Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. En liten hyllning på mitt sätt

Vi hade styrt stegen upp på berget vid Tantolunden jag och Sally, jag gillar inte riktigt Tanto på nätterna. Det är en del trafik av ”skumma” element där och det är dessutom ganska ödsligt. En natt kom några farande och kraschade en volvo i parken när jag var där, och flera gånger har jag sett folk som förmodligen delar byte eller gör upp knarkaffärer.

Som sagt, Tanto på natten är inte något av mina favoritställen, men det är fin utsikt från berget. Den här natten för 3 år sedan hade vi i alla fall tagit oss upp för att fånga just denna bild. Det var någon av Eugene W Smiths bilder från Pittsburgh som hade inspirerat mig: jag hade sett en bild där han stod med storformatskamera i natten på ett berg med Pittsburgh som fond och tyckte att stämningen just från denna plats påminde om Smith på något sätt.

Eugene W Smith en av fotohistoriens bästa fotografer, kolla upp honom om ni inte redan gjort det. Detta är min lilla hyllning till denne fantastiske fotograf.

Inlagt 2014-09-23 02:01 | Läst 1116 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Första gången jag kom i kontakt med Eugene W Smiths bilder var någon gång på 70- talet och det var genom en bild tagen från Minamata i japan där en mor ömt vårdar sitt barn som drabbats av kvicksilverförgiftning. Sedan dess har jag också beundrat denna fotograf. Din bild tagen ifrån Tanto tycker jag håller din egen klass och tycker jag behöver inte jämföras med Eugene W Smiths den är fantastisk ändå liksom många av dina övriga nattbilder. Man kan se att det är du som tagit bilderna man känner igen dig du lämnar ett avtryck.
Må så gott
/Hans-Åke
Svar från alf109 2014-09-23 05:42
Tack ska du ha.
Det är inte det att jag refererar till Smith egentligen, men just den här bilden väckte tankar på Smith. Jag såg bilden tidigare när jag var ute och kom då av någon anledning att tänka på en bild som föreställer Smith på natten med storformatskamera på en höjd i Pittsburgh. Den här bilden är inte lik någon av Smiths bilder, men den är inspirerad på något sätt.
-affe
Vacker Stockholmsvy! Må gott, LO
En fin hyllning Eugene W Smith.
/Krister