Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Bitande kallt

Bitande kallt i snålblåsten, en ursäkt för att inte ta någon långpromenad med hunden. Det var i och för sig flera plus på termometern, det kändes inte när man kom ut. Utan mössa och handskar fick det bli en kortrunda, till och med hunden svängde av hemåt efter uträttat värv.

Såg att gårdagens kameraloppis var en lyckad tillställning, recycling är modellen i dagens slit och släng. Själv har jag alltid sålt av sådant jag inte använder, jag har svårt att se vitsen med en massa kameror och objektiv som jag inte använder. Nu finns ju de som samlar på detta också och det är väl också en hobby så god som någon antar jag.

Bengan skrev ett inlägg om analogt vs digitalt, för vilken gång i ordningen vet jag inte, kontentan var i alla fall att det skulle vara som att jämföra snabbmat med en vällagad måltid av fina råvaror? Tja, så kan man också se det om man vill. För egen del så anser jag att man väljer det som man tycker passar, att den ena tekniken skulle ge bättre bilder än den andra finns inga bevis för, däremot om motsatsen.

Det viktiga är nog att man använder prylar som funkar för en själv och de bilder man vill ta, vilken teknik eller vilken fabrikant som tillverkat prylarna är nog av ganska underordnad betydelse. Jag plåtar själv huvudsakligen analogt, inte för att det är bättre utan för att jag trivs best med det. Förmodligen beror det mer än något annat på att jag är inkörd med den tekniken, lite konservativ alltså som väldigt många skulle jag tro.

Vad är en bra bild förresten? En bild som tilltalar mig till form och innehåll och som jag fortfarande tycker är bra oavsett hur många gånger jag sett den är en bra bild. Detta tror jag gäller för de flesta. Det fina är att det är helt subjektivt så man kan aldrig tala om för någon annan vad som är en bra bild för dem. Man kan ha liknande smak, och har man det några stycken blir det lätt att gå i fällan att tro sig veta och argumentera mot dem som vet annorlunda.

Inlagt 2015-03-01 15:27 | Läst 816 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Håller helt med om snålblåsten! Roffe fick ha "vindjacka" på sig i dag!
Å det e väl sisådär tyckte han...
Men mössa, det nobbar han absolut att sätta på sig!
/B
Svar från alf109 2015-03-01 16:46
Jo dagens väder var grinigt milt sagt. :)
-affe
Ps. Roffe kanske skulle passa bättre med en basebollkeps? ;)
Här ligger hundarna ute vinter som sommar,De behöver inga vinterjackor för här har hundarna päls.Börjar vi bli bortklemade? Nu går det inte att spela bandy ute för det kan ju komma lite snö på isen! Nu är det ett tjatande om att det inte går att åka skidor för att det är fel snö eller osaltat eller för löst. Hur gjorde Sixten och Nisse? Bra skrivet i övrigt Alf / Bert
Svar från alf109 2015-03-01 18:25
Nej, mina hundar har aldrig haft problem med kylan. Men hon börjar bli så gammal nu att hon tycker att det kan vara ok att ta det lugnt ibland.
-affe