Canon EOS 6D

Artiklar om produkten


Betyg


(4.75/5)
(4.61/5)
(4.68/5)
(baserat på 28 recensioner)
Skriv en egen recension



2018-02-06 michaeloberg



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Full frame. Bra byggkvalitet. Tar bra foton. Passar alla mina tidigare objektiv. Smidig.
MINUS: Video egenskaper.

Köpte den som komplement och backup till min 1Dx.
Har nu hunnit testa den en del och är på det stora hela mycket nöjd.
Med lägre vikt än min andra kamera så blir 6:an smidigare att hantera i vissa situationer.
Är mindre nöjd med filmegenskaperna, men det är en billigare kamera så det gör inte mig så mycket. Tar mest stillbilder.

Liknande produkter: Canon 5D IV

Pris: 9990

2017-06-01 Thore Hult



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra att ta bilder med,
MINUS: Den sämsta kameran man kan tänka sig när det gäller filmning

Canon 6D är urusel att filma med. Det blir bara suddigt. Filmer blir sämre än med en kamera från medeltiden.
Jag skulle filma ett bröllop i kyrkan. det är knappt man ser bruden.
Nej canon 6D är bra att ta bilder med, men filma kan kameran inte

Liknande produkter: nej

2016-11-28 forstheim



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Jag skrev en recension om 6D:n redan i januari 2014, men tänkte att jag nu efter nästan ytterligare tre år med kamerahuset i min ägo ska skriva en till - dock utan att gå in på så mycket detaljer.

Innan jag skaffade 6D:n ägde jag en Canon 50D med aps-c sensor och hade funderingar på att uppgradera den till en Canon 70D med samma sensorstorlek. Jag är ytterst nöjd med att jag till slut ändå valde fullformatskameran 6D eftersom det köpet har gjort att jag så här tre år senare fortfarande inte känner något större behov av att uppgradera mig på kamerafronten. Kamerahuset är inte fullt med "lull-lull", utan har det som behövs för att kunna skapa fantastiska bilder..och det är fullt tillräckligt enligt mig. Lite "back to basic-känsla" skulle jag vilja beskriva det hela som.

Visst har det funnits stunder när det har kommit tankar om att byta system, men när jag faktiskt har tänkt igenom fördelar och nackdelar med ett systembyte så har jag alltid kommit fram till samma sak: nej, Canon EOS 6D är nästan helt perfekt för mig och mina behov så den ska inte bytas ut!

Positiva saker med 6D:n:

+ Storleken är perfekt för mina händer
+ Lättåtkomliga knappar
+ Bra skärm
+ Fullformat (!)
+ Bra sökare trots att den inte riktigt visar 100%
+ Q-knapp för åtkomst av dem viktigaste inställningarna
+ Lätt att hitta i menyerna då man slipper scrolla
+ Batteritiden
+ Säker autofokus med mittpunkten (använder aldrig dem andra punkterna så jag kan inte säga hur väl de faktiskt fungerar i praktiken).
+ Väldigt få nackdelar.. :-)

I skrivande stund finns det nästan inga andra kameror som jag känner intresse kring. Fuji X-T2 är ju "hypad", så debatterna kring den kameran har man ju följt en del. Det är säkert en fin kamera, men i ärlighetens namn känner jag mig inte så lockad av att gå ner till en APS-C sensor igen, få en sämre batteritid, rörigare menyer och ett mindre kamerahus. Storleken på 6D:n är som sagt perfekt för mig..och med ett kompakt objektiv på den så blir hela paketet ganska litet och lätt samtidigt som greppet är riktigt bra.

Det andra kamerahuset som lockar lite är Canon 5D Mark IV. Det verkar vara riktigt grymt, men då åker både storleken på huset och priset upp ganska mycket..vilket är direkt avskräckande för min del. När undertecknad tänker efter så inser jag också att en 5D Mark IV "skjuter lite över huvudet" när det gäller vilka behov den uppfyller. Den är "för mycket" för mig och mina behov helt enkelt.

Det tredje kamerahuset jag känner ett intresse för är Nikons motsvarighet till 6D:n..nämligen Nikon D750. Den känns snäppet vassare än 6D:n och hade nog varit en het kandidat för mig ifall jag skulle ha köpt på mig kameraprylar helt från grunden. Eftersom jag alltid har ägt Canon-kameror, så är det möjligt att det efter en test av Nikon D750 hade blivit en Canon 6D i alla fall eftersom jag är så inkörd på canonsystemet sedan många år tillbaka. "Borta bra, men hemma bäst" så att säga. Sedan tycker jag att det på canon-sidan finns lite fler intressanta objektiv för mig personligen att välja på, vilket nog också hade bidragit till att valet till syvende och sist ändå hade landat på 6D:n.

En 6D Mark II är väl snart på väg antar jag och det ska bli intressant att se vilka nyheter som kommer med den. Kanske blir det nästa kamera att sukta efter, men just nu känns det i alla fall som att jag kan tänka mig komma använda nuvarande modell av 6D i flera år till. Ja..kanske t.o.m. till dess att den självmant lägger av (vilket kan komma att dröja mycket länge..). Så pass nöjd är jag alltså med denna underbara Canon 6D!

2016-11-16 Cessna



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lågt brus i höga iSO-tal, lättåtkomliga knappar, wifi (använder sällan) och gps (använder ofta).
MINUS: gps drar batteri, men kan förstås stängas av. Ej vikbar displej.

Har nu haft 6D i snart 4 år och plåtat över 10000 exponeringar. Lätt och hanterlig fullformatskamera med ett bra grepp för mina inte alltför stora händer.

Liknande produkter: 7D

Pris: 16000

2016-11-11 Rebecca Österberg



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Suverän

2016-10-09 manon



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Dynamik, ISO, Q manövreringen, Smidig, Pris, Fullformat, Wifi
MINUS: Önskar ytterligare ett par C-inställningar

Enklaste, billigaste men mest brukat av mina hus. Min erfarenhet, sport och action där är 1Dx bäst annars är det 6:an som gäller. 5:orna helt onödiga prylar. "Statusen" och Canons riktade marknadsföring har dock gjort 5:an till en hit.

2016-10-04 Thore Hult



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra bra
MINUS:

Min bästa kamera.
Till alla mina abjektiv

Pris: 14990

2016-08-08 bowire



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt o smidig, utmärkt bildkvalitet,tyst
MINUS: Har inget som jag direkt saknar,vikbar skärm möjligtvis

En smidig o lätt kamera med bra bildkvalitet Rolig lite back to basic känsla Inte lika snabb som 7Dn,men jag behöver ingen kulspruta
Bildkvalitetsmässigt överlägsen 7D mk1 .Isot kan skruvas upp utan nån större förlust,bruset lättborttaget Fotar mest i "tyst" läge,skönt så slipper man skrämma närsynta djur En kamera som passar mina behov utmärkt o botat "uppgraderingssjukan"för lång tid framåt

Pris: 13

2016-07-18 MrRhoads



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: ISO omfånget, Autofokus 11punkter, wifi, gps, fullformat, mycket kamera för pengarna.
MINUS: Autofokus för stillaståend objekt vid närbildsfoto

En underbar kamera med betydligt bättre prestanda än vad dess specifikationer säger, funkar till allt och leverarer efter fotografens talang.

Liknande produkter: Canon EOS 760D, 80D, 5D Mark 3

Pris: 14990

2016-05-18 nennulf



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitén och förmågan att "sätta" fokus!
MINUS: Kan inte komma på några specifika.

Min första fullformatare och jag är supernöjd! Använder den till all sorts fotografering...även fågel...där den, trots det "enkla" autofokussystemet funkar finfint om man använder mittpunkten.

Pris: 9000

2015-10-26 prichardsson



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Riktigt bra bildkvalité, WiFi och priset.
MINUS: Det enda jag har att klaga på egentligen är autofokusen som kunde vara bättre. GPS-funktionen drar batteri även fast kameran är avslagen.

Väldigt nöjd, bildkvalitén är på topp och WiFi funktionen är verkligen användbar både som fjärrutlösare och för överföring av bildfiler till antingen dator eller smartphone.

GPS-funktionen använder jag inte alls för den ligger och suger batteri hela tiden även fast kameran inte är på.

Liknande produkter: Canon EOS 5D mk3

Pris: 14995

2015-06-15 Alve Henricson



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Relativt billig kamera med tanke på att den har en fullformatssensor.
MINUS: Endast autofokuspunkten i mitten fungerar tillräckligt bra, men det räcker för det mesta.

Köpte därför jag inte hade råd med 5D III.
Mycket nöjd med bildresultatet, fantastiska bilder tack vare bra sensor, speciellt vid dåliga ljusförhållanden.
Mindre nöjd med autofokus. Använder i stort sett bara mittenpunkten vid fotografering vilket innebär att jag blir tvungen att beskära bilderna i efterhand. Men ofta har detta ingen betydelse i och med att bildfilerna blir så pass bra.

2015-06-15 Hoggen46



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fullformat Smidigt format Bra kvalitetskänsla Objektivkorrigeringsprofil
MINUS: Lite långsam ibland Lite snålt med AF-punkter Saknar vinklingsbar skärm

Jag har haft min Canon 6D i snart ett år och kan nog inte vara mer än nöjd. Mina erfarenheter bygger på min typ av användning och är kanske inte applicerbar för alla. Jag tycker om att fota främst under resor - vill ha en pålitlig kamera som är smidig och med viss tålighet. Resefoto kan ju vara allt från landskapsbilder och byggnader till porträtt och mat. Behov av en mångsidig kamera med andra ord (även om objektiven spelar störst roll). På hemmafronten blir det främst macro och ett och annat porträtt.

Det var inte helt lätt att övertyga sig själv om att en enkel fotohobby verkligen var värd 15 000 kr för att ta steget till FF när min gamla kamera började kännas daterad. Men, samtidigt är 6D det perfekta insteget till FF och lite mer avancerad fotografering. Jag har lärt mig mycket tack vare detta. Jag skulle varmt rekommendera 6D om man funderar på att byta upp sig från en XX0D eller X0D Canonkamera. Funderade länge och väl på en 70D men har inte ångrat mig en sekund - hellre det FF ger jämfört med de fler tekniska fördelarna som 70D har.

Fördelar:
Fullformat med allt vad det innebär, behagliga bilder, lättanvänd kamera, lagom storlek och känns ändå rejäl, smidigt med wifi och lite kul men ganska onödigt med gps (som dessutom drar mycket batteri - skaffa extra för längre turer). Inbyggd objektivkorrigeringsdata (som på 5D III) ger nytt liv till gamla objektiv som tex Canon EF 28-135.

Nackdelar:
Känns lite långsam ibland, fokuspunkterna hade gärna fått vara lite fler/mer avancerade, hade gärna tagit en vinklingsbar skärm också för att underlätta vid tex macrofoto. Hade gärna sett real time AF vid filmning också eftersom jag har börjat uppskatta filmfunktionen allt mer. Men nackdelarna är små i jämförelse med fördelarna med kameran.

Sammanfattningsvis: en bra kamera och bra köp för den som funderar på FF. Det är så klart en smaksak, men jag tycker om bilderna kameran producerar och att de är klart bättre än en APS-C sensor. Min har nu ca 12 000 exponeringar i räkneverket. Tycker trots detta att jag får fler "keepers" än med tidigare kamera. För mina behov är det den perfekta kameran. Sneglar varken mot 5D eller ångrar att jag inte köpte en 70D.

Liknande produkter: Canon 70D
Begagnad Canon 5D Mark II

Kundtjänst: Ej behövts

2015-06-14 Ola Dyrhill



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet Väldigt bra bilder i dåligt ljus, helt OK upp till 6.400 ISO AF funkar väldigt bra i svagt ljus
MINUS: Det finns bättre kameror för action o sport även om 6D funkar oxå. Största nackdelen för min del är att man inte kan jobba med exponeringskompensation i manuellt läge vid autoiso.

Det här är en riktigt bra kamera, jag är oerhört nöjd med den. Framför allt när ljuset är dåligt då briljerar denna kamera med lågt brus trots 6400 ISO.

Visst finns det andra kameror med mer avancerad AF för riktigt snabb sport eller action men det fungerar även med denna kamera.

Jag använder ändå nästan alltid enbart mittpunkten för att sätta fokus så det har inte varit något problem för mig att den inte har lika många AF-punkter som andra kameror.

Liknande produkter: Canon EOS 60D

Pris: 12000

2015-03-01 ctlindsten



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Skön att hålla i. ISO egenskaper, bra autofokus i mörker.
MINUS: Ingen inbyggd blixt

Vill börja med att säga att jag har bara fotat med systemkameror i ca 6 månader, så något lång erfarenhet med fotograferande har jag inte, så ni får tänka på det när ni läser vad jag skrivit. Jag bytte upp mig från min Canon EOS1100D. Det första jag märkte när jag provade kameran inomhus under stark belysning var att bilderna blev skarpare, det är en tydlig skillnad på kvalitén. Den är tyngre än min gamla kamera, men extremt skön att hålla i, bra grepp och form för handen. Menyn är väldigt enkel och "hjulet" man navigerar med har flera olika funktioner som gör allting väldigt bekvämt. Autofokusen i mörkret imponerade mig direkt, väldigt välfungerande. Skärmen har skön hög upplösning. Den saknar inbyggd blixt och tyvärr så kan man inte ändra på grafiken i menyn som man kunde med min 1100D, men annars så tycker jag inte att det finns jättemycket att klaga över. Fast samtidigt så har jag inte provat på motsvarigheterna till denna, så jag rekommenderar att ni gör det innan köp. Tycker att man kommer undan med höga ISO tal utan för mycket brus, vilket är bra.

Kundtjänst: Cyberphoto, skickade det väldigt snabbt, med en snickers på köpet :D

Pris: 14500

2014-06-20 David2799



Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Appen, bra bilder speciellt vid dåligt ljus.
MINUS: AF är bättre än vad man kan tro

Gillar den . Bättre än min 60d.

Liknande produkter: Nej

Kundtjänst: Japansk version, endast engelska menyer. Glöm garanti. Köptes som kit med 24-105.

Pris: 13

2014-03-22 Artifex



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: WiFi, GPS och fjärrstyrning via mobil. Gediget byggd.
MINUS: 11-punkter autofokus känns lite förlegat, inbyggd blixt saknas

Det har varit dags att uppgradera ett tag, och jag har länge väntat på att fullformatskamerorna ska komma ner i överkomliga prisnivåer. 6D var kameran som äntligen bröt den barriären, så jag slog till.

Jag är oerhört nöjd så här långt. Kameran känns gedigen, och jag saknar egentligen ingenting. WiFi och GPS är fantastiskt. Den är också avsevärt tystare och har bättre ISO-prestanda än min förra kamera.

Vridbar skärm klagar vissa på att det saknas, men jag använder nästan aldrig live view så för mig är det inte ett problem. Mobilappen väger ändå upp.

Ska jag gnälla på någonting, så är det att Canon snålat på autofokusen. Men visst, något måste de ju snåla in på för att inte konkurrera ut 5D Mk III, och hade det varit så viktigt för mig så hade jag betalat mer, eller hur? Inbyggd blixt hade man också kunnat sätta dit, det har ju Nikon på sin D610.

Liknande produkter: 70D, 7D, 5D Mk III

Köpt hos: Cyberphoto

2014-02-23 Skrotfotaren



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt, smidigt, enkel att arbeta med och fina bilder/färger. Upplösningen 20mp är perfekt (inte för mycket eller för lite).
MINUS: Saknar inbyggt blixt men man kan inte få allt...................

En lätt och smidig fullformatare som ger fin fina bilder av hög kvalitet. Mycket lättanvänd med enkla menyer som man snabbt hittar till olika funktioner, upplösningen är precis lagom stora och man kan beskära en hel del utan att tappa kvalitet. Autofokusen är ganska enkel men fungerar ändå tillfredsställande även i svagt ljus, det hade dock gärna fått funnits en inbyggd blixt.....................

Liknande produkter: Nikon D600/D610 men dom kändes inte lika gediget byggda..................och PENTAX K-3 men den brusar för mycket.

2014-01-02 forstheim



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Storlek och vikt, egenskaperna på höga ISO, säker fokusering i svagt ljus, sökaren, 3:2 LCD, låg ljudnivå på slutaren, Q-knappen, en extra liten kant för fingrarna för bättre/säkrare grepp, bra batteritid, inbyggd Wifi och GPS, knapparnas placering, 8-vägsknapp i stället för joystick!
MINUS: Yttre fokuspunkterna kunde ha varit känsligare, 1/4000s som kortast slutartid, sägs ha moire vid videofilmning (detta är dock inget jag personligen har hunnit upptäcka, utan bara hört andra konstatera)

Canon EOS 6D är mitt steg in i fullformatsvärlden efter att under några år ha fotograferat med en 50D. Valet var dock inte självklart då 70D:n också såg ut att kunna bli en fin uppgradering. Men 6D:ns goda brusegenskaper på höga ISO, större och bättre sökare samt möjlighet till kortare skärpedjup avgjorde till slut. Dessutom upplevde jag att tiden för att ta steget till FF nu var inne i och med det överkomliga priset på detta hus.

Det finns egentligen ingenting som jag kan klaga på på 6D:n. Möjligtvis hade jag önskat att den skulle klara 1/8000s i stället för endast 1/4000s som kortaste slutartid samt att de yttre fokuspunkterna hade varit lite mer utspridda och känsligare än vad de är. Men man kan inte få allt, och jag tycker att det man faktiskt får med 6D:n till det pris man betalar trots allt är en hel del.

Canon EOS 6D är huset som fått utstå en del negativ kritik från dem som inte har använt det själva utan bara har tagit del av specifikationerna. I tester har dock huset fått övervägande mycket god kritik och folk som införskaffat det har inte sällan blivit "förälskade". Jag är nästan en av dem.. ;-). Anledningen till det är nog att huset är så okomplicerat i kombination med storleken och vikten samtidigt som det har potential att leverera finfin bildkvalitet även på höga ISO.

Kamerahuset är mindre i storlek än min gamla 50D, men känns riktigt bra i mina normalstora händer. Mycket bra byggd! En liten extra kant för höger hands fingrar gör att man får ett säkert grepp när man håller den med bara en hand. Vid första kontakten med huset upplevde jag knapparna som något "svampiga", men ganska snabbt försvann den känslan och nu tycker jag att knapparna faktiskt känns bättre än på 50D:n.

Något som är helt förändrat jämfört med på 50D:n är att joysticken har försvunnit och ersatts av en 8-vägsplatta. I början saknade jag joysticken mycket och upplevde plattan som något plastig och okänslig. Nu efter ett par veckors användning har jag dock helt ändrat uppfattning. 8-vägsplattan fungerar väldigt fint och känns bättre och mer naturlig att använda än joysticken!

Canon 6D är kanske inte kamerahuset för fågel- eller sportfotografen med tanke på att den endast har 11 fokuspunkter (egentligen 19 då 8 st är dolda) varav bara den mittersta är av korstyp. 4,5 bilder/s gör inte heller det här huset till fågel- eller sportfotografens förstaval direkt. Dock är 6D:n inte helt oäven för denna typ av bilder eftersom fokuseringen med mittpunkten är snabb och säker. Inte minst då ljuset tryter. Så för den som mest fotograferar vardagsmotiv, porträtt eller landskap men som ibland också vill kunna ta en och annan actionbild så är det här kamerahuset ypperligt för ändamålet!

Bildkvaliteten då? (Detta stycke uppdaterat/skrivet efter ett par månaders användning av 6D:n)

Till en början tyckte jag inte skillnaden gentemot min gamla 50D var så stor som jag hade förväntat mig. Men nu efter ett par månaders fotografering inser jag att skillnaden i bildkvalitet mellan dem båda kamerahusen är rätt stor ändå faktiskt. Överlag blir bilderna nu "renare", detaljer i bilderna kommer fram på ett annat sätt än med 50D:n och bandningsproblem är vad jag har kunnat se ett minne blott med 6D:n.

Den stora och tydliga sökaren, de fina brusegenskaperna, den säkra autofokuseringen i svagt ljus, det lite mer kompakta formatet och lätta vikten samt att kamerahuset är så enkelt att hantera gör 6D:n till en ypperlig följeslagare i dem flesta situationer.

Slutligen..jag kan alltså varmt rekommendera 6D:n till er fotografer som har höga krav på bildkvalitet men som inte är i behov av snabb seriebildtagning eller en superavancerad AF med många fokuspunkter!

Liknande produkter: Canon EOS 70D. Verkar vara ett otroligt kompetent kamerahus, men FF:s fördelar med lägre brusegenskaper på höga ISO och bättre sökare gjorde att valet föll på 6D:n.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet av kundtjänst alls faktiskt.

Köpt hos: Rajala (Priset inkl. Lightroom 5 & Premiere Elements 12)

Pris: 13990

2013-10-10 larsjo



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fullformat! Fantastisk bildkvalitet och robust byggkvalitet. Stort ISO-omfång. Lättnavigerade menyer. GPS. WiFi.
MINUS: Möjligen att den är något långsam i seriebildstagning (4.5fps) jämfört med Nikons motsvarighet D600 (5.5fps) men jag fotograferar nästan bara landskap så inget problem för mig. Att 6D har färre autofouspunkter än Nikon 600D upplever jag inte heller som något problem under praktisk användning.

Har nu ägt min 6D i nästan två månader. Det här är mitt insteg i fullformatsvärlden, från EOS 450D. Detta innebär att jag förstås är extra entusiastisk över vad denna kamera presterar. En helt annan skärpa och färgåtergivning, även med de EF-objektiv jag har kvar sedan tidigare, i jämförelse med 450:an. Bilderna får ett "djup" och en närvaro som jag inte kan beskriva på annat sätt.

Jag var beredd på att jag kanske inte skulle märka så jättestor skillnad bildmässigt från APS-C till fullformat eftersom jag investerat i bra optik sedan tidigare men jag upplever skillnaden som slående. Det stora ISO-omfånget gör också att man kan arbeta under riktigt besvärliga förhållanden. Jag är också förvånad över att autofokusen fungerar i näst intill totalmörker. Med medföljande väderskyddade L-optik (24-105 mm) är jag i himmelriket! Även om jag drar upp en bild rejält i Lightroom så är den förbluffande skarp. Tack vare sensorn och L-optiken.

Värdesätter inbyggd GPS och WiFi. Med hjälp av Canon-appen "EOS Remote" i min Android-telefon kan jag, via WiFi, fjärrstyra kameran och t.o.m. se vad som visas i sökaren. Extra värdefullt med kameran lågt monterad på stativ vid landskapsfotografering. Via appen kan jag också tanka över bilder från kameran till mobilen och maila dem direkt på plats.

Högsta betyg till byggkvalitet. Väderskyddad och allt i magnesiumlegering utom översidan som är i polykarbonat för att GPS- och WiFi-antennerna ska fungera optimalt. Slutaren jobbar tyst och fint och "proffskänslan" är påtaglig även om Canon betraktar detta som en instegskamera i fullformatsegmentet. Menyerna är lättarbetade och alla reglage känns robusta och distinkta.

Uppskattar att det finns ingång för extern mikrofon vid filmning, även om jag inte kommer att filma särskilt ofta.

Köpte kameran för 17 000 kr inklusive Canon EF 24-105mm f/4L IS USM och minneskort från DCtrade-uk (i HongKong) på eBay. Har handlat från dem många gånger förut och de levererar snabbt med DHL/FedEX och aldrig något strul med tull (behövde endast betala 245 kr i administrativ avgift till FedEx för deras klarering - inga övriga tillkommande kostnader).

Innan köpet hade jag stor hjälp av denna recension.

Liknande produkter: Nikon D600

Köpt hos: DCtrade-uk på ebay

Pris: 17000

2013-09-18 Magnus.s



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalite, iso-prestandan, wifi, format
MINUS: 2 c-lägen jämfört med 3 på 5 D mark II

Här har jag fått en kamera som passar mig perfekt. Formatet är precis lagom stort för mig och kameran är ett klart steg upp i bildkvalitet jmf med min tidigare 5D mark II. Isoegenskaperna är förbättrade och det gör att jag kan köra lite snabbare tider utan att förlora bildkvalite.
Tystare bildtagning och bättra autofokus än jag haft tidigare.

Liknande produkter: Nikon D600

2013-08-09 Guding



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Fullformat, skärpa, "krispighet"
MINUS: Saknar vitbalansknapp

Känns proffsig trots att den saknar en del funktioner/snabbknappar. WiFi är suverän, (lite krånglig att få igång bara) + att det går att styra kameran från en smartpfone.
Saknar egentligen inte fler korslagda auto-
fokuspunkter då jag för det mesta använder centrumpunkten

Liknande produkter: Canon 5D Mark III

Kundtjänst: Köpte denna då dom hade kampanj med ett sänkt pris. Några veckor efter leverans förstärktes kampanjen med ett 430EX II. (kändes lite surt) Efter ett mail till Cyberphoto fick jag också ta del av den kampanjen. Ett superbra kundomhändertagande. Alltid snabba leveranser

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 14990

2013-07-30 Peter Sundell



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Höga ISO egenskaper, WiFi och GPS
MINUS:

Underbar kamera som har det mesta man behöver i form av kvalitet, WiFi, GPS och en mycket bra autofokus i svagt ljus,
hög upplösning till en förhållandevis "bra" pris för denna fullformatare.

Liknande produkter: Canon EOS 5 MKIII

Kundtjänst: Super

Köpt hos: CyberPhoto

Pris: 18000

2013-06-04 agaton60



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Genomgående bra resultat vi fotografering. Fullformat!
MINUS: Lägger sig i vilket fabrikat det är på batterierna? För övrigt kommer jag inte på något negativt.

Hållbarhet är svårt att veta efter så här kort tid!

Trivs mycket bra med kameran, men.....
Saknar vridbar LCD-skärm, även om appen kompenserar så föredrar jag vridbar LCD.

Pris: 17

2013-06-02 vFrost



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Brushantering Fullformat Storlek/Vikt
MINUS:

Bytte från en 5D Mark II till den här och i princip allt är bättre. Skärpan i bilderna och brushanteringen är fantstisk. Har aldrig hållt i en kamera tidigare som kan köras nattetid på ISO 8000 och resultatet får det att se ut som ISO 800 gjorde på min gamla 1000D.

Autofokusen på natten bör också nämnas hur bra den är. När man knappt ser i sökaren vad man fotar så sätter kameran fokusen direkt. ;)

Vikten är också förbättrad jämfört med 5D Mark II/III.
Greppet tycker jag också är mer ergonomiskt.

Pris: 17990

2013-03-31 Daniel Bylemark



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra iso prestanda, säker autofokus, wii fi,
MINUS: Ingen blixtsynk kontakt, lite få autofokus punkter, och de få som finns är väldigt centrerade, ingen "joystick" utan en helt okänslig "flervägsplatta" att navigera med.

Jag är mycket nöjd med kameran, men vissa saker är mindre bra!
Få fokuspunkter, och de som finns sitter väldigt centrerat
och att canon har skippat joysticken på baksidan, och ersatt den med en näst intill okänslig 4vägs platta, som man inte kan hantera med tunna hanskar,
Så att byta fokuspunkter är inte helt enkelt,
Jag upplever att den vill gärna underexponera 1/3?
Ingen problem egentligen, men ändå!
Det blev kanske många negativa saker, men de positiva väger över med råge!

Wii fi är verkligen bra! Funkar fint med både ipad/iphone. Man kan snabbt skicka bilder om man behöver det!
Bildkvaliten upplever jag väldigt bra, isoprestandan är väl det bästa man kan få just för tillfället,
Den är väldigt tyst!
Jag är överlag nöjd, men har kvar min 7d till sport/ fågelfoto
Pga fps och ett mycket bättre fokussystem, samt brännvidsförlängningen.
6D är en jättebra kamera!
jag köpte den för den fina bildkvalliten och iso prestandan. Och för att det är en Fullformat såklart ;)
Och den levererar!!!

Liknande produkter: Canon 5d III

Pris: 18000

2013-03-18 Sven_Sven



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fantastiska bildfiler och bra lågljusegenskaper. Mycket snabb autofokus och säker exponering. Trevligt med WiFi och GPS.
MINUS: Trots lägre pris är det fortfarande dyrt att göra ett FF-köp.

Jag är imponerad av Canon 6D! Efter ett par hundra bilder har jag endast behövt kasta några få på grund av ofokus eller helt fel exponering.

viktigast är bildkvaliteten och lågljusegenskaperna och det är bara att konstatera att det är mycket trevliga bildfiler som kommer ut! Andra kul funktioner är WiFi och GPS.
6D lirar helt bra ihop med Ipaden och det är enkelt att scrolla igenom, gradera och deleta redan innan man laddar in filerna i datorn. Det funkar också att se och e-posta raw filer vilket gör arbetsflödet vid datorn snabbare. GPS:en gör det till ett nöje att se mitt "foto-spår" efter uppladdning. Det känns också bra att geoinformationen ligger i fast i filen för barn och anhöringa i framtiden som inte minns vart bilderna togs.

Jag köpte kitet med 24-105 objektivet och förväntade mig inte så mycket av det. Men oj vad snabbt och skarpt det är -hugger som en kobra.. Och fast objektivet är ganska stort blir det ändå en ganska rimlig kombination då 6D har en kompakt design (när jag vill ha det verkligt kompakt använder jag 40mm pancake).

Liknande produkter: Canon 5D Mark II

Köpt hos: Hong Kong

Pris: 19000

2013-01-19 hvitoren



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Mycket bra på höga iso sätter fokus när det är riktigt mörkt
MINUS: Känns lite lätt eller plastig jämfört med mina 40 d...

Gör det den ska ,jag är mycket nöjd med bildresultatet,och det är väl det som räknas.

Kundtjänst: Kanon! Några dagar efter jag köpt min så kommer det ett erbjudande med vertikalgrepp för samma pengar... Ett mail och Cyber skickar en gratis :))

Pris: 17