag försöker kolla runt och så vart det är billigast. Normalt sett har man ju för sig att svenska återförsäljare aldrig är billigast men tycker aifo verkar har rätt schyssta priser (ska köpas genom mitt fotofirma så momsen dras)...
ANNONS