** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Hur mår poolerna, eller en bilddel i totalt sönderfall?

Det svänger fort mellan översvämning och torka, gräsmattan i Tanto börjar bitvis likna en öken trots att det denna sommar regnat som aldrig förr (obs! ett talesätt, det har säkert regnat lika mycket någon annan sommar).

En tjej övar att gå på slak lina i parken, ser knepigt ut.

Jag funderar lite hur det står till med poolerna på fotosidan, jag var själv väldigt aktiv tidigare, framför allt med att kommentera. Under en räcka av år tycker jag att det verkar som att engagemanget sjunkit konstant till dagens nivå där responsen börjar närma sig nollpunkten.

Kanske borde man se över detta med pooler och bilder på fotosidan för att åter få det intressant? Jag är övertygad om att man, om man vill ha en levande bilddel av sajten, måste göra något. Till att börja med måste man nog se över denna pooldjungel och dessutom försöka att på något sätt höja kvaliteten på bilder som tankas upp.

Hur detta skall gå till utan att någon känner sig kränkt i tider när många blir kränkta av vad som helst vet jag inte. Men någon form av grindvakter tror jag behövs om bilderna skall bli intressanta att titta på. Som jag ser det finns endast två alternativ; antingen kör man vidare ungefär som nu och bilderna blir till större och större del ointressanta och folk skiter i det mer eller mindre, eller så gör man något radikalt för att fånga upp dem med ett genuint bildintresse.

Jag har varit med här sedan 2004 och som jag ser det har sajten förändrats från att vara en sajt för bilintresserade där man även kunde ventilera sina prylfrågor till en sajt för prylintresserade där man även kan kasta in lite bilder.

Nu finns det givetvis dem som argumenterar att en sajt blir det medlemmarna gör den till, och det stämmer givetvis i viss mån. Jag vill inte döda pryldelen av sajten eftersom den uppenbarligen betyder så mycket för så många, men jag tycker att man behöver styra upp bilddelen ganska ordentligt så att den åtminstone höjer sig över facebooknivå; och jag är övertygad att de som driver fotosidan har verktygen för att styra hur de vill att sajtens olika delar skall utvecklas.

För egen del använder jag fotosidan huvudsakligen som en plattform för min blogg numera, detta för att jag tycker att bilddelen med alla sina pooler och kvaliteten på dess bilder gör den mer eller mindre ointressant. Missförstå mig inte; det finns säkert en massa bra bilder, men jag tycker att de försvinner i tsunamin av bilder som inte säger mig något och där jag över huvud taget inte förstår varför de av någon ansetts som så bra att de kan intressera en utomstående publik.

Inlagt 2015-08-24 19:11 | Läst 831 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har varit medlem i tolv år och bloggat i sju år. Det indikerar lite hur länge jag tyckte bild-delen var givande för min del, de första fem åren. Fotosidan har blivit så stor och yvig och spretig att man får hålla sig de delar man gillar. Är inte det ett fenomen på många håll på webben att små bra saker växer till oöverskådlighet och lägre kvalitet på innehållet, så att de till slut blir ointressanta om man inte råkar hitta de goda russinen i kakan.
Svar från alf109 2015-08-24 20:09
Jo visst är det säkert till vissa delar ett växtproblem, men jag tror också att det går att styra en del om intentionerna finns. Det finns ju fotosajter där detta funkar bättre trots många medlemmar.
FS röner nog samma öde som Facebook. Något mer vildvuxet än FB finns väl inte? Jag tror man ska låta det gro igen. Om Darwin har rätt så överlever de starka delarna. Men det kanske tar ett tag =)
Svar från alf109 2015-08-25 00:20
Nja, vet inte riktigt om jag tror på Darwin i just detta fall. :)
-affe
Jag gillar fotosidan! En bra aspekt är den generellt sett mycket hyfsade tonen. Fast visst märks att poolvärdarna tröttnar efter ett par tre fyra år (och att jag själv inte ställer upp). Och att många tittar utan att kommentera (och att snälla kompiskommentarer dominerar.) Den där konstruktiva kritiken man också vill ha kommer ganska glest.

Kollade på curerade sajten 1x.com. Curatorerna och konkurrensen vaskar fram bilder som jag tycker blir väldigt förutsägbara. Syntetiska känslor och fantastisk teknik.

Jag tror inte att ens din fina svartvita bild här ovan skulle ha en chans.
Svar från alf109 2015-08-25 00:21
Jag tror inte heller på modellen som 1x.com kör på. Jag har inte heller någon vettig lösning, men tycker att det kan vara värt att lyfta frågan.
-affe
gatosi 2015-08-25 18:29
Här är någon mer som delar synen på 1x. Det låter ju bra med kuratorer men jag har snabbt tröttnat på bildstilen i de utvalda bilderna.
Håller med! Nåt måste hittas på! Inget bra förslag på rak arm men vi får spåna och kanske ventilera lite med medlemmarna.
Svar från alf109 2015-08-26 00:34
Jo det skulle vara kul om det gick att få bättre liv i bilddelen av sajten. :)