Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

Artiklar om produkten


Betyg


(4.97/5)
(baserat på 65 recensioner)
Skriv en egen recension



2015-12-19 kji59



PLUS: .
MINUS: .

.

Liknande produkter: .

Kundtjänst: .

Köpt hos: .

Pris: 9900

2014-10-12 mraros69



PLUS: Skärpa åter Skärpa samt AF och IS
MINUS: IINGA!

Skärpa är helt galet bra, extremt snabb autofokus och bra is. Hade tidigare 70-200 2,8L och lille brodern slår den rejällt!! Jag älskar denna glugg!!

Liknande produkter: Canon 70-200 f/2.8 IS II men för dyr!!

Pris: 6000

2013-12-02 Roel



PLUS: Skärpan är riktigt vass från f/5. Autofokusen fungerar bra. Det levererar alltid, i rimliga ljusförhållanden. Rätt så snygg bokeh.
MINUS: Näää...skulle vara priset då.

Bra!

2013-07-17 EffexFoto



PLUS: Skärpan, autofokus, is.
MINUS: Motljusskydd sitter lite löst efter drygt 8månader.

Älskar det här objektivet.
Sjuk skärpa extremt snabb autofokus och bra is.

Liknande produkter: 70-200f2.8L dock dyr.

Pris: 9000

2012-12-24 senko



PLUS: Skärpa
MINUS: Inget

Har endast ägt detta objektiv i ett par dagar men kan redan nu säga att det är en fantastisk optik.

Liknande produkter: 70-200 f2.8 is

Pris: 9800

2012-06-19 realyslow



PLUS: skärpa skärpa skärpa!!!!
MINUS: inte hittat några

världsklass......

testade detta mot kompisens 2.8 IS, samma brännvid, samma stativ samma bländare, ser ingen skillnad alls, båda är såååå skarpa....... fast kompisens är mycket tyngre............

Liknande produkter: 70-200 4.0 L

Kundtjänst: ingen alls

Pris: 7700

2012-05-29 Torbjörn Andersson



PLUS: Skärpan, Snabb AF!, Priset
MINUS: Har inga...

Grymt snabb AF och skärpa! Testade mitt Tamron och det kändes som det var doppat i sirap...

Riktigt nöjd men behöver ett 400 för fågelfoto.

Kundtjänst: Inte använt

Pris: 9990

2012-05-02 Masse72



PLUS: Lägre vikt än 2,8. Fantstisk skärpa Låg vikt
MINUS: Inget, visst skulle man önska att det var ett 2,8 med samma vikt som ett 4,0 men man kaninte få allt

Helt fantastiskt objektiv!
Valde detta framför 2,8 pågrund av vikt har nu haft det i 1,5 år. Otrolig snabb i autofokus, känns ibland tom vassare än mitt andra objektiv Canon EF 24-70/2.8

Liknande produkter: Canon EF 70-200/2,8 IS USM

Kundtjänst: Ingen men har har behövt Canon delar och det har inte varit några som helst probelm.

Köpt hos: Köpte det via tradera, direkt från USA

Pris: 7000

2012-02-23 Frolicc



PLUS: Snabb autofokus, bra skärpa, bra IS, lätt
MINUS: "För liten bländare"

Ett lätt och skarp objektiv som egentligen inte har några svagheter. Tillräckligt skarpt för "alla" användningsområden.

Enda nackdelen är att den saknar 2,8 vilket begränsar både slutartiden och kort skärpedjup. Hade tidigare 2,8 varianten men sålde den p.g.a. den höga vikten.

Liknande produkter: 70-200 2,8

2012-02-06 johol903



PLUS: Knivskarpt, bra IS, vädertätat, lätt (ja faktiskt! Perfekt reseobjektiv)
MINUS: Fult/klumpigt motljusskydd, inget stativfäste ingår

Oj, oj, oj! Har ägt det i mer än ett år nu och måste säga att jag tom har använt det mer än jag räknade med när jag köpte det. Otroligt trevligt objektiv!

Liknande produkter: 70-200mm f/2,8L IS

Kundtjänst: Mycket bra!

Pris: 9500

2012-02-05 Magnus.s



PLUS: Skärpan över hela bilden, färgerna, stabilsieringen
MINUS: ngt långt

Kanonobjektiv - mitt absolut skarpaste objektiv. Utan jämförelse blir bilderna klara, skarpa med fina färger. Ägde först versionen utan bildstabilsering men denna gör underverk eftersom jag mest fotar handhållet. Klart bättre än tex 24-105 på samma brännvidder.

Pris: 8500

2011-12-11 TheMarcusProject



PLUS: Snabb, säker, stabil och skarp.
MINUS: Tungt. (Kvalité väger)

Superskarpt och säkert fokus, snabb. IS är mycket bra på detta objektiv. Kan inte säga mycket annat att det är det bästa objektivet jag använt!

Köpte IS för att underlätta handfotogratering även när ljusförhållandena är sämre. Helt klart värt dom extra tusen.
Har haft objektivet med mig i ett år nu under mitt backpacking tid i Australien, den har fått ett par törnar och kännt på hetta och damm och regn. Men den är som ny ändå!

Perfekt objektiv för vardags. Tack vare den starka zoomen så kan man ta diskreta avståndsbilder i städer och mycket abstrakta vinklar. Detta är ett objektiv att växa med. Det har helt klart hjälp mig att utvecklas som fotograf.
Detta objektiv har gett mig ca 80% av mina bästa bilder.

exempelbilder :
http://www.flickr.com/photos/marcussvensson/6339674600/in/photostream/lightbox/
http://www.flickr.com/photos/marcussvensson/6339674592/in/photostream/lightbox/
http://www.flickr.com/photos/marcussvensson/6330969623/in/photostream/lightbox/

Liknande produkter: 70-200 f/4L USM (versionen utan IS)

Köpt hos: Svenssons Foto

Pris: 10000

2011-08-11 kaiak



PLUS: Snabb och säker AF! Vikten helt okej för sin storlek.
MINUS: Inga hittills

Mycket prisvärt!
Knivskarpt men ger ändå en "mjukhet" i bilderna med perfekt färgåtergivning.

Köpt hos: Japan Photo

2011-07-28 Marteric



PLUS: Snabbt, skarpt, tyst, underbara färger, bra IS, lagom storlek...
MINUS: Inte 2,8...

Haft objektivet i ca 1,5 år och blir förvånad över prestandan varje gång jag kikar på bilderna i datorn. Skarpt plus underbara färger!

Köpt hos: Inet Data

Pris: 10000

2011-07-18 kevinphoto



PLUS: Smidig format o skarpt
MINUS: Ska detta objektiv låta mer än Canon EF 100-400? Det gjorde på mitt exemplar iallafall. Jag blev lite skraj o lämnade tillbaka. Jag tyckte ljudet från objektivet lät märkbart och mycket störande.

Smidig storlek

2011-06-24 sting0631



PLUS: Vikt, smidghet och totalupplvelsen
MINUS: Motljuset känns som om det inte riktigt är gjort för objektivet, upplevs, iaf av mig, som lite klumpigt.

Rakt av ärligt och underbart! Det är en annan dimension man plötsligt spelar i. "L" är det enda som torde vara standard. Fantastiskt och så användbart.

2011-05-30 Joakim Jormelin



PLUS: Skärpa, vikt, IS
MINUS: Inget stativfäste men piratmodellen funkar bra. IS'en väsnas en del. Kostar en hel del att ge sig in i L-klassen

Så ruggigt bra, skärpan är helt osannolik, vikten är perfekt.
De objektiv jag tyckte var skarpa innan blir numera lämnade hemma.

Liknande produkter: 70-200 4.0L, Sigma 70-200 2.8

Kundtjänst: Blixtsnabb leverans som alltid

Köpt hos: Cyberphoto

2011-05-01 roffen2



PLUS: Härlig skärpa, bra autofokus och IS.
MINUS: Priset gick upp med en tusenlapp strax innan jag beställde... Som andra har skrivit så är motljusskyddet fippligt att sätta på och stativfäste borde ingått.

Ett underbart objektiv, skarpt och snabb autofokus.

Snyggt med dassigt vit färg? Nja...

Jag hade ett likadant utan IS först, men när det gick sönder så kände jag att jag bara måste ha ett sånt här.

Liknande produkter: 70-200 4 L och 70-200 2.8 L utan IS

Kundtjänst: Alltid trevliga och snabba på att leverera.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10995

2011-03-01 Solhem



PLUS: Superskarp över hela brännviddsområdet, mycket lite färgfel (man får leta länge), fungerar bra med 1,4 x-konvertern, åtminstånde version II (III lär vara ännu bättre). Bra närgräns och fungerar mycket bra som makro med 500D-linsen. IS-funktionen är outstanding och är man lite darrig i vä-handen som jag (efter skidolycka), så uppskattas verkligen denna. Vikten gentemot 2,8-versionerna - perfekt balans med min 60D.
MINUS: Staivfäste följde inte med - inte ens till en L-glugg för 10.000 - jo, man känner igen Canons snikenhet.... Annars finns väl inget negativt - ska väl vara färgen då - hade hellre sett att den var svart, som den gamla hederliga 80-200/2,8L-zoomen.

Med IS-funktionen, vikten, den fantastiska skärpan, bra resuktat med 1,4-konvertern, närgränsen, cirkelrund bländare, fungerar bra som makro med 500D-lins, så måste detta vara det optimala köpet i denna brännviddsklass, åtminståne för oss som rör oss ute i naturen och måste tänka vikt, inte vill bli helt ruinerade eller har andra som betalar utrustningen.

Liknande produkter: Sigmas nya 70-200/2,8 med OS, men vikten och sedan hörde jag vissa rykten om att denna Canon zoom ändå var klart skarpare.

Köpt hos: Privat via Tradera.

2011-02-01 holycrap



PLUS: Kvalitet, knivskarpt,
MINUS: Stativfäste ingår ej, aning löst sittande motljusskydd

Har endast ägt detta objektiv i ett par dagar men kan redan nu säga att det är en fantasisk optik.

Det första man lägger märke till är byggkvaliteten. Den har all den känslan jag förväntade mig av mitt första L-objektiv (och jag hade rätt höga förväntningar). Vikten är lagom. Fokusringen och zoomringen glider fint men med lite lagom mostånd. Ingen variation i friktion (som på vissa av mina billigare). AF är snabb och tyst. IS ger det den lovar.

Tog ett par bilder snabbt för att testa kvaliteten när jag skulle köpa det. Handhållna ute i nollgradskylan vid en vanlig gata i huvudstaden. Även dessa första ovana bilder blev knivskarpa.

Övriga positiva egenskaper:
+ Varierar inte längd med vare sig zoom eller fokus.
+ Vädertätad.
+ Läderfodral ingår

Det finns bara två små nackdelar:
- Stativfäste ingår ej. Blir en aning framtungt och man får sikta lite över sitt mål när man drar åt statuvskruven.
- Motljusskyddet. Inget fel på skyddet i sig, men det sitter en aning löst.
Ingen av dessa påverkar doch totalbetyget.

Liknande produkter: Canon EF 70-200 f/4L USM, (Canon EF 70-200 f/2.8L USM

Köpt hos: Privat, begagnat (nyskick)

Pris: 7000

2011-01-08 Hox



PLUS: Skärpan!
MINUS: Stativfäste!

Jag är ju bara amatör... men jämfört med EF 24-105/4L IS USM som jag köpte tillsammans med kameran så är detta ofattbart snabbare på att fokusera.

Kundtjänst: Alltid nöjd.. 10 år som kund!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9995

2010-11-21 stafli



PLUS: Skarp. Relativt lätt. Snabb fokus. Väl fungerande IS.
MINUS: IS låter lite, men det är ingen showstopper.

Fantastisk skarp glugg, som inte väger för mycket. IS funkar förträffligt!

Liknande produkter: 70-200 f/2.8 IS USM, men det föll på vikten.

Köpt hos: Privat

Pris: 8000

2010-11-16 kanoten



PLUS: Snabb, skarp, lättarbetad
MINUS: Inga

När jag skulle ta första bilden, fokuserade den så fort att jag blev skraj och tog bort fingret från avtryckaren!
Helt makalöst snabb!

Kundtjänst: Strul med frakt-löftet men fick två snickers i paketet...Hm.

Köpt hos: Cyberphoto

2010-09-26 Tidman



PLUS: Skärpan! Oöverträffad IS! bygget
MINUS: Fippligt att få på motljusskyddet

Jag fotar allt från sport till naturbilder för nöjes skull, och nöje blir det med den här på kameran. Den levererar alltid det jag vill ha (skarpa, kontrastrika bilder utan överstrålning) och tål dessutom att vara ute även när vädret blir lite mer intressant.

Att köpa denna var iof ett impulsköp men det insågs lätt att det var rätt! Varianten utan IS är slöseri med så fin optik just eftersom IS saknas och den ju är f/4. 2.8:an känns omotiverat tung för mig som amatör.

Liknande produkter: Det finns inga alternativ!

Kundtjänst: Jag fick prova det innan inköp

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 11300

2010-05-02 Mys-pysan



Har inget att anmärka på, jättebra!

2010-04-29 atrOx80



PLUS: Skärpan, Kvaliten, Af:en, stabilisatorn och vikten med andra ord allt =D
MINUS: Ljudet från IS, men som tidigare redan sagt man vänjer sig =) Lite svårt med AF i mörker.

Bara älskar objektivet!
Blir bara mer och mer nöjd med det...
Imponeras varje dag hur grymt det verkligen är.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 11500

2010-04-23 Richard Lindholm



PLUS: Skärpan!!!!!! Snabb AF och kvalitetskänslan
MINUS: Nja, får ju hålla med tidigare recensioner, om att det är lite snålt av Canon att inte kasta i stativhållare i lådan

Fick detta objektiv för någon dag sedan, och hunnit ta ett par hundra bilder nu. Fantastiskt objektiv med otrolig skärpa och klockren IS & USM. Ljudet från IS är inget jag stör mig på.

Liknande produkter: 70-200/ 2.8L USM
70-200/4L USM

Kundtjänst: Första gången jag handlat av Cyberphoto, smidigt och enkelt att beställa med snabb leverans

Köpt hos: Cyberphoto

2010-04-15 Bertil V



PLUS: Makalöst fin skärpa över hela området, redan från bl 4. Jag har svårt att tänka mig att ett objektiv kan vara skarpare. Väldigt lätt att använda, zoomringen och skärperingen glider precis lagom trögt. Bilderna blir kristallskarpa och färgerna absolut riktiga. Bildstabiliseringen är precis så bra som kan vänta från Canon.
MINUS: Inga.

Ett fantastiskt objektiv helt enkelt och jag kan bara instämma i de lovord som redan har strötts över det. Smidigt tack vara vikten, kontroller på rätta ställen. Fokuserar blixtsnabbt och exakt.

Liknande produkter: EF 100-400 L IS USM men det kändes för tungt och lite omodernt.

Kundtjänst: Mycket bra.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 11495

2010-02-19 Dockland



PLUS: Fantastisk skärpa, tåligt, gediget byggt, IS.
MINUS:

Vad kan jag säga, otroligt skarpt, lätt och tåligt telezoom.

Köpt hos: FotoKungen

2010-02-15 Rapidhour



PLUS: Skärpan, kvaliten, den låga vikten, is.
MINUS:

Har nu varit lycklig ägare i ca 1 år till detta kanontrevliga objektiv. Grym skärpa genom hela registret.
Ett objektiv som ALDRIG sviker. Pristillägget för is är värt
vad enda krona.
Jag kan bara rekomendera !

Liknande produkter: EF 70-200 f/4 och EF 70-200 f/2.8

2010-01-09 MegaMike



PLUS: Skärpan, färgerna, byggkvalitén
MINUS: Det enda är väl att det är just 4.0

Tycker som så många andra att skärpan är otroligt vass. Samma sak gäller byggkvalitén, färgerna och IS'n. Men jag tänkte tillägga att jag idag plåtade en hel del i -21 grader med en jäkla blåst och att zoom, autofokus och IS hela tiden fungerade perfekt och precis lika bra som en sommardag. Det började inte gå tungt eller få sämre bildkvalité. Måste ge detta objektiv högsta betyg!

Liknande produkter: 70-200 2.8 IS

Köpt hos: Adorama, NY

2009-08-07 Khaos



PLUS: Skärpan, färgerna, vikten.
MINUS: Priset (som nu även var höjt efter "ekonomiska krisen"), bildstabilisatorn vid långa slutartider.

Rent generellt bör det räcka med att säga att det är
ett grymt objektiv. Funderade lite på 2,8:an men tog
ändå denna efter mycket läsande på nätet och så. Just
denna ska enligt många recensenter ha bättre skärpa
än 2,8:an. Det är något som jag inte kan uttala mig om,
då jag inte använt 2,8:an själv. Men skärpan är minst
sagt sanslöst bra.

Något jag också la märke till var att färgerna som
detta objektiv återger känns väldigt mycket mer
naturtrogna (vid normalt dagsljus, utan att göra
några speciella färginställningar i kameran o.s.v) än
med många andra objektiv.

Vinjettering, distortion och liknande är saker som jag
inte har märkt av vid några som helst brännvidder. Det
är i alla fall inget som är märkbart jämfört med
andra objektiv som jag äger.

Det enda "problem" jag egentligen stött på är att
bildstabilisatorn lätt ballar ur om man har den på
vid långa slutartider, trots att kameran står helt
stilla (något Canon förstås nämner i instruktionen, men
det har aldrig hänt på några andra IS-objektiv jag
använt).

För att sammanfatta; Ett grymt objektiv som är värd
varenda krona. Väldigt litet och lätt, trots allt.

Liknande produkter: Canon EF 70-200mm f/2,8L IS USM.

Köpt hos: Mediamarkt, Växjö

Pris: 13685

2009-07-07 bostam02



PLUS: Byggkvalitét, bildskärpa
MINUS:

Efter lång tids funderande slog jag till. Ångrar mig inte ett dugg. Har i och för sig - i skrivande stund - inte testat så mycket i sämre ljusförhållanden, men skärpan i de bilder jag tagit är underbart skarp. Plus en härlig bokeh. Priset 39.500 THB.

Liknande produkter: 70-200 f/2.8

Köpt hos: Fotofile, MBK, Bangkok

Pris: 9500

2009-06-14 SD40T-2



PLUS: Skärpan. Byggkvalitén. En L-optik med allt vad det innebär.
MINUS: Fult motljusskydd.

Efter att ha läst massor av tester på nätet så slog jag till på ett sånt här. Vilken skärpa! Jag är otroligt nöjd.
Kvalitetskänslan är också på topp.

Liknande produkter: EF 70-200 USM utan IS.

Köpt hos: Begagnat, tillverkat i April 2009

Pris: 9400

2009-06-13 Heberg



PLUS: Skärpan, snabbhet, tyst. Känns gediget och distinkt
MINUS: Inga

En klockren aha-upplevelse! Nu förstår jag med en gång var skärpan på alla fina naturfoton jag varit så avundsjuk på kommer ifrån.

Jag är så glad!

Liknande produkter: Lurade på 2.8:an men den verkade vara alldeles för tung. Bakgrundsoskärpan på denna är helt OK

Kundtjänst: Råkade beställa ett motljusskydd trots att det ingick. Killarna på Japan hade redan plockat bort det ur min beställning när jag ringde.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 12000

2009-05-05 Gnutte



PLUS: Skarpt som ..... ,Snabbheten ,Vikten ,Exakthet
MINUS: Nja skulle väl vara motljusskyddet samt att man inte får med stativfäste men nu har jag köpt ett pirat & det fungerar lika bra.

Har nu haft mitt tele i snart 1 år kan kan inget annat än säga att jag är mkt nöjd fortfarande. Fotar inte så mkt inomhus så än så länge klarar jag mig på 4,0. Är fortfarande imponerad av dess snabbhet & har jämfört med andra t,ex Sigma & Tamron. Deras ägare är själva förvånade att Canon,s är så ruksigt snabbt jämfört med deras tele. Använder in IS så mkt men när jag väl gör det är den ovärderlig.

Liknande produkter: Sigma 70-200 2,8
Tamron 70-200 2,8

Kundtjänst: Har inte behövt det ännu, hoppas den håller ett tag till

2009-04-24 Nilzohn



PLUS: Vikten, stabiliseringen, skärpan, snabb och säker AF.
MINUS: Småsaker...motljusskyddet och linslocket.

Kortkorta varianten av en recension på det här objektivet lyder helt enkelt: "ett fantastiskt objektiv"!

Det ÄR verkligen fantastiskt. Det finns idag inga konkurrenter med samma kombination av rimlig vikt (ca 760 g), mycket effektiv stabilisering, snabb och säker AF samt inte minst skärpa.

* Vikt: Skillnanden mellan denna och dess "storebror" med F:/2.8 är enorm, till F:/4'ans fördel. De där extra 750 grammen märks verkligen när man svänger runt med grejerna, och då är jag inte direkt otränad.

* IS: Stabilisering kan jag leva utan på lägre brännvidder, men jag skulle efter att ha använt det här objektivet aldrig drömma om att skaffa ett teleobjektiv utan stabilisering. Det ÄR verkligen dödligt effektivt. 1/30 sek på 200mm fixar den galant.

* AF: Canons Ultrasonic när den är som bäst. I klass med 85/1.8.

* Skärpan: Ja, SKÄRPAN! Det här röret vänder upp och ner på allt jag tidigare vant mig vid, inte bara avseende slutartider kontra brännvidd, utan även skärpa kontra bländare.
Detta är det enda objektiv jag någonsin använt som jag utan betänkligheter kan köra på full öppning, på alla brännvidder, utan att behöva oroa mig för skärpeförlust. Nej, mina vänner, det är ingen överdrift - det är verkligen extremt bra vid F:/4. Jämför testen på www.photozone.de . Den är minst lika skarp på F:/4 som 70-200/2.8 är på F:/4. Vad ska man då med 2.8'an till, som väger dubbelt så mycket? Ja du...det undrade jag med. Finns säkert vissa som behöver 2.8'an, men jag tror de är lätträknade idag med tanke på hög-ISO-prestandan på dagens hus.

* Intern zoom och fokusering. Ja, tack.

Några andra plus som bleknar jämfört med de ovan nämnda, men ändå förtjänas nämnas är t.ex möjligheten att låta AF låsas till att söka på längre brännvidder och bristen på kromatisk abberation.

Några nackdelar då, finns de? Petitesser i sammanhanget, men visst finns de:

* Byggkvalitén: "Eh, va?" tänker kanske många, särskilt de som själva hissat de till skyarna. Jag är kanske lite old school, men jag är inte imponerad. I synnerhet inte jämfört med t.ex Tokina 80-200/2.8, som är betydligt råare och stabilare. Zoomringen löper i mitt tycke för lätt (men fokuseringsringen är bra!), men det är högst subjektivt och uppskattas säkert av många som snabbt vill kunna byta bildvinkel.

* Motljusskyddet. Den där tratten gillar jag inte. Vekt byggd, som gör den svår att sätta dit kvickt, samt ful (!). Vill hellre ha en "blomformad" som på F:/2.8'orna.

* Linslocket. När ska Canon lära sig göra lock med snäppfäste i mitten istället för på sidorna, a la Tamron, Nikon och numera även Sigma? Kom igen!

Summa summarum: tveka inte. Köp den. Säger jag, som precis sålt min - men jag ångrar mig redan.. :-)

Allt ovan skrivet med hänsyn till att jag endast kört den på en 20D.

Liknande produkter: Finns inga motsvarande!

Köpt hos: Privat, beg

Pris: 7500

2009-03-05 Christer Pettersson



PLUS: Fantastiskt snabb autofokus, knivskarpa bilder.
MINUS: Det finns inget som är dåligt, jo möjligtvis avsaknad av stativfäste men det får man tag i för en billigare penning på www.fotofyndet.se

Efter knappt ett års användning är jag supernöjd med detta objektiv, skarpt snabbt och bra färgåtergivning.

Liknande produkter: Fanns inga alterativ

Köpt hos: Sprillans med garanti från Tradera(Elektronikshop)

Pris: 8900

2008-11-02 light



Nu har jag haft objektivet ca 1 år och då kan det vara idé att ge en enkel och kort recension.

Det första man lägger märke till med detta objektiv när man för första gången håller det i handen är att det är överraskande lätt.

Närgränsen är 1,2 m vilket gör att man kommer hyggligt nära motivet om det än är t.ex. en blomma.

IS (image stabilizer) är förstås ett rejält plus eftersom det hjälper till att få skarpa bilder. Och på tal om skarpt, detta är ett objektiv som levererar riktigt skarpa bilder.

Även för övrigt när det gäller bildkvalité så blir det toppbetyg med detta objektiv.

Motljusskyddet som följde med och som jag alltid har på är rätt stort och förlänger objektivet med 7-8 cm.

På minussidan kanske man kan nämna att objektivet låter en del när det är aktivt.

2008-10-20 dykaren



PLUS: Skarp och snabb. Låg vikt.
MINUS: Bländare 4

Helt fantastisk optik! Snabb och skarp. Skönt med lägre vikt mot 2,8 modellen.Favoritoptik!

Liknande produkter: Canon EF 70-200mm f/2,8L IS USM

Köpt hos: B&H Photo

2008-10-16 iaken



PLUS: Snabb, lätt, Skarp!!!
MINUS: En svagt minus för att inget stativfäste medföljer.

Min första telezoom. Ville ha något riktigt bra, lätt och snabbt. Så det fick bli denna. Jag är mycket imponerad av den!

Liknande produkter: 70-300 IS USM

Kundtjänst: Klockrent

Köpt hos: E-Shop

Pris: 8698

2008-07-17 madfoto



PLUS: Allt!
MINUS: Extremt fult motljusskydd, inget stativfäste följer med

Har nu haft optiken i ca 1 år och kan konstatera att detta är mitt absoluta favorit objektiv!

Byggkvalité som ett solit järnspett, perfekt balans till min 40d+ batterigrepp, Ruggit snabb och 100% träffsäker AF, fina färger och kontraster...ja, allt är på topp!

Har fotat i regn, snöstorm på kalfjäll, hockeymatcher mm mm och optiken har aldrig svikit mig! Med IS påslaget blir bilder ner till 1/15 knivskarpa vilket är helt otroligt enligt mig!

Har inte så mycket mer att säga...är du intresserad av ett telezoom och har pengar i börsen så tveka inte att köpa!

Liknande produkter: 70-200 2,8

Köpt hos: Cyberphoto

2008-06-27 Fredrik Billgren



PLUS: Vikten , vikten , vikten, skärpan är fantastisk, IS, Super snabb och tyst fokusering.
MINUS: Lite ljudlig kalibrering som den gör ganska ofta.

Revidering: Jag har köpt 2.8´an och kört den ett halvår nu och hade det inte varit för det extra bländarsteget vid konsertfotograferingar hade jag utan tvekan använta 4´an som väger hälften av 2.8´an. Prestanda mässigt märker jag ingen större skillnad, med storebror kan jag få kortare skärpejdup och bygga armmuskler med, drar mig dock för att packa ner den om jag inte verkligen tror mig behöva den.
Av alla tele jag haft är detta i särklass bästa, så om man verkligen inte behöver 2.8 är detta ett fantastiskt alternativ.
4 stopps IS´en kompenserar i vissa fall för sina långsamma F:4
Otroligt bra objektiv, inte ångrat en sekund, har fotat mycket konserter med detta under väldigt dåliga ljusförhållanden där IS´en varit ovärderlig med väldigt bra resultat 120mm, 1/50 med IS utan synlig skakningsoskärpa.

Liknande produkter: 70-200 2.8L

Köpt hos: Privat, begagnat

Pris: 5200

2008-06-08 Gnutte



PLUS: Den otroliga skärpan - vikten är väldigt bra om man ska ta med sig objektivet på längre turer - IS
MINUS: Tycker det är förbannat dåligt av Canon att inte skicka med stativfäste till ett sådant dyrt objektiv!

Ja vad ska man säga, ett helt otroligt skarpt objektiv. Valde bort 2,8 pga dess tyngd men får se om nåt år om man saknar 2,8. Mkt smidig med sina 760g & tillräckligt bra objektiv för att växa i! IS är väldigt tyst om man jämför med andra t,ex Canon 17-85 IS men vänta gärna någon sek innan ni trycker av så den låser föremålet. Det blev som natt & dag när jag bytte ifrån Sigma 70-300 så mitt 70-200 kommer jag behålla länge!

Liknande produkter: Sigma 70-300 APO Macro

Köpt hos: Centralcamera

2008-06-04 tias83



PLUS: Skarp, snabb fokus och underbar bildstabilisator
MINUS: Stativfäste ingår ej, men å andra sidan. Vad ska man ha stativ till när man har bildstabilisator?

Den gör precis det den ska. Fokusen är träffsäker och snabb samtidigt som objektivet tecknar skarpt. En härlig oskärpa i bakgrunden.

Liknande produkter: Canon EF 70-300 IS

2008-04-06 Svearike



PLUS: Skärpan, vikten, IS.
MINUS: Att man måste köpa till stativfäste för hutlösa 1200kr.

Sålde min (klump) Sigma 70-200/2,8 & köpte denna. Det bästa byte jag någonsin gjort, detta är bara såååå mycket skarpare & mycket lättare, IS är helt underbart och på denna glugg fungerar den över förväntan. Kommer aldrig skaffa en klumpig 2,8 igen.

Kundtjänst: Bästa möjliga bemötande, alltid tid att hjälpa till på telefon även om man bara frågar om saker som kostar några kronor. Mycket bra!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 11995

2008-03-17 frapp



PLUS: Skärpa & Bildstabilisator = Sanslös
MINUS: Kostar en slant, men är värt det. Stativfäste ingår ej.

Underbart! Underbart! Underbart! Förmodligen det mest fantastiska objektiv jag använt. Kommer aldrig att skaffa en tung klumpig 2,8 igen. Kan bara konstatera att man får grymt mycket bättre möjligheter med detta objektiv än med 2,8an utan IS. Konstig filosofi att man inte får ett stativfäste på köpet. Objektivet kostar trots allt lika mycket som många andra canon-gluggar där fäste ingår. Skärpan är fantastisk. Även med IS påslagen. Man blir beroende av ISen efter ett tag och kan inte förstå hur man skulle kunna leva utan. Sålde min 2,8a och köpte denna för jag ofta inte orkade släpa med tungklumpen. Bästa objektivbytet jag gjort.

Köpt hos: B&H photo

2008-03-06 Ekenborg



PLUS: Skarpt, minimal kromatisk abberration, bildstabilisering och priset i dollar
MINUS: Ljusstyrkan - men med tanke på att det har IS är problemet delvis eliminerat för fotografering av stillastående objekt.

Ett suveränt objektiv som man orkar ta med sig var som helst. Vid en direkt jämförelse med 2.8-varianten av både Nikons och Canons 70-200 mm:s objektiv inser jag att denna version inte är speciellt besvärlig att bära med sig, eller hålla anlagd under en längre tids fotograferande. Det man förlorar i ljus vinns snabbt tillbaka i form av ökad smidighet och minskad vikt. Skillnaden mot mitt tidigare objektiv (70-200L utan IS) är möjligheten till fotografering med längre slutartider - i övrigt upplever jag dem som prestandamässigt lika.

Med detta objektiv tar jag bilder utan rörelseoskärpa från 1/8 sek handhållet, något som är omöjligt utan IS.

2008-02-02 Malm



PLUS: Snabb, Skarp redan på full öppning
MINUS: Stativfäste saknas, kanske lite för ljussvag för att fota sport inomhus.

Optiskt motsvarande som lillebror EF 70-200/4L, bildstabiliseringen är av Canons senaste generation och fungerar utmärkt, har lyckats ta skarpa bilder med 200mm ner på runt 1/50sek - helt okej!

Valde mellan detta och storebror med 2.8 men vikten och den bättre bildstabiliseringen gjorde valet relativt enkelt.

Snålt av Canon att inte heller här skicka med stativfäste som kostar hiskliga 1200:- extra här i Sverige.

Liknande produkter: EF 70-200/4L USM, EF 70-200/2.8L IS USM

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

2008-01-16 Soren



PLUS: Skärpan. Skärpan. Byggkvalitén. Nämnde jag skärpan?
MINUS: Hålet i plånboken. 1500 spänn för original stativfästet????? Tur att det finns pirat att få tag i.

Mitt klara favoritoptik. Hade den gått lite långre ner i zoom hade jag limmat fast den på kameran.
Snabb exakt autofokus.
F4 hela vägen till 200mm.
Men okej, f2.8 hade ju inte varit fel.

Köpt hos: USA

2008-01-01 knuckles



PLUS: Tyst, bra skärpa!
MINUS: Inga än, kanske förvaringspåsen då..

Fantastisk bra byggkvalitet och den tysta och exakta zoomen gör att det är en fröjd att ta bilder. Fantastiskt häftigt med bildstabilisatorn.

Köpt hos: B&H, New York

Pris: 6500

2007-11-05 JoakimOlsson



PLUS: Skärpa, Skärpa, Skärpa...
MINUS: Inget speciellt.

Tvekade länge innan jag slog till på detta objektiv. Måste dock säga att det upfyller alla mina förväntningar! Skärpan är fantastisk, och IS hjälper till bra för mig som helst fotar handhållet.
2,8 i ljusstyrka hade dock inte varit fel, men jag tvekade pga priset (med IS), storleken, och vikten.

Liknande produkter: Sigma 70-200 2,8 / Canon 70-200 2,8

2007-09-12 eurixon



PLUS: Skärpan, Kvalitén.
MINUS: Stort motljusskydd. Inget stativfäste.

Superglugg!

Liknande produkter: 70-200/2.8L IS USM

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 10295

2007-09-07 helto



PLUS: Skärpa, IS
MINUS: Mycket extra pengar för IS versionen

Kanonobjektiv med mycket bra skärpa, snabb autofokus. IS är fantastiskt... Har inte haft det förr... Tror att det behövs på detta objektiv då det inte är så ljusstarkt (4). Alla som funderar på 70-200 objektiv och inte har råd med 2.8 modellen eller som jag tycker det blir lite stort att släpa på så kan jag inte annat är starkt rekommendera denna glugg!

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 10295

2007-08-12 Hellberg



PLUS: IS.
MINUS: Ljudet av IS, visserligen tystare än tidigare IS.

Grymma fart bilder!

Kundtjänst: 10/10

Köpt hos: AC foto

2007-07-15 horcoff



PLUS: IS i fyra steg.
MINUS: Vet inga.

Har inte så mycket mera att tillföra, först fattade jag inte riktigt vitsen med IS, men då man kan ta knivskarpa bilder ibland ner på 1/10..helt otroligt!

2007-06-16 uee



PLUS: Optisk kvalité i absolut toppklass. Kanonbra antiskak. Gediget bygge.
MINUS: Njae, egentligen inget men ännu lättare, billigare och mindre skulle man ju inte säga nej till.

Väldigt fin skärpa och briljans. ISen fungerar verkligen ! Supernöjd !!! Fick man önska sig något så skulle jag vilja ha ett mindre, lättare och billigare objektiv med bibehållen teknisk prestanda. Sedan tycker jag nog att ett stativfäste borde ingå för ett objektiv i den här prisklassen.

2007-05-30 MLFoto



PLUS: Otroligt snabb, tyst och precis autofocus. Bra skärpa och färgåtergivning. Väldigt bra med bildstabilieringen. Välbyggd.
MINUS: Priset.

WOW. Min första L-optik. Vilken skillnad på autofocusen jämfört med mina övriga objektiv. Visste inte att autofocusen kunde reagera så oerhört snabbt och tyst. Det är framför allt autofocusen, byggkvaliteten och bildstabiliseringen som imponerar mest. Bildkvaliteten är väldigt bra, men det var den även på mitt tamron 55-200 för 1095:-.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 11650

2007-04-26 rastapopolus



PLUS: Suverän skärpa, IS, snabb AF, vikten.
MINUS: Inga så här långt.

Ett objektiv som har en grym skärpa. Bildstabiliseringen på denna pjäs var klart över förväntan. Har många gånger blivit förvånad över hur bra den kompenserar för mina darriga händer. Fokuseringen är snabb samt att det är ganska lätt jämfört med 2.8.

Har någon enstaka gång upplevt det som lite ljussvagt men oftast så klarar IS:en av att kompensera. Passar perfekt för den typ av fotografering som jag utövar. Använder det ofta tillsammans med en 1.4x extender utan att se någon nämnvärd försämring i de bilder jag tar. Ett självklart val om man är ute efter högsta kvalitet och inte är i behov av f/2.8.

Kundtjänst: Alltid bra service. Kunnig och trevlig personal.

Köpt hos: Cyberphoto

2007-04-19 Petter Persson



PLUS: Snabbt, skarpt, IS, låga vikten, färgerna och kontrasten
MINUS: Motljusegenskaperna

Vad kan man säga? Detta är ett perfekt objektiv. Underbar IS. HAr tagit skarpa bilder på 1/15 sekund på 200 mm...Ljusstyrkan på 4,0 är ju vad man betlat för, så det går ju inte att klaga på.

Extremt skarpt och fina färger, fantastisk känsla i alla reglage. Enda negativa är väl motljusegenskaperna, men det sitter ju rätt många linser i objektivet...så det är inte så konstigt.

Kundtjänst: Trevliga och svarar snabbt på mail

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 11200

2007-04-06 Slowfinger



PLUS: Skarpt som tusan. Grandiosa kontraster och färgåtergivning. Ingen CA.
MINUS: Möjligen ljudnivån på IS:en men det är ju en vanesak.

Kan bara hålla med de de andra recensenterna. Ett fantastiskt bra objektiv! Lätt, smidigt, oerhört fina färger och kontrast. Och skarpt! Känns inte ens som om man behöver lägga på någon skärpning i efterhand. Grymt.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 11195

2007-03-02 Bollan



PLUS: Magisk skärpa. Mycket snabb och tyst AF. 4-stegs IS som vekligen fungerar. Fantastisk kontrast och färgåtergivning. Vikten!! Byggkvaliteten. Intern zoom.
MINUS: Inget stativfäste. Motljusskyddet lite väl biffigt.Ljudnivån på IS'en.

Ja Canon har vekligen lyckats överträffa sig själva med denna glugg. Den måste vara den skarpaste zoomen på marknaden idag. Riktig proffsglugg som faktiskt nästan är prisvärd med tanke på hur vass den är.

Den tar otroligt skarpa och kontrastrika bilder med en fantastisk färgåtergivning. Upplösningen är rent ut sagt strålande. Bokehen är väldig bra för att vara en 4.0.
Mycket snabb och precisionssäker AF. Knivskarp även fullt öppen med fantastisk kantsärpa.

Att den nästan väger hälften av vad 2.8:an gör inte saken sämre. Om du inte är piskad att ha 2.8 så är valet löjligt enkelt. IS fungerar precis så bra som annonserats. Att kunna ta skarpa bilder ner till 1/15-1/10 är nästan för bra för att vara sant. Perfekt balans på 30D.

Ändå det som har imponerat mig mest är hur otroligt bra den tar en TC. Med Kenko 1,4x Teleplus Pro 300 DG är det knappt märkbar bildförsämring och förvånande snabb AF. Klart godkänd tom med 2.0x TC .

Det kommer nog att bli svårt att sätta på min 70-300 DO IS annat än på resor igen antar jag. Dock är jag ändå väldigt nöjd med DO'n så dom kommer att komplettera varandra bra.

Tyvärr så följer inget stativfäste med, men har man turen att äga ett 400/5,6 så passar ju den perfekt. En annan bra lösning (om man nu inte vill slänga iväg hutlösa 1250kr för Canons fäste) är att köpa en "kopia" för under halva priset på E-Bay. Dom är nästan identiska med Canons och dessutom kan man få den i svart om man nu skulle vilja.

Jag rekommenderar dock att man inskaffar ett fäste om man nu vill använda den på ett stativ. Det är gränsfall att den kryper lite även med ett bra huvud och givetvis så blir balansen så mycket bättre.

Liknande produkter: 70-200/2.8 IS Dock aldrig ett alternativ pga storleken/tyngden.

Kundtjänst: Strålande E-Bay butik med oslagbara priser och snabb service.

Köpt hos: Kea-Photo (E-Bay), Hong Kong

Pris: 7800

2007-02-15 Leif Bength



PLUS: Kvalité, skärpa, snabb-AF, senaste IS-versionen, lätt, vädertätt.
MINUS: Återkommer om jag hittar några...

Har tidigare provat 70-300 med IS och jag gav den en 4 i betyg med motivet att den inte var ett L-objektiv. Har nu provat på 70-200 4,0L IS och den slår 70-300an på alla områden och är väl värd högsta betyg med ett +. Att dra upp en bild i datorn från 200 till motsvarande 300 mm är heller inga problem, skärpan håller! Det ska bli intressant att prova med en 1,4x-konverter.

070219. Har provat med Kenko 1,4x Teleplus Pro 300 DG C-AF och det fungerar bra. Ingen vetenskaplig test utan bara eget intryck. För ögat är det ingen synbar skillnad i skärpa med eller utan konverter på två bilder med samma utsnitt i 100% förstoring. Konvertern rapporterar dessutom brännvidden och bländare helt rätt, 98-280 med största bländare 5,6.

IS på den här är super. Inga problem med tider ner mot 1/20 s och längre ändå med lite träning...på en 1,6-crop-kamera!!!

Allt funkar mjukt och smidigt, konstigt annars... Inget som gnisslar eller kärvar och t.o.m linslocket snäpper fast som en "mercedesdörr" när man sätter dit det. Kort sagt ett Kanon-objektiv i L-klass!!!

Liknande produkter: Alla Canons 70-200-varianter.

2007-01-31 awaw



PLUS: Skarpt och lätt.
MINUS: Inget som jag kan komma på.

Oj oj vilken skärpa! L tillsammans med IS är super!

Köpt hos: Swefo

2007-01-04 bsod



PLUS: Skarpt, Välbyggt, Snyggt, Relativt lätt
MINUS: Priset, Surrande IS

Härligt objektiv med en byggkvalitet som känns mycket robust.
Perfekt komplement till mitt 17-55/2.8 IS.
Har man väl vänjt sej med skarpt objektiv med IS så finns det inget annat som gäller. IS:en på detta objektiv är dessutom supereffektivt, vilket behövs med cropfaktorn 1.6.
Enda negativa är väl att den väsnas en del när den aktiveras. Och att det nästan blir dubbelt så dyrt med IS. Men å andra sidan: vill man använda ett så pass långt zoomobjektiv utan att släpa på stativ hela tiden är IS helt nödvändigt!

Liknande produkter: EF 70-200 f/4L USM, Sigma 50-150/2,8 APO EX DC HSM, Canon EF 70-300/4-5,6 IS USM

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 11295

2006-11-22 herodes



PLUS: lätt!, snabb AF
MINUS: del billiga "tygpåsen" man ska förvara den i.

Äntligen kom den! Den efterlängtade!

Det första intrycket är: lätt, snabb AF och med en liten svanhals jämfört med den tidigare modellen.
Återkommer efter helgen med lite mer provfotande i dagsljus.

Den ringa vikten jämfört med 2.8 IS tycker jag är mycket värt om man absolut inte behöver ljusstyrkan.

Liknande produkter: 70-200/f4 utan IS och 70-200/2.8 med /utan IS m fl

Köpt hos: A-C Foto

Pris: 10000

2006-11-16 snakehult



PLUS: Lättare än 2,8:an, snabbare AF än 2,8:an
MINUS: ?

Ok, då tog man steget nedåt, jag bytte mitt 2,8 IS mot denna nya 4,0 IS. Oj vilken skillnad det var på vikten, 900 gram märks verkligen.
Jag upplever AF som snabbare men, det är klart mindre massa att flytta runt. IS funktionen är ok, lite annorlunda än på 2,8, den känns snabbare men tål mindre rörelse, Verkar som den låser på en mindre yta. men visst helt ok!

Om inte 2,8 är ett måste kan jag verkligen rekommendera detta objektiv

Liknande produkter: EF 70-200 4,0 L USM, EF 70-200 2,8 L IS USM

Köpt hos: B&H, USA

Pris: 10000

2006-11-05 tubster



PLUS: Vikten, byggkvalitén, den varma men ändå nyanserande bildåtergivningen. IS IS IS!!
MINUS: Att den inte levereras med stativfäste. Man plöjer ner 10.000+ och Canon väljer att inte skicka med fästet. För övrigt har jag inte hittat några direka minus.

Jag ägde tidigare ett 70-200mm f/4L (utan IS).
Jag reser mycket och vill inte "släpa" på 1.6kg glas som 2.8L IS väger.
När äntligen Canon släppte 70-200mm f/4L IS var det ett mycket enkelt beslut om inköp för mig.

Idag har jag spenderat fem timmar med min 30D och 70-200mm f/4L IS i Örebros sydöstra delar.
Jag anser att 70-200mm f/4L IS återger bilderna på minst samma goda sätt som den utan IS.
Det finns en värme och en kontrast i bilderna som återigen förbluffar mig! Jag har tittat på resultatet från olika bländare och exponeringar, jag kan bara konstatera att de resultatet förefaller fullgott hela vägen från bländare 4.

Jag kan nu handhålla 1/25 och få en bild som fortfarande går att använda.

Jag upplever inte AFen slöare än på den utan IS. Dock har jag inte längre mitt gamla X här för att verifiera hurvida detta stämmer.

Byggkvalitén är den samma som hos modellen utan IS, alltså vad man kan förvänta sig av L optik. Top of the line!

Min första reaktion efter dagens äventyr är att jag är förälskad, igen.

Exempelbilder återfinns här: http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=142049

Liknande produkter: Canon 70-200mm f/4L, Canon 70-200mm f/2.8L, Canon 70-200mm f/2.8L IS

Köpt hos: B&H, Manhattan, NY

Pris: 10000