** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Ovädret drar in

Några gillar att provocera, andra är tacksamma måltavlor. Jag har både uppfattats som provokatör och tacksam måltavla då och då. Ger man uttryck för åsikter kommer det alltid att uppfattas som provokativt av en del som inte delar dem.

Men något jag försöker hålla i bakhuvudet är att det handlar om åsikter, det skulle ju vara ganska trist om alla tyckte likadant eller inte vågade ge uttryck för en avvikande ståndpunkt? Lite Nordkorea över det ständiga konsensussökandet och trippandet på tårna tycker jag.

Sedan finns ju ingen anledning att vara plump och ge sig på personer oavsett vad man tycker om deras bilder eller bloggar till exempel. Men som sagt, om någon annan ger uttryck för en uppfattning som jag själv inte delar finns ingen anledning att gå i taket, det visar ju inget annat än att personen inte tycker som jag gör?

Kan man hålla tillbaks känslorna lite och föra en civiliserad diskussion kan det ju bli ett intressantare samtal än när man tycker likadant.

Inlagt 2015-08-25 02:50 | Läst 870 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det civiliserade samtalet och viljan att se den kloka kompromissen som ett mål i sig, är ambitioner som lyser med sin frånvaro. Det politiska klimatet har blivit tråkigare och utan visioner. Missnöjespartier SD växer sig starkt och påstås spegla folks oro för migrationen och misstro i största allmänhet.
Jag bläddrar i gamla fotografiska verk, läser Bruno K Öijer och Thomas Tranströmer. I en galen värld gäller det att vara rädd om förståndet. Och att försöka förstå varandra.
Svar från alf109 2015-08-25 18:56
Hela samhället, inte bara vårt utan överallt, verkar vara som en stor tryckkokare Per-Erik.
Jag är uppriktigt orolig för vart det kommer att ta vägen.
-affe