Vilt i Umeåtrakten

Produkter
(logga in för att koppla)

Uffe_Nordholm

Aktiv medlem
Har någon tips på var man enkelt (nåja...) kan fotografera vilt i Umeåtrakten? Eller var man kan få reda på det?

Just nu spelar arterna ingen roll, men jag har tagit reda på någorlunda vettiga platser att fotografera diverse fåglar (Degernässlätten, Stora Tuva, Grössjön och Holmögadd, tex). Men med annat vilt?
 

JoakimOlsson

Aktiv medlem
Definera enkelt :)

Men ni har väl massor av mark per människa där uppe så det ska väl inte vara så svårt gissar jag (här i Skåne får man kämpa för att inte komma i närheten av andra människor som skrämmer djuren) ;)

Ut och gå en sväng i skog i närheten av fält så kommer du säkert väldigt snart hitta stigar som djuren använder till/från fältet. Sedan går du ut och sätter dig en bit därifrån, ett par timmar (eller mer) innan solen går ner (eller upp), stillasittande, med vinden i ansiktet (om du tittar mot där du tror djuren kan komma), med kamouflage eller framför/i/bakom något växtligt, och vänta in solnedgången. Så kommer du nog så småningom se vilda djur. Inte varje gång, men troligtvis relativt ofta.

Om du inte redan har så skaffa ett portabelt gömsle, eller en löv/3d kamouflagedräkt, så blir det desto enklare när du hittat ett bra ställe.
 

lonian

Aktiv medlem

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar