Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Underskatta inte det lokala fikets möjligheter.

Att sitta på ett fik och observera det som händer runt omkring är något jag pysslade med mycket förr. Nu för tiden blir det mest fika tillsammans med någon polare, annars är jag som regel hemma eller ute och går med hunden.

Fördelen med att sitta på ett fik är att ganska få lägger märke till om man plåtar, och just detta att sitta stilla och invänta i stället för att jaga runt och leta kan vara ganska givande ibland. Ofta behöver man nog inte jaga land och rike runt, ett lokalt fik kanske en tidning eller bok räcker ganska långt skulle jag tro.

Nu är ju inte dessa bilder några mästerverk, jag tog dem när jag fikade med Claes här på ”hörnet” vid Hornstull här om dagen. Men ofta blir det inte så mycket bättre fast jag jagar runt halva stan. Visst är det nyttigt att röra på sig, men om det blir bättre bilder av det är jag tveksam till. Skulle jag sitta samma tid på ett fik lite centralt placerat så skulle jag nog fånga minst lika intressanta bilder på samma tid. Kanske det man skall börja med, bli en fikafotograf i stället för en gatufotograf. :)

Poliserna fångade jag inte från fiket utan när jag gick för att kolla vad det var för pådrag här nere vid stranden. Det var Debaser som tagit eld, inte så dramatiskt brann visst i köket, men det var ett fasligt pådrag med brandbilar, polis och ambulans.

Inlagt 2013-07-31 23:06 | Läst 2748 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gatufoto handlar mycket om att vänta även om det inte är på ett fik. Man hittar en "fotogenisk" plats och väntar på att männiksor ska komma i ett bra "läge" i bilden =)
Jag promenerar gärna och mycket i staden. Men jag håller med om att man hittar lika mycket motiv genom att plantera ändan på en bänk eller stol en stund. Man letar reda på en plats och funderar på vad som skulle kunna hända/sammanträffa här. Sedan är det bara att sätta sig framför scenen och invänta skådespelet. Och med mitt återfall i den analoga världen så känns det som om inspirationen inte har något tak. :)
Tack ska ni ha för era kommentarer. :)
-affe