Annons

Hur hittar/letar ni bra fotoplatser?

Produkter
(logga in för att koppla)

SusanH

Aktiv medlem
Jag fotar mest hundar, och då framförallt mina egna. Och hur söta de än är ;) så blir det ju lite enahanda om man inte varierar bakgrunder/omgivningar. Jag tittar en hel del på tex instagram och ser alla möjliga fantastiska miljöer. För egen del tänker jag mest på sånt som kan "rama in" mina hundar så som vackra fönster, portar osv (men även ruiner, vackra broar och liknande men jag tänker att det är lättare att hitta/söka efter den typen av miljöer på nätet än den första typen. Och sen är det ju inte precis så att jag tar in mina hundar i ett slott och sätter upp dem i ett fönster och fotar. 😁) Vilken "typ" av miljö man letar efter kan ju variera från person till person, men det borde vara fler än jag som letar nya miljöer även om vi inte fotar samma typ av motiv eller söker samma typ av miljö? Min fundering är hur ni hittar de miljöer som ni vill fota? Letar ni aktivt eller "råkar" ni bara på dem? Och hur/var letar ni i så fall?

Några länkar till vad jag inspireras av (även om det är professionella fotografer och jag inser att inte kommer hitta riktigt så underbara miljöer, eller ta så fantastiska bilder. 🙃)

https://www.purrpaws.de/wp-content/uploads/2020/03/LogoPPS_2061-scaled.jpg
https://www.purrpaws.de/wp-content/uploads/2021/04/LogoDSC_0134-scaled.jpg
https://www.purrpaws.de/wp-content/uploads/2020/06/LogoPPS_6135-scaled.jpg
https://fstoppers.com/originals/fstoppers-photographer-month-december-2018-elke-vogelsang-316129
https://www.dogbreathphoto.com/382zgtquwlpw1wdidsliqsyso0lqlt
 

Micke_O

Aktiv medlem
Google Earth, Google Maps och har alltid ögonen öppna när jag är ute och rör på mig (bil, går, cyklar, åker buss etc). Antecknar och sätter "pins" i Google Maps. Har jag möjlighet tar jag en bild på platsen och markerar sedan positionen i LightRoom tillsammans med lämpliga nyckelord.
 

Tonyeagle

Aktiv medlem
Mycket bra förslag (du hann före). Så här ser det ut för Stockholms län:
Välj kommun i sökfunktionen så får du upp alla reservat, nationalparker och andra fina naturområden.
 
Jag har för det mesta med kameran och det kan dyka upp vad som helst, att ljuset faller över en buske eller en sjö glittrar det bara kommer. Eller så åker jag till någon speciell plats som jag vet om eller blir tipsad om
 
ANNONS