Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Köpa FF, blixt, objektiv, studio?

Produkter
(logga in för att koppla)

misselemi

Medlem
Hejsan, jag har på senare tid kommit igång med fotograferandet och fotar främst mina vänners barn som det är just nu. Genom det så har en del vänner till dem börjat intressera sig för att anlita mig framöver. Jag känner att jag vill ha snäppet bättre utrustning innan jag tar betalt.

1. I dagsläget har jag en canon 500d, som jag känner att jag skulle vilja uppgradera till fullformat, frågan är vilken, jag är nog villig att lägga runt 15 och funderar på om det kanske skulle vara aktuellt med en begangnad..? Har kollat lite på 5d II, är den bra på högre iso? På 500d så brukar jag köra max 400, om jag inte vill ha en brusig bild..

2. Jag använder inte blixt så gärna, men måste jag det så har jag en Sigma EF-530 DG ST, som jag tycker är helt ok med bouncer, men med nyladdade batterier funkar den bara ca 15 bilder, sen blir det svart, ngn som vet varför det blir så? Och/eller kan rekommendera en annan blixt?

3. Jag har tre objektiv som jag undrar passar till ff?
Sigma EX 50mm 1:2.8 DG MACRO
Sigma EX 24-70mm 1:2.8 DG HSM (det jag använder mest just nu)
Tokina SD 11-16 F2.8(IF) DX

4. Jag funderar även på att ha flyttbara studiolampor etc, men där är jag helt grön och har ingen aning om vad jag skulle behöva för grejer? Jag vill inte lägga mer än 3000, det finns ju bl a ett komplett paket på netonnet: http://www.netonnet.se/art/foto/fot...dio/knig-kn-studio91-kn-studio50/126050.3353/ Är det något att ha?? Tips mottages gärna här med =)

* Har ett lite rangligt Velbon stativ, tips på bättre stativ mottages också gärna..

Tack på förhand/ Emelie
 
1. 5D Mark 2 är en utmärkt kamera för ändamålet. Det blir ett rejält ISO kliv från din 500D.

2. Menar du 15 avfyringar totalt eller i följd? Om du har slöa batterier och blixten krämar på så blir laddtiden därefter. Var noga med att köpa BRA batterier.

3. Ja, Ja, Nej

4. Fotobord inkluderat känns inte som rätt prioritering för ändamålet? Eller vad tänkte du främst använda studioljuset till?

Om du primärt skall köra porträtt/familje/lifestyle fotografering så hade jag satsat på ett bra FF hus (5D Mark 2) och ett par trevliga gluggar, typ ett 50/1.4 och 85/1.8. 24-70 kan du behålla för mångsidigheten (och lite vidvinkel). Macrot är heller aldrig fel medans 11-16 säljs och delfinansierar ovanstående. Jag hade avvaktat med studioljuset ett tag och kört mig varm på befintligt ljus. Åttiofemman på 5D fullöppnad blir tjusiga porträtt med hög "ååhh!" faktor ;-)
 
2. Menar du 15 avfyringar totalt eller i följd? Om du har slöa batterier och blixten krämar på så blir laddtiden därefter. Var noga med att köpa BRA batterier.

4. Fotobord inkluderat känns inte som rätt prioritering för ändamålet? Eller vad tänkte du främst använda studioljuset till?

Om du primärt skall köra porträtt/familje/lifestyle fotografering så hade jag satsat på ett bra FF hus (5D Mark 2) och ett par trevliga gluggar, typ ett 50/1.4 och 85/1.8. 24-70 behåller du för mångsidigheten medans 11-16 säljs och delfinansierar ovanstående. Jag hade avvaktat med studioljuset ett tag och kört mig varm på befintligt ljus.

2. 15 knäppningar på rad, sen blir den slö, så får jag vänta jättelänge, sen funkar det inte alls.. Skumt? Vad är bra batterier då, jag kör med laddningsbara GP 2700 som jag köpte nya i somras då jag fotade ett bröllop.

4. Nej, fotobord, är det för typ stilleben? Jag tänkte väl mer på om lamporna var bra.. Om jag har bättre utrustning så kanske jag inte behöver detta, men om jag vill komma igång innan jag köpt utrustningen, så behöver jag bättre ljus, så det är främst av den anledningen. En juste bakgrund kanske vore nåt med?

5. Jag har kollat runt efter de gluggarna som verkar ligga i hyffsad prisklass, har du tips på vart det är billigast/bäst. Har jämfört mellan Mediamarkt/Scandinavian/Japan/netonnet, det var störst skillnad på huset, det skiljde ca 2000kr.

Tack så mycket =)
 
Senast ändrad:
ANNONS