Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Sprickan

Den 11:e februari 2007 var vi över vid Liljeholmskajen jag och hundarna. Jag såg den häftiga sprickan i isen och tog en bild. Det måste varit betydligt kallare vinter än de senaste åren eftersom det låg tjock is på Årstaviken.

Nu kan jag sakna dessa nätter, det var fortfarande lite upptäcktsfärd över dem och det kändes fortfarande nytt och fräscht. Nu 8 år senare känns det som att jag gjort mina nätter och har svårt att hitta nya infallsvinklar som jag inte redan kört igenom.

Vem vet, kanske det dyker upp nya idéer när jag legat lågt ett tag? Jag är ju trots allt en extrem nattmänniska som gillar att fotografera så att fota på natten är en naturlig del av mig.

Inlagt 2015-05-22 23:53 | Läst 814 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
De här "gamla" bilderna håller mycket bra, å bra bilder blir bara bättre efter ett tag!
Å nu kommer ljuset, även på natten, så vi får se framöver vad du hittar på!
/B
Svar från alf109 2015-05-23 00:16
Visst är det så Bengan.
-affe
Ps. vi får se vart det tar vägen
Kanske rikta kameran uppåt? Vi tittar ofta nedåt och trampar på i gamla spår.
Jag läste en gång att man kan känna igen en turist på att den håller blicken uppåt och runtomkring, medan lokalbefolkningen stirrar stint i backen och trampar framåt.

Den här natten är nästan ljummen, jag har nyss kommit hem. Kanske du nyss har gått ut? I vilket fall, ha det gott!

/Thomas
Svar från alf109 2015-05-23 18:06
Jag tror att de bilder vi tar återspeglar vilka vi är som personer i hög utsträckning. Vi ser det vi identifierar oss med, det är nog därför det är svårt att "byta spår" även om vi ser behovet i våra bilder. Vi skulle nog behöva mer av barnets öppna nyfikenhet fritt från allt inpyrt tankegods vi släpar runt i våra ryggsäckar. :)
-affe