Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Att söka sig fram utefter nya stigar

Det kan vara givande att leta sig fram på nya stigar. Färg inte nytt är för mig, men jag har aldrig bemästrat det. Mina tidigare färgbilder är mest av kategorin ”semesterbilder”. Svartvitt har alltid varit det jag sökt mig till i mina bilder. Dels har jag gillat att dokumentera och dels gillar jag det grafiska och förenklande i det svartvita.

För tillfället är jag inne i en period där jag inte tycker att dokumenterandet ger mig så mycket av olika anledningar. Jag kommer givetvis inte att lägga av med det svartvita, men jag skall försöka jobba med att hitta ett uttryck även i färg som tilltalar mig. Så här i början blir det en hel del experimenterande, detta är nytt för mig, men det skall bli spännande att se vart det tar vägen.

Inlagt 2015-08-17 16:26 | Läst 879 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Spännande Affe! Mina egna försök med färg i mer seriös mening har alltid slutat på samma sätt - tillbaka till svartvitt. En sak jag dock tycker mig ha förstått med färg (det var ju färgfilm på den tiden...) var att det funkade bra om man s a s sökte sig till extremerna. D v s antingen försöka hålla så "ofärgad" som mojligt. Typ blå is mot blåsvart vatten. En begränsad och nedtonad färgskala. Den andra extremen var att dra på allt som gick. Så mycket färg spm möjligt, Blanda dagsljus och elljus hej vilt. En mästare på det sista var Hatte Stiwenius, som ofta jobbade för gamla ETC. Hatte finns inte längre med oss men hans bilder i ETC-numret om Tokyo tittar jag fortfarande i.
Lycka till med färgen alltså!

Hörs/per-erik
Svar från alf109 2015-08-17 18:17
Det skall bli kul att se om det tar mig någon vart Per-Erik.
Om inte annat kan det kanske bli en nystart och en ingång till lite andra motiv än de vanliga.
-affe
kommer du ihåg den tidigare Rioägsren som stod vid salongsentre´n och klipte biljetter med en gammal bussbiljettstång
jag gick där i många år - från 70 talets slut tror jag

färg kommer att ta vägen - om du släpper till
hälsningar
/inger
Svar från alf109 2015-08-17 22:58
Det är säkert René du tänker på som drev den från 73 till för ett par år sedan. Jo honom snackade jag med många gånger, en riktig eldsjäl.

Blir spännande att se vart färgen kommer att föra. :)
-affe
Gillar båda, men alldeles särskilt den andra, mycket fin tycker jag!/ Björn T
Svar från alf109 2015-08-17 22:58
Tack ska du ha Björn. :)
-affe
Livet är ju i färg för många av oss, även om svartvitt kan ha sin speciella dramatik. Gillar de här bilderna, det finns en mustighet i dem som tilltalar mig.
Ha det//GöranR
Svar från alf109 2015-08-17 23:37
Tack ska du ha Göran. :)
-affe