Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Ett genuint fik

Jag saknar ett genuint fik ibland, ett sådant med riktiga insuttna möbler där doften av kaffe sedan decennier sitter i väggarna. Ett fik för eftertanke och personliga samtal, fritt från stress och behovet att vara inne och uppdaterad i realtid.

Det här fiket ligger i Arvika, vi brukade ofta sitta här en stund i väntan på bussen eller tåget jag och farsan. Alltid på övervåningen, som tidigare var rökavdelningen. Nu var det några år sedan, men jag tror att fiket lever vidare i sin egen stillsamma lunk.

Om några år skall jag ta mig hit igen, bara för att sitta och känna kaffelukten från väggarna blandas med dofterna från det egna kaffet och räkmackan.

Inlagt 2013-10-27 18:21 | Läst 2771 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Rökförbudet blev många genuina fiks död, eftersom rökarna slutade komma. Folk som röker ville ta en rökpaus på stan, och slank in på ett fik. I och med rökstoppet blev fiket poänglöst för rökarna.
Hamnade för några år sedan på ett rätt genuint fik i Pålsboda.
http://www.fotosidan.se/blogs/pa-bloggar/index.htm?date=2009-10-01

I Stockholm finns ju Kungstornet som väl får ses som genuint inredningsmässigt.

MVH
Pa
Om det är Citykonditoriet du menar så finns det kvar. Så även övervåningen tippar jag på. Inte varit där på flera år jag heller... Fina ord till en passande text fick du till! Önskar dig en superfortsättning på denna söndagskväll!

Mvh
Micke
Svar från alf109 2013-10-27 21:43
Jo vi trivdes alltid bättre där än på Nordells (heter väl fiket vid torget?).
-affe
n_micke 2013-10-27 22:09
Stämmer bra det :)

/Micke
Riktiga fik, eller konditorier kan man fortfarande hitta i mindre städer, Alingsås är t.ex. en stad med gammal fin konditoritradition. Kommer man till Vara i Västergötland är Conditori Nordpolen ett måste. Det något udda namnet kommer sig av att ingenjör André vid någon provflygning med den ballong som var tänkt att föra honom och hans besättning till Nordpolen, landade på Varaslätten. När caféet grundades strax därefter kändes det tydligen helt naturligt att döpa det till "Nordpolen".
Tack ska ni ha för era kommentarer.
-affe
Hej, vill bara informera om att City finns kvar både uppe och nere, ha de!
Svar från alf109 2013-10-28 13:35
Tack ska du ha Ronald, det känns fint att veta. :)
-affe