Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Hundar och pekoral

Det tog lång tid runt Långholmen i värmen idag, men Sally gillade det. Se husse, jag går lika fort, fast det tar lite längre tid! tyckte jag att hon sa. Härligt i alla fall att se att hon trivs så här på ålderns höst.

När det gäller gamla hundar finns tre kategorier av hussar och mattar tycker jag: de som låter sin hund somna in när de tycker att den sinkar dem, de som håller liv i hunden till varje pris och de som försöker bedöma hundens livskvalitet och låter den hänga med så länge de uppfattar det som om hunden vill hänga med och inte lider.

Jag hoppas att jag tillhör den tredje kategorin. En hund är en fantastisk vän som aldrig skulle svika dig för att du blir lite långsam eller är tillfälligt ur slag, jag vill gärna återgälda detta till mina hundar.

Något vi alla kan lära oss från hundar är att inte vara så snara att fördöma och döma ut andra, detta tror jag är bland de viktigaste lärdomar vi över huvud taget kan göra, speciellt i dag när det klumpas ihop och hatas så förtvivlat.

Annars leker jag vidare med färg och drar ganska kraftigt i spakarna för att se vart det leder mig. Mycket blir pekoral, med andra ord: ”uttrycks- och meddelelsebehovet är långt större än gestaltningsförmågan”, men för mig är det nödvändigt att testa mig fram, samma period har jag gått igenom när det gäller det svartvita.

Jag tycker att vi fotonördar kan vara lite snabba att peka finger ibland när någon tar ut svängarna och experimenterar lite. Även när det gäller detta skulle det nog vara bättre om vi var mer lika hundarna och inte så snara att fördöma. Sedan finns givetvis dem som tycker att allt blir konst bara man drar tillräckligt i reglagen, men det är en annan diskussion och kanske ett ämne för framtida blogginlägg.

Inlagt 2015-08-19 19:46 | Läst 1030 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag är helt övertygad om att du hör till den tredje kategorin hundägare.
Hälsningar Lena
Svar från alf109 2015-08-20 00:03
Jo jag vill gärna tro det Lena. :)
-affe
Om man har målet att ha kul och tillfredsställa sina egna uttrycksbehov och experimentlusta så kan man ju strunta i vad omgivningen tycker. Ofta är det ju bara de kritiska som kommenterar, de som tycker det är OK eller likgiltigt orkar oftast inte. (men sen knycker de idén).
Näckrosorna blev bra tycker jag. Vilsamt med grönska utan blommor.
Svar från alf109 2015-08-20 00:04
Tack ska du ha Ylva.
För egen del gör jag just det, struntar i vad andra tycker. Tänkte nog mer på alla nybörjare och andra som är känsligare för kritik. :)
-affe
Finns kunskap i botten som hos dig , känns det helt friskt att testa.
När det gäller att ta beslut om sitt husdjur hund katt är det minsann inte lätt. Min sambo och jag drog ut lite för länge , vi hoppades men väntade, men förstod att det var kört. Katten hette Romario, och var en enormt vacker kolsvart stor kraftig hankatt, men pälsen blev tovig aktiviteten avtog, och vi förstod att det var bäst för honom själv att inte leva längre.. Men efter tio år är det svårt. Nu har vi Ozo som vi älskar och i HEMLIGHET ( man ska inte skratta åt djur) gör lite narr av i jämförelse med elganten Romario.Alla är personligheter.
/ Bengt
Svar från alf109 2015-08-20 00:05
Tack ska du ha Bengt.
Jo det där med när det är dags är svåra beslut.
-affe
Jag tycker din Sally har vackra gråtoner .. Oxå !!😊

// Kaj
Svar från alf109 2015-08-20 16:38
Jo hon funkar bra i svartvitt.
-affe