Annons

Gruppbeskrivning

För dig som är intresserad av porträttfotografering, både i klassisk bemärkelse i studio men likväl porträtt i befintligt ljus.

Poolregler
-----------
Bilder i denna pool ska vara porträtt av människor där fotografen haft för avsikt att porträttera dessa. Det ska ligga lite tanke och arrangemang bakom bilden i form av pose, ljus och/eller komposition. Rena situationsbilder hör inte hemma här utan ska i stället läggas i andra pooler. Personerna som porträtteras ska normalt vara medvetna om kameran. Undantag från det kan göras om det ändå finns ett arbete bakom bilden, men då ska det framgå av poolkommentaren hur bilden kommit till.

Dessa regler gäller i lika hög grad om den porträtterade är ett barn. Situationsbilder från barnets vardagsmiljö hör hemma i andra pooler om dom inte är arrangerade. Babybilder är endast välkomna om det finns ett arbete bakom dom i form av placering, planering av ljus mm. En baby är ju egentligen aldrig medveten om kameran och vad den gör.

Bilder som inte ser ut att uppfylla poolreglerna och saknar poolkommentar kommer att tas ur poolen.

Dom som är med i denna pool förväntas ge minst lika mycket kommentarer som dom vill ha sina egna bilder. Alla kommentarer är välkomna från såväl proffs som nybörjare.

Det är fritt fram att labba med efterbehandling och effekter.
ANNONS