Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Jag tar mina bilder och kan inte annat

En natt vid jultid för några år sedan tog jag och Sally en promenad runt Årstaviken. Mina nattbilder blir för mig ett sätt att bevara de känslor jag hade när bilderna togs.

För utomstående blir det säkert mycket upprepning: ”Varför tar du samma bilder om och om igen, det känns som vi redan sett dem? Nu får du börja plåta lite på dagarna eller något annat i stället.” Som svar till detta säger jag bara; mina bilder representerar mitt sätt att förhålla mig till mitt eget liv. För mig blir det personliga anteckningar om mina egna känslor och som sådana blir de viktiga för mig, detta oavsett hur andra ser på saken.

Man lever det liv man lever och tar de bilder man tar för att det är det enda man kan göra, så enkelt är det nog oavsett om man är amatör och heter Alf Johansson eller världsfotograf och heter Anders Petersen. Petersens förresten har ju också tagit ungefär samma bilder betydligt längre än vad jag gjort liksom de flesta av de kända fotograferna, värt att tänka på.

Man fotograferar utifrån den punkt där man själv står som människa, svårare är det nog inte oavsett amatör eller etablerad.

Inlagt 2014-12-09 01:00 | Läst 1243 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Självklarheter kan tyckas. Man tar sina egna bilder, inte andras. I det ligger en trygghet och man behöver inte ständigt jaga nya uttryck, man själv egentligen inte gillar. Fin illustration av nattarbetande människor.
Svar från alf109 2014-12-09 18:30
Tack ska du ha Torbjörn.
Hoppas allt är gott.
-affe
Självklart ska du fota vad du vill,när och hur du vill.Fotografering är för de flesta amatörer, nåt som är inspirerande
och roligt.Annars blir de som ett jobb,o de innebär en massa måsten bara.Fota på du Affe o strunta i om vissa ser dina bilder som upprepningar,bara du är tillfreds med tillvaron.Vi är en del som gärna kollar in din blogg och dina promenadbilder med hunden.Häls /Anders
Svar från alf109 2014-12-09 18:32
Tack ska du ha Anders.
Jo jag kör på efter eget huvud, ville mest lyfta problemställningen då jag tror att ganska många tycker att de vill "komma vidare" med sitt plåtande utan att kanske ställa sig själva frågan vad detta vidare är. :)
-affe
Fin bild, Alf!
Svar från alf109 2014-12-09 18:32
Tack ska du ha Johan.
-affe
Jag ser det kanske ur en annan synvinkel Jag vill fota något som jag kan visa andra. Jag är så "barnslig" jag vill synas. Kanske komma med något som någon annan inte har sett. Givetvis misslyckas jag för det mesta, men det händer någon gång om året att jag fått till en bild som är bra. Det är ju tur att vi är olika därför blir det en mångfald av foton som vi kan njuta utav. Alf dina bilder är kanske bra för dig och de är mycket bra för oss som du delar med dig till. När du sedan förklarar på det sätt du gör får det ytterligare en dimission. Ha de bra /bert
Svar från alf109 2014-12-09 18:35
Det rätta är nog alltid det som känns rätt för en själv. Att vilja tillfredsställa andra med sina bilder är givetvis också rätt om man själv inte tycker att man försakar något annat med det. :)
-affe
Så är det Affe, man kan bara ta de bilder man själv känner för. Annars blir det inte bra.
/Krister
Svar från alf109 2014-12-09 18:35
Så är det Krister.
-affe