Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. En bild

Jag kommer inte ihåg om bilden är från 2006 eller 2007? Det spelar heller inte så stor roll eftersom just detta motiv var sig ganska likt under några år. Bilden är i alla fall tagen när jag var och hälsade på far och mor i Åmotfors. Mor bodde sedan flera år på det särskilda demensboendet i samhället.

Jag satt ofta i vardagsrummet och tittade på TV eller jobbade med bloggen, liksom nu sent på natten. Farsan ligger och sover, hans ögonsten labben Tina ligger som vanligt intill på kudden mot väggen, på golvet i den lilla hundbädden har Kajsa rullat ihop sig, hon gillade dessa lite trånga hundbäddar av någon anledning.

Sally brukade vara med mig i soffan när jag satt där sent på nätterna. Nu är det bara jag och Sally kvar, huset såldes efter att far gick bort 2010 och sedan dess har jag inte lämnat Stockholm. Jag saknar det ofta, sällskapet med far, Kajsa och Tina och lugnet i den lilla orten.

Inlagt 2015-07-08 03:08 | Läst 734 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag kan förstå saknaden, förbaskad, suveränt bra bild, fotorealism den grå tonskalan fantastisk, känner också att minnena kanske kan bli för påtagliga...
/H-Å
Svar från alf109 2015-07-08 07:36
Tack ska du ha Hans-Åke.
-affe
Dessa bilder är nu så värdefulla för dig Affe fastän det kan vara sorgligt att titta på dem. Är i samma läge som du med min mor som gick bort 2013 på ett äldreboende efter 40 års MS sjukdom. Ha det gott!
Svar från alf109 2015-07-08 09:45
Tack ska du ha Dan.
Visst finns en sorg och ett vemod, men jag tror att man måste få konfrontera sig med det också, det är ju en realitet i livet. För mig klingar det en smula falskt med alla dess "tänkpositivare" och de som hela tiden måste tala om hur lyckliga de är. ;)
-affe
Tomheten bakåt i släktleden blir större med den egna åldern och även saknaden.
Livets gång men jobbigt att behöva mista dem som är oss kära, även de som är unga och gamla.
Fin vardagsbild!
Svar från alf109 2015-07-08 22:13
Så är det Margareta, tack ska du ha.
-affe
Känslan i dina socialdokumentära bilder är bara så bra. Du inspirerar Affe!

/Tommy (...som läser din blogg från en pub i Dublin)
Svar från alf109 2015-07-08 22:14
Tack ska du ha Tommy, Dublin verkar inte helt fel.
-affe