Annons

Olympus PEN vilken?

IngridEsther

Ny medlem
Hej,

Jag skulle bli jätteglad för lite hjälp på traven är.
Vill kunna använda sk "Lensbaby" http://lensbaby.com/gallery-photo.php#
Tycker dessa bilder blir så häftiga! :)

Har hittat en kamera som jag tror passar för detta Olympus Pen E-P3, eller E-P2.

Har hittat en E-P2 med ett pannkaksobjektiv 17 mm 2.8 som verkar bra här http://www.pixmania.se/se/se/115223...Partenaire=kelkoo_se&CodePromo=oui#pix-review Tycker det låter ganska billigt med 3500:-?

Det skiljer 4000 kr om man vill ha en E-P3:a

Tycker ni att jag ska välja den dyrare eller ska jag köra på den billigare. Vad jag förstår så klarar den av jobbet nästan lika bra.

Vad tror ni om objektivet jag tittat på? Som ni hör kan jag inte så mycket om foto. Är detta ett objektiv som funkar "alround" eller?

Jag har en Canon S90 som jag skulle vilja sälja när jag köpt denna nya kamera. Var kan jag bästa sälja den tror ni?
Vore jättetacksam för råd och hjälp.
 
E-P3 har rätt rejält mycket snabbare autofokus än E-P2.

Tänkbara alternativ är E-PL3 och E-PM1. Båda är av samma generation som E-P3, och har samma sensor och autofokus, men saknar pekskärm och är lite mindre och billigare.
 
Var inne på lunchen idag på Scandinavian i annat ärende men klämde och kände på E-PL3 och måste säga att hade jag inte nu köpt en NEX 7 redan så vete sjutton om inte den skulle varit mitt val. Gillar också att de försett den med vikbar skärm. Välbyggd med fina detaljer rent mekaniskt.
 
Jag gillar min E-PL3. :)

Men den tappar tid och datum när jag tar ut batteriet. Förmodligen måste den skickas på service. :-(
 
Tror att du får samma sensor om du köper p2eller p3. Men som sagts tidigare så ska p3 ha mkt snabbare autofokus (programvaran), men det hade jag iaf skitit i om jag vore du. Du kommer säkert bara köpa massa kul manuella grejer, och då behöver du ändå inte bry dig? Autofokus? Va e d?
 
ANNONS