Annons

Vilken fågel?

Produkter
(logga in för att koppla)

niniz

Aktiv medlem
20200422_111037.jpg
Behöver få lite hjälp om den här. Kan det vara bofink hona?
Bilden är lite dåligt avfotad med mobil men hoppas ändå någon ser
 

Osquar

Aktiv medlem
Tackar för svar
Visa bilaga 150051
En rödhake? och är liten flugsnappare samma fågel?
Rödhake ja. Liten flugsnappare (mindre flugsnappare är dess korrekta namn numera) är en helt annan art som dessutom är avgjort mindre vanlig än rödhaken.

Den har mindre utbrett orange (endast strupe/haka som aldrig går upp över/runt ögat!) samt två tydliga vita "fönster" på stjärtovansidan. Bifogar en bild på en snygg hane.M_flugsnappare_17557.jpg
 

Osquar

Aktiv medlem
Den satt i en tall värmlands skogar rätt stor
...vilket känns sisådär för gråsparv... Dessutom ser näbben för lång/spetsig ut, varför jag backar på gråsparv och siktar in mig på hona bofink... kanske...

Svår vinkel samt skuggning på huvudet. Det "mörka" bröstet torde vara ett resultat av att fjädrarna står ut lite och visar de mörka underliggande dunet...

/Oscar
 
Senast ändrad:

Sonysege

Aktiv medlem
Den satt i en tall värmlands skogar rätt stor
Hej Nini

Nu får du inte ta illa upp, men det bästa sättet att lära sig olika fåglar, förutsatt att man är intresserad, är att slå i en bra fågelbok. Alternativt Googla. Det kan vara bra att kunna fråga så här på nätet när man kört fast, eller för att bekräfta vad man kommit fram till, precis som i ditt första inlägg. Men man lär sig väldigt lite på att låta någon annan artbestämma.

Hälsningar och lycka till, fåglar är fantastiska och svåra att plåta,
Nils-Erik
 

niniz

Aktiv medlem
Precis så är det. Både läser kollar artportalen google glutt och hör med andra om de ser samma som jag ev fått fram. Dessa var frågetecken och den sista en chansning om ifall någon kanske kunde se.
Men visst läsa och titta själv är det bästa så långt det går
 

SSD

Aktiv medlem
Kan tipsa om Merlin Bird ID, en app du ladder ner till telefonen. Först laddar man ner själva appen för att sedan köpa till "bird packs" som är geografiska områden. Sedan kan du genom 3 enkla steg få troliga förslag på vilken fågel du ser. Du svarar helt enkelt på var du ser fågeln (vilket sköts genom GPS funktionen i telefonen), storlek på fågeln (finns 6 fördefinierad storlekar) vilken/vilka färger fågeln och så dyker en lista upp med bilder, ljud och annat. Fungarar förvånadsvärt bra!
 

Oförbätterlig

Aktiv medlem
HIttade den här i Avaviken i Jämtland ikväll. Någon form av Gräsandshybrid? Visa bilaga 156697
Det är en gräsand, men det behöver inte vara en hybrid. Sk "parkankor" av gräsand kan se lite olika ut, lila huvud istället för grönt, vita områden i fjäderdräkten eller t o m helt vita. Leucism är ganska vanligt och kan ses på många fågelarter, även t ex grön- och bofinkar. Det är vita områden i fjäderdräkten, kanske det din fågel lider av. Men en gräsand med parkursprung kan som sagt se ut nästan hur som helst =)
 
ANNONS