Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Nya objektivet.

Nu har jag hunnit med att ta några bilder med den nya gluggen både på full öppning i mörker och nedbländat i dagsljus och den presterar som förväntat. Det känns att det är ett gediget bygge och de optiska kvaliteterna ligger i topp. Det handlar inte bara om skärpa givetvis utan även hur den separerar i skuggor och högdagrar liksom hur den återger färger, ca m.m. m.m. 

Nu finns det ju ett otal riktiga tester av detta objektiv, men jag ville bara säga att det motsvarar mina högt ställda förväntningar.

Inlagt 2024-07-10 13:03 | Läst 294 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är bara tester i verkligheten som betyder något. Vetenskapliga redovisningar tröttar mig bara,
Svar från alf109 2024-07-10 13:18
Jo man måste testa själv, i och för sig säger de vetenskapliga testerna ganska mycket om hur prylarna presterar om det är vetenskapliga på riktigt och inte bara tyckande förklätt till vetenskap viket ofta kan vara fallet. ;)
/Affe
Har också haft det och det presterade verkligen på topp! Provar nu ett annat Z 24-120/4 som jag köpte tillsammans med Z8. Kan såklart sakna ljusstyrkan 2,8 men annars en zoom som också fungerar mycket bra.
Svar från alf109 2024-07-11 10:23
Jo jag har läst mycket gott om 24-120/4,0 men jag behöver ljusstyrkan då jag ofta plåtar i mörker.
/Affe
Kul med nya fotoprylar och ett zomobjektiv med den ljusstyrkan får du säkert mycket glädje av
Ha det gott/Stig
Svar från alf109 2024-07-13 05:06
Tack ska du ha Stig.
Det är verkligen en bra glugg har jag redan märkt.
/Affe