Canon Eos 1Ds Mark II: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Kameror > Digitala systemkameror > Canon Eos 1Ds Mark II
Recension / Test / Priser / Fakta

Canon Eos 1Ds Mark II


Summering

Fullformat, 16,8 Megapixel, tätade knappar mm



Artiklar om produkten

Betyg


(5/5)
(4.27/5)
(5/5)
(baserat på 22 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Fullformat, 16,8 Megapixel, tätade knappar mm

Tillverkare: Canon
Tillverkarens produktsida

Produktdata

Produktdata i samarbete med Prisjakt.nu

Recensioner

1 2 3 Nästa 
Joakim Fransson
2013-12-07 Jockekniv

Att använda: 2 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitén,Hållbarheten,Fokuspunkterna
MINUS: Liten LCD skärm, Inget inbyggt rengöringssystem

Har fotat med min Canon EOS 40D ett antal månader nu och ville sen uppgradera mig till en fullformatskamera. Det stod mellan 5D Mark II och Canon EOS 1Ds Mark II

Anledningen varför jag just valde 1Ds Mark II var för att den här kameran tål verkligen allting den är verkligen byggd som en pansarvagn + att jag hörde att den hade 45 fokuspunkter vilket är väldigt bra speciellt om man ska fota sport eller fåglar!

Visst skulle det vara ännu bättre om LCD skärmen skulle varit ungefär lika stor som den är på 1Ds Mark III o sen Canons rengöringssystem på systemkameran, det hade varit toppen!

Annars så är jag jättenöjd med min 1Ds Mark II den här kameran kostade ju som sagt 80.000 kr för 9 år sen o titta idag fick man den för 5500 kr begagnad!

Man behöver inte alltid köpa nytt begagnat går lika bra!

Liknande produkter: Canon EOS 5D Mark II

Pris: 5500
2012-07-10 jondanielsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Vikt, byggkvalité, bildkvalité, pålitlighet, autofokus, ljusmätning, vädertätning som tål i princip allt förutom dykning. Största pluset är dagens beg-pris.
MINUS: Vikt, krav på optik, skrivhastighet och buffert. Den röda lampan lyser bra länge efter ett par bilder.

Underbar kamera. Kollade efter begagnat, men tyckte att 5D mark II låg något högt i pris. Autofokusen på femman samt avsaknaden av extrem tålighet fick mig att titta mot denna kamera.

Jag har inte ångrat mig en sekund. Den är tung. Men i gengäld är den väldigt balanserad även med tyngre optik (70-200, 2.8 IS) och kameran är byggd att tåla i princip allt. Byggkvalitén är helt sjukt bra. Gick en fjällvandring i helgen, där kameran blev utsatt för blåst, regn, fukt, ännu mer regn. Vid något tillfälle fick autofokusen svårt pga att det rann på linsen, det rann också vatten på huset men inga problem med det.

Bildkvalitén är enligt mig väldigt bra. Nyare kameror har fler pixlar, men på lägre ISO, där bilden inte ska tryckas upp till tapeter – då finns det liten skillnad att se. Möjligen är det synd att kameran inte hanterar färger i 14 bitar, vilket hade förenklat återhämtning av högdagrar och skuggor.

Huset ställer krav på optik. Sätter man på skit syns det ganska snabbt. Mitt 24-70 sitter på nästan jämt. Oerhört fin skärpa, oskärpa och balans.

Kameran idag ksoatr cirka 8000 kronor begagnad. För det priset anser jag kameran vara bland den mest privärda på marknaden. Jag förstår inte folk som köper nya, skräphus till samma pengar när begagnadmarknaden för proffskameror är så gynnsam.

Vissa klagar på displayen. Jag kan hålla med om att den inte är i världsklass, men den duger väl för att kolla komposition, och få en inblick i bilden. Exponeringen med huset är i princip alltid klockren, och man lär sig snabbt när det är läge att underexponera och överexponera något. Att inte skärmen tillåter att se exakt om fokus är uppnådd eller inte är ingen större miss enligt mig, då den i 97 av 100 fall faktiskt ligger rätt.

Batteritekniken i kameran är något gammelmodig. Tunga, med föråldrad teknik, men kameran är också ganska gammal. Fördelen är dock att batteritypen är densamme som för 1D mark II, vilket gör att man kan köpa ett reservhus, samt 2 batterier för cirka 4000 kronor begagnat. Enligt mig som hittat. Menysystemet är något gammalt, men verkligen inte begränsande. Jag tycker inte heller att två-knapps-nedtryckningen som krävs för många ändringar är direkt jobbig heller. ISO ändrar man snabbt och enkelt vilket som enligt mig. SÅ mycket mer änridngar gör jag sällan på vänster flank, förutom blixtkompensation.

Kameran har lyft min fotoupplevelse extremt. Jag slipper bry mg om väder och vind, den är lite tung att bära på emn resultaten när man börjar bildbehandla blir helt fantastiska. Har du penagr över, vill ha husets kvalité, inte behöver film och högt ISO – då är det den bästa kameran till den pengen man kan komma över.

Pris: 8000
Ulf Jansson
2012-05-05 Nooberman

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Ergonomi, Bildkvalitet, vitbalans, ljusmätning, Autofokus. Driftsäkerhet, och konstruktion, i klass med militär standard.
MINUS: 3-knapps kombinationerna kan vara svåra att hålla reda på. Program för kamerastyrning fungerar inte i 64bit system. Sensor har något begränsat dynamiskt omfång.

Trots att 1Ds mark II kom i slutet på 2004 så slår den många nyare kameror när det gäller bildkvalitet.
Display och menyer är anno 2004 och är således inte i klass med nyare modeller.
Man lär sig snabbt de viktigaste knapp-kombinationerna, men när man ska göra något ovant måste man tyda symbolerna.
Man kan inte, i praktiken, granska bilderna med den inbyggda displayen men samtidigt så blir bilderna nästan alltid perfekta.
Sökaren är gudomlig - att fånga snabba rörelser, fordon, fåglar, whatever - är otroligt enkelt och man klarar justera det mesta utan att släppa blicken genom sökaren! Att följa ett snabbt föremål är en barnlek med 1Ds mkII.
Autofokusen saknar dagens lull-lull men fungerar extremt bra!

I händerna känns kameran som ett fulländat verktyg och bilderna blir i de flesta fall, extremt bra!

Sensorns något begränsade dynamiskt omfång gör att man inte kan lyfta skuggor hur som helst...

Köpt hos: Privat 2010

Pris: 13000
Rikard Olsson
2012-03-20 Rikard Strand

Att använda: 2 Hållbarhet: 5
PLUS: Bilderna . Stryktålig
MINUS: Menyerna

Grymt bra kamera med grymt svåra menyer .
Känns lite tung att konka med sig i skogen en hel dag men den producerar bilder som gör det väl värt . Valde mellan den och en 5 d mark 2 men tog denna då jag hört att den var byggd som en stridsvagn ( och lite billigare ) . Har inte ångrat det en sekund
Fredrik Backman
2012-02-05 Fredrik Backman

Att använda: 2 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet, autofokus, byggkvalitet
MINUS: Menyer, skärm, buffertstorlek

Superbra bildkvalitet och byggd som en stridsvagn. Är svår att använda, har urdålig skärm, komplicerade menyval etc, men när väl bildfilerna kommer ut blir man oftast jättenöjd.

Om man inte bryr sig om vikten skulle jag rekommendera denna framför gamla 5D för den som vill gå över till fullformat för billigt pris (jag har haft båda).

Pris: 8500
2010-12-11 Betacam_SP

Att använda: 2 Hållbarhet: 5
PLUS: Fullformat, 16,7mp, en pansarvagn mkt bra batterikapacitet, 2 minneskortsplatser
MINUS: Svåra menyjusteringar, tung att bära en hel dag

En superb kamera

Liknande produkter: Eos 5d
sten-åke nilsson
2010-10-08 bländarnisse

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: bildkvaliten
MINUS: menynavigeringen lite omständig

ligger bra i handen,gillar lite tyngre kameror,bildkvaliten är väl så bra som ds mkIII,ser inte någon större skillnad. c:a 5000 exp

Liknande produkter: 1d mk4

Köpt hos: volk photo usa

Pris: 14000
Emil Larson
2010-04-08 Emil Larson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Allt förutom ....
MINUS: ... skärmen & att jag aldrig kommer gå ifrån Fullformat + L-objektiv..

Perfekt instegskamera för oss yngre som vill börja med fullformat!

Jag behöver inte skriva mer än vad alla nedanstående har gjort!

Helt perfekt kamera!

När jag köpte min hade den gått 15 000 exponeringar. Prutade ner den med hela 5000 kr ;)

Liknande produkter: Canon EOS 5D MKII
Canon EOS 1Ds MKIII
Canon EOS 5D
Canon EOS 1Ds

Köpt hos: Privat

Pris: 11000
Fredrik Eriksson
2009-10-26 Freddyfred

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet
MINUS: Skarmen

Kopte denna begagnad for att testa FF sensor. Har tidigare anvant 40D. Jag maste saga att jag ar MYCKET nojd med denna kamera. Trodde forst den skulle kannas for stor men efter att ha anvant den ett par dagar kanns den helt ratt i handen.
Bilderna blir krispiga och klara och detaljer syns mycket battre (samma objektiv) an om man jamfor med 40D's mindre sensor. Visst skarmen visar inte skarpheten i bilderna men man kan anda urskilja om saker ar i fokus eller ej.
Fantastiskt nojd!
Nicholas Almanakis
2008-11-15 almanakis

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Vitbalansen, upplösningen, rejäl, och överlägsen bildkvalité
MINUS: Finns ju egentligen inget förutom att skärmen visar ju ingen skärpa i princip när man zoomar in, och att menyerna är krångliga.

Den här kameran är absolut det bästa man kan fota med!!!
Har tidigare plåtat med 20d och 40d, jag tyckte tidigare att dessa var fina kameror, men nu när man plåtat med denna så kan man inte förstå att skillnaden och kvaliten är så enorm.

visst den är lite krånglig i menyerna och att det är 2-handsfattning på minsta lilla inställning, men det är värt lite krångel med denna bildkvalité. Skärmen gör inte rättvisa på bilderna, det blir ingen riktig skärpa på bilderna när man zoomar in för att granska.

Gjorde mitt första studiojobb med denna kameran idag tillsammans med ett 50mm 1.8, jag ställde in vitbalansen efter mina blixtar och när jag fick upp bilderna i datorn så kan jag för en gångs skull känna mig riktigt nöjd, och med det menar jag att jag behöver verkligen inte redigera bilderna!

Helt makalöst!

Liknande produkter: 1ds Mark III

Köpt hos: Privat,

Pris: 14000
1 2 3 Nästa 

Prisjämförelse

Ingen butik som bevakas av Prisjakt har produkten i lager.

Prisjämförelse i samabete med Prisjakt.nu

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

1 2 3 ... 20 Nästa 
1 2 3 ... 20 Nästa 

Ägare

1 2 3 ... 5 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
stranden 2005-10-02 16:53:54
Hans-Olof 2005-10-03 23:53:36
Lowres 2005-10-11 13:47:20
Franjo 2005-10-18 13:07:56
ola-hansson 2005-10-31 21:24:23
gsengma 2005-11-03 17:02:28
activephoto 2005-12-02 10:40:56
Tansi 2005-12-14 18:59:40
mark2 2006-01-16 10:04:30
wikman 2006-02-02 13:46:51
volkers 2006-03-09 19:11:00
Vezzlan 2006-04-05 22:00:50
Juggler 2006-05-18 08:37:38
saramagda 2006-06-01 19:12:22
Valentin2005 2006-07-12 11:52:04
kimkim 2006-08-15 19:26:44
fia oquist 2006-08-27 19:04:09
Lennie 2006-09-01 23:19:58
MathiasFredriksson 2006-09-08 13:01:59
gammas 2006-09-11 23:11:57
Assia 2006-11-03 02:46:19
lasoda 2006-11-04 19:01:08
whenever 2006-12-13 21:55:50
IceRman 2007-02-14 16:24:38
1 2 3 ... 5 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS