Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Bildradion och några gamla bilder

Satt och lyssnade på Bildradio-Görans strapatser på fotomaran samtidigt som jag skannade några nattbilder. Jag hade en hel del skannat tidigare, men trots kunskap hade jag inte backat upp dem och disken kraschade förstås. Tur då att man kan plocka fram sina fysiska original.

Nu är de mörka nätter här igen så nu väntar jag bara in lite lämpligt fotoväder, fuktigt i luften och gärna låga moln, så att kontrasten blir hanterbar. Slänger upp några gamla bilder i väntan på nya.

Inlagt 2014-08-21 02:16 | Läst 914 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härliga nattbilder som vanligt. Jag bläddrade i dina fotoböcker igår och blir inspirerad att försöka bli lika bra på nattbilder. Hur lagrar du dina fysiska original? Brandsäkert skåp?
Svar från alf109 2014-08-21 18:21
Tack ska du ha Urban.
Nej, jag har inte brandsäkrat negativen, de sitter i sina pärmar så brinner lägenheten upp så är de borta. Men å andra sidan är i alla fall chansen betydligt mindre än en hårddiskkrasch. ;)
-affe
Riktigt fina nattbilder och den sista bilden i serien fastanr jag för. Härligt djup i bilden och ljuset är riktigt bra!
Ha det bra!
Svar från alf109 2014-08-29 12:25
Tack ska du ha Mikael.
-affe