Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Bloggar

Bloggar jag tycker om har ofta både kunskap och djup, bloggaren har ofta såväl integritet som mod att ta ställning och vara personlig. På samma sätt som med litteratur måste inläggen ge mig något, vad andra käkar till lunch intresserar mig sällan. Jag brukar oftast inte heller vara speciellt intresserad av bloggar som bara visar bilder, även om jag skriver en del sådana själv. För mig funkar bloggar mer som artiklar, det krävs ett innehåll som engagerar mig och som regel gillar jag det bäst om man blandar text och bild.

Jag följer ganska få bloggar, även fast jag tittar in på en hel del, två bloggare jag följer och som skriver om och visar fotografi är Claes Gabrielson som jag läser för hans stora kunskap om fotografi och förmåga att förmedla denna kunskap och Micke Berg för kombinationen av bra bilder och personliga texter.

Nu bloggar vi olika och söker givetvis också olika saker och var och en bestämmer givetvis själv hur och varför han/hon bloggar. Men som jag ser det tycker jag att det många gånger verkar vara viktigare att publicera ofta än att spara ihop till ett inlägg där man verkligen har något att säga. Men det ligger lite i mediets natur, för att synas blir kvantiteten betydligt viktigare än kvaliteten: jag har samma problem med detta själv. Detta ligger nog också lite i tiden, den som skriker högst och mest är också den som hörs.

Men ibland kan jag undra om vi inte missar en hel del av de viktiga men mer lågmälda och eftertänksamma som inte har så vassa armbågar bara för att vi dränker dem med vårt skrikande. 

Inlagt 2014-07-02 02:07 | Läst 1200 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
De som har något att berätta
och som innehåller riktig kvalité
är de som kan viska och ändå nå alla.

//Johanna
Benganbus 2014-07-02 10:40
Och vad är kvalitet Faidros?
//B
bam 2014-07-03 22:35
BMW

// B