Canon EOS 1D X Mark II

Artiklar om produkten

Betyg


(0/5)

Summmering

Nya 1D X Mark II bygger vidare på tidigare modeller i 1D-serien med en mycket snarlik yttre design, förutom en liten extra förhöjning på sökarhuset - som inrymmer GPS-sensor med kompassfunktion.

På insidan är mycket förändrat. Hjärtat i kameran är en ny 20 Mpixels CMOS-sensor med Dual Pixel AF, dvs fasdetektionssensorer som är integrerade i bildsensorn vilket ger höga AF-prestanda även i LiveView och vid filmning. Som stöd har sensorn 2 st Digic 6+-processorer som hanterar bildbehandling, ljusmätning, autofokus och andra system i kameran. Även det vanliga AF-systemet är omarbetat och har nu 61 st mätpunkter som alla är valbara och alla har stöd för optik med ljusstyrka ner till f/8.

Seriebildtagningen är snabbast hittills med upp till 16 bilder/s (med uppfälld spegel och låst AF/exponering). Med kontinuerlig motivföljande autofokus och ljusmätning klarar kameran upp till hela 14 bilder/s. Inte nog med det - man kan ta upp till 170 st RAW-bilder i direkt följd med ett CFast-kort i kameran. Vid sidan av kortplatsen för CFast-kort finns även en för CompactFlash, för den som föredrar det.

En stor nyhet är att kameran har stöd för filmning i 4K med upp till 50 fps (NTSC: 60 fps), samt Full HD med upp till 100 fps (NTSC:120 fps).

Som vanligt är kameran mycket rejält byggd med ett helt vädertätat hus i magnesiumlegering.


ANNONS