Canon Powershot G11

Betyg


(4.57/5)
(3.57/5)

Summmering

Enligt Canon Sverige ger PowerShot G11 exceptionell bildkvalitet och flexibilitet i proffsnivå tack vare en 10,0 MP high-sensitivity sensor, förstklassigt objektiv för vidvinkelzoom och 2,8 tums vinklingsbar LCD-skärm.
Egenskaper
10,0 MP CCD med hög känslighet
5x, 28 mm vidvinkelobjektiv med optisk bilsdtabilisator
2,8 tums vinklingsbar LCD-skärm
Dubbelt antibrussystem med DIGIC 4
Total manuell kontroll och RAW
Smart auto-läge och Servo AF/AE
Ansiktsigenkänning
i-Contrast
HDMI-utgång
Canon Speedlite-kompatibilitet2016-12-31 ja-foto


Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Billig, tålig, bra ljusmätare, optisk sökare.
MINUS:

Köpte denna för en femhundring, tanken var att den skulle användas som ljusmätare åt mina mellanformatare. Som ljusmätare gör den ett ypperligt jobb, men jag börjar bli mer och mer förtjust att använda den som en liten smidig kompakt med finfin prestanda. Installerade nyss CHDK-hacket och nu kan G11-an 'allt'. Visst den har inte den bästa brusprestandan och sökaren är ju rätt ynklig, men för priset man betalar idag är den toppen!

Pris: 500
2010-12-22 Jhns


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lättarbetad kamera med de viktigaste funktionerna på ovansidan av kameran.
MINUS: För mycket finesser i menyerna men man behöver ju inte använda dessa. Vissa känns som lite lekstuga

Jag har haft kameran som en resekamera och som lite ögonblickskamera. Har man fotat med gamla analoga kameror känner man igen reglagen på ovansidan.
Iso och exponeringskompensation. Utmärkt att de finns i så snabba lägen och att inte behöva gå in i menyer för att ändra. Jag tycker kameran är smidig och tar bra bilder. Man skall givetvis inte jämföra med en systemkamera med dyr optik. Jag har en liten livremsväska så det fungerar utmärkt att ha den där samtidigt som man har andra kameror för annan fotografering.
Jag rekomenderar ett köp.
2010-12-20 Dtoomy


Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet, manuella inställningar, rattar och knappar så man slipper gå in i menyer, bra ISO prestanda.
MINUS: Ingen jeansfickkamera direkt men den får plats i jackan.

Tillskillnad från föregående rescencent så måste jag säga att jag gjorde årets kap. Köpte denna som sista ex hos Schönherrs foto här i Sthlm för 3500kr med 4Gb minneskort. Därefter gick jag och köpte ett billigt Hama EF 700 stativ och trådbunden fjärrutlösare från hähnel. Testade självporträttbilder i normalt ljus på stativ i autoläge och jpg. Resultatet var fantastiskt, inget brus i bilden, skärpan suverän och varenda detalj syntes väl. Är nybörjare när det gäller foto och har därför läst på ordentligt, köpte också en bok som är specifik för Canon G10/G11 och den har hjälpt mig mycket. Summa sumarum, köp denna om ni kan få tag på en till billig peng, G12 tycker jag är för dyr med tanke på att de bara lagt till HD läge utan zoom, lite bättre stabilisator och en massa leksaksparametrar (HDR, miniatyrläge etc) som man egentligen kan fixa själv i ett bildbehandlingsprogram.

Liknande produkter: S95, LX3, LX5

Köpt hos: Schönherrs Foto Online

Pris: 3500
2010-12-12 Björn Skoog


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Snygg design, mångsidig, gedigen byggkvalitet, lagom storlek och tyngd
MINUS: Helt enkelt för dålig bildkvalitet, långsam, dålig MF, dålig optisk sökare, för dyr

Ville ha en kompaktare kamera för att ta mer bilder i vardagen. En kamera som hänger med överallt, för att komplettera min ordinarie systemkamera.

Valde mellan denna och en micro 4/3:s, främst Panasonics GF1 med panncake (20mm/1,7).

Valet föll tillslut på G11 av dessa:
1. Verkade prisvärd och ganska billig
2. Verkade mångsidig, med tanke på zoomen, macroläge etc. Skulle täcka alla de typer av foton jag kunde tänkas ta i vardagen
3. Snyggare

Idag, 6 månader efter mitt köp, säljer jag kameran. Den är sparsamt använd, och i nyskick. Varför?

Framförallt: bilderna håller inte godtagbar klass.

Men frågan man måste ställa direkt efter detta är: tillräckligt hög klass för VEM?

Jag förväntade mig en bildkvalitet på samma nivå som canons systemkameror på instegsnivå, fast vad de levererade för 3-4 år sedan. Typ Canon EOS 400D.

Det var kanske naivt av mig, och jag visste exempelvis att den mindre sensorn skulle ha svårt med höga iso.

Mycket riktigt. Allt över 400 iso är oanvändbart. Rent skräp.

Men jag tycker att skärpa, färger, kontrast, ja det mesta, brister. Klart det ser ok ut, om du fotar ute en härlig sommardag. Eller i dagsljus, mitt på dagen. Men direkt det skall ställas lite högre krav, falerar det.

Varje bild, oavsett när den tagits, måste behandlas grundligt i PS. Att fota i något annat är RAW är otänkbart, således.

Manuella fokusen är ett skämt, helt oanvändbar. Optiska sökaren funkar inte heller i praktiken.

G11 marknadsförs som en kompaktkamera för den med proffskrav. Det tycker jag är fel.

Är du dock van vid kompaktkameror i 2-3 tusenkronorssegmentet, och inte ställer krav på ljuskänslighet eller exceptionell bildkvalitet, kommer du säkert bli nöjd. Jag blev det INTE.

Tyckte också att autofokus var seg, och det tog lång tid från att man tryckte på avtryckaren, till kameran tog en bild. Men också där beror det på vad man jämför med. Jag jämför med en billig systemkamera.

Skall nu köpa det jag borde gjort från början: Panasonic GF1, med fast optik. ÅTerstår att se om denna uppfyller mina krav.

Liknande produkter: Canon S90, Panasonic GF1, Olympus PEN

Köpt hos: Expert internetbutik

Köpt hos: Expert i Nordstan (Göteborg)

Pris: 4999
2010-10-30 Sven Blomquist


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Inställningnsbar nästan som min 5D mkII och med 2 C-lägen. En hygglig optisk sökare. Lagom zoomomfång.
MINUS: Seriebildtagningen är långsam. Lite mycket tunnformig distorsion i vidvinkelläget.

En kamera som alltid kan följa med. Den får inte plats i bröstfickan men väl i jackans ficka eller innanför. Efter en vecka i Porto med G11an kan jag bara konstatera att den tar bra bilder rent generellt. Två saker kunde vara bättre:
Jag är mycket nöjd med kameran.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4295
2010-10-20 rsdea


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Skärpa Kvalite Raw Inbyggt ND filter
MINUS: Seg serie bildtagning

Köpte G11 an för att ha en kamera man tar med sig ofta. Och så har det blivet. Tycker inte alls den är jobbig att ha med sig , får lätt plats i en jackficka. Men oftast bär jag den runt halsen. Är riktigt imponerad av bilderna man tar med denna. Dom blir riktigt skarpa ända ut i kanterna och det finns grymt mycket inställnings möjligheter för att få det resultat man önskar. Rekomenderar denna kamera om man vill ha en riktigt bra kompakt kamera med härlig kvalites känsla och tyngd , som tar riktigt skarpa bilder.

Liknande produkter: G10
G12

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 5500


Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra bildkvalitet med JPEG och RAW. Robust byggd. Den vinklingsbara skärmen är underbar och tål att stå inkopplad utan att bli överhettad.. Låg strömförbrukning. Bildstabilisering funkar, skarpa bilder på 1/10 sekund.
MINUS: Liite långsam för exempelvis gatufoto och sport. Bökigt att montera filter på den. Som alla kompakter lite svår att få grepp om med stora händer eller handskar.

Tillägg 111128: OK, rejält med brus på ISO 1600. MEN, det går utmärkt att få bort med Topaz brusreduceringsprogram. Se: http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=2199891&target=_blank
==========================================
Nu har jag haft den sen den kom ut. Det verkar troligt att det finns måndagsexemplar av G11. En del användare anmärker på dålig bildkvalitet.
Mitt ex levererar superskärpa och fina färger utan brus på låga ISO-tal. Lite brus vid 400 och uppåt, lätt att ta bort med Topaz Noise reduction.
En kamera att ha i fickan. Men den kan inte ersätta min sytemkamera.

Köpt hos: Cyber

Pris: 6495
2010-10-12 stahlstierna


Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet, format, byggkvalitet, kontroller för ISO och exponeringskompensation, skärm, optisk sökare, startar snabbt, bra brushantering vid höga ISO-tal, säker autofokus, exponerar ofta mkt bra.
MINUS: Man kommer lätt åt knappar på baksidan av misstag, omöjlig att hantera med handskar kallare dagar, brist på kort skärpedjup.

Ville ha en "proffsig" kamera som man orkar ta med sig med barn och allt och för det syftet är den klockren. Som komplement till en systemkamera kan man knappast hitta ngt bättre.

Köpt hos: Cyberphoto
2010-09-01 stefan_nordstrom


Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 2 Hållbarhet: 4
PLUS: Råformat, lätta menyer, lågt brus.
MINUS: Går ej att ändra inställningar (Blixt,) när den vinkelbara displayeninte används. SAMT den tidigare påtalade distorsionen.

Köpte kameran för att komplettera din min 5d Mark II.
G11:an är en kompetent kamera och liten sak som ligger fint i handen.
DOCK dras den en extrem distorsion som jag inte finner acceptabel.

Liknande produkter: Canon G10

Kundtjänst: Cyberphoto. Alltid bra som vanligt.
God hjälp vid returen av kameran.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4900
2010-08-15 arnenym


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Känns gedigen. Optisk sökare.
MINUS: Se kommentarerna

Överreklamerad kompakt. Distorsion och kladdiga bilder. Jag kan inte förstå att den har fått så otroligt bra omdömen överallt. Hustruns betydligt billigare Nikon P80 tar bättre bilder.

Köpt hos: Media Markt

Pris: 4999
2010-08-03 Håkan Bråkan


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Skarp, kvalitetskänsla, bra vid höga ISO
MINUS: Lite långsam när man är van vid systemkameror

Efter en G9 för tre år sedan köpte jag systemkameror och kör numera fullformatare mestadels. Köpte en G11 för att ha något lättare, och kan bara konstatera att bildresultatet är så bra det kan bli inom ramen för den lilla sensorn. Kvalitetskänslan är topp och optiken skarp. Kör RAW och numera kan man ju använda DPP på samma sätt som med systemarna. Bästa kompaktkamera jag sett vad gäller höga ISO, t o m 1600 kan vara användbart (men bara nästan).
2010-03-12 Kentarx


Bildkvalitet: 3
Tycker inte bildkvaliteten är den som jag hoppats på och förväntat mig, den duger men knappast mer än det, inget som jag rekommenderar, men det är som jag upplever bildkvaliteten.
2010-02-21 Svärd


Bildkvalitet: 5
PLUS: Bildkvaliteten. Lättanvänd med logiska funktioner. Ett alldeles perfekt zoomomfång.
MINUS: Känns lite svårt att få ett bra grepp på kameran.

Behövde en mindre och mer transportabel kamera jämfört med systemkameran. Kraven var raw-format, manuella funktioner och vidvinkel <= 28mm. Valet blev en powershot g11. Hittils mycket nöjd framför allt med den extremt fina bildkvaliteten.
Detta är bara första intrycket uppdaterar recensionen senare.

Kundtjänst: Kan inte bli bättre.

Köpt hos: Cyberphoto
2010-02-17 JanneOskar


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggkvalitet, bildkvalitet, batterilivslängd
MINUS: Svårhanterad inmatningsratt på baksidan

Byter upp mig från G2 så det mesta är förståss mycket bättre, så när som på F2.0.

Mycket bra bildkvalitet vad gäller skärpa och färgåtergivning. Både optik och IS är på topp.
Trevligt zoomomfång.
Batterilivslängden är imponerande lång, hoppas att det inte bara är en effekt av nya batterier.

Enda negativa jag kan säga är inmatningsratten på baksidan. Jag tycker att den är för lätt att komma åt av misstag samt att den har för många funktioner som jag inte riktigt lärt mig att hantera ännu (efter två månader).
2009-12-11 popboydeluxe


Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalite, Robust, Inte mycket brus med tanke på att det är en kompakt.
MINUS: Skärmen som ska vinklas kan vara lite störande ibland.

Otroligt bra kompaktkamera. Att det finns möjlighet till att montera extern blixt gör det här till en riktigt bra komplement till en systemkamera. Har den här med mig när jag går på fest eller bara går på stan utan att behöva bära min stora systemkamera!

Köpt hos: inWarehouse

Pris: 4900
2009-11-27 Nitobert


Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: vikbar skärm, bildkvalitet, handhavandet är utformat med riktiga rattar och inte en massa bläddrande i menyer.
MINUS: sökaren är väl inte av världsklass, men funkar i brist på annat, vad det nu skulle vara....

Köpte i sommras en G10, den blev inte gammal pga. bruset redan på låga ISO, men kan säga direkt att det är åtgärdat på G11:an, har inte sett en kompakt med lägre brus.
tycker också att G11:an har bättre dynamik och färgåtergivning.
en annan klar förbättring gentemot G10 är den utvikbara skärmen som är användbar iflera situationer samt att man viker bildskärmen innåt och skyddar den.
dom omdömmen jag gett den är med hänsyn till att det är en kompaktkamera, inte en D3:a och då kan det inte bli bättre.

Köpt hos: Japan Photo
2009-11-24 Conna


Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 2 Hållbarhet: 4
PLUS: Robust
MINUS: Brus, långsam

Jag köpte en G11 som ett litet komplement till min systemkamera. En kamera som jag skulle ha med mig när jag var ute med barnen... Men nja. Enligt mitt tycke så var G11:an väldigt trött. Inomhus så var den rent bedrövlig när det gällde vitbalansen, iaf i autoläget.

Denna kamera passade inte mig och mina behov. Den såldes efter 29 dagar för 4200 kr.

Köpt hos: Media Markt

Pris: 5500
2009-11-21 Brumsen


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Gode bilder selv ved høy ISO
MINUS: kunne vært raskere på seriebilder

Kort og greit et topp kamera. Ligger utrolig nært et
digitalt speilreflekskamera.

Liknande produkter: ingen

Köpt hos: Komplett

Pris: 4895
2009-11-20 stafli


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Välbyggd Lågt brus även vid höga ISO Bra optik Bra display Bildstabilisering Separata rattar för exponeringskompensation och ISO. Bra batterikapacitet
MINUS: Dålig optisk sökare Lite plottriga knappar på baksidan Många finesser som man aldrig kommer att använda :-)

En härlig kamera som kan köras manuellt eller med mycket väl fungerande & intelligent automatik när man känner för det. Välbyggd & fungerar bra i dåligt ljus. Perfekt som avancerad familjekamera eller som komplement till systemkameran.

Köpt hos: USA

Pris: 3700
2009-11-16 mats.r


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bildkvalitet Många användbara funktioner Får plats i jackfickan
MINUS: Liten sökare Pilligt inmatningshjul

Funderade på en panasonic GF-1 som naturligtvis hade gett ännu bättre bildkvalitet, men med Canon G11 fick jag en kamera med ljusstarkare zoomobjektiv som dessutom går att ta med sig i jackfickan. Dessutom räcker bildkvaliteten gott och väl för mig.
En lyckad kompromiss alltså.
Har man i åtanke att det handlar om en kompaktkamera med liten sensor blir bilderna mycket bra. På 400 iso är de fortfarande riktigt rena och fina och även 800 är användbart. Det går visserligen att hitta distortion och en aning kromatisk abberation i vidvinkelläget men totalt sett ser det mycket bra ut. Speciellt om man fotar i raw, eller ställer ned färgmättnaden lite. .
Kameran ligger bra i handen och blixtskon och den vridbara skärmen är klara plus. Sökaren däremot kan möjligen användas i nödfall.

Liknande produkter: Panasonic GF-1

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 6490
2009-10-22 fotosidan.wd


Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra bilder vid moderata ISO inställningar, hög byggkvalitet och.Många bra funktioner lätta att jobba med. Mycket kamera för pengarna
MINUS: Kompaktkamerans vanliga nackdelar,ej snabb bildtagning och långsam focusering.

Jag är faktiskt positivt förvånad över G11:an.Tidigare hade jag en G9 och skillnaden är faktiskt stor, Främst bildkvaliteten,men även handhavandet.Jag gillar främst alla möjligheter via vred på kameran.Dessutom är den större och tyngre än min G9:a.Det är väl självklart inte bara positivt,men ger ändå ett intryck av bra kvalitet.Bilderna med högre ISO är bättre än på G9:an. Även om självklart inte stora utskifter på höga ISO blir brusfria. Det bästa med G11:an är att du får mycket för pengarna,med många bra egenskaper och hög byggkvalitet

Liknande produkter: G 9

Kundtjänst: Mycket bra som vanligt, när det gäller Scandinavian Photo och Canon RCC

Köpt hos: Scandinavian Photo
2009-10-16 herodes


Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalité på låga ISO tal. Raw filer ger möjlighet till finjustering. Separat ratt för ändring av ISO.Bra skärm.Rätt kraftig blixt.
MINUS: Högsta iso-talen ger tveksam kvalité annat än till kanske A4 utskrifter. Digital zoom inte mycket att ha.

Första intrycket är bra.
Mycket bra bild på 80-100 ISO och godkänt för 200 om man vill beskära.
Känns mycket gedigen och menyhantering a la Canon kompakter.
Förstår inte varför man envisas med digital zoom.
Får bli lite mer testande den närmaste veckan.

Liknande produkter: G10

Kundtjänst: Inte behövt

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 6490


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
Första intrycket är följande:
1. Visst får den plats både i byxfickan och jackfickan
2. Gediget byggd, bra knappar och rattar inkl on/off o avtryckare
3. Exponeringskomp och ISO sitter som rattar inget grävande i menyer
4. Hyfsad genomsiktssökare
5. Superskarp skärm
6. Go liten inmatningsratt liknande Canons större DSLR
7. Hyfsad vidvinkel
8.Tydliga, enkla logiska menyer

När det gäller bildkvalite ser det bra ut, men jag måste testa mer under krävande förhållanden för att kunna säga nåt bestämt.

Kundtjänst: Snabba, korrekta vänliga

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6490