Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Vår på Reimers

Det blev en liten runda ut på Reimersholme i det fina påskvädret. Våren är nog på ingång nu, lövsprickningen har tagit ordentlig fart och idag var det några grader varmare och vindstilla. Skönt med andra ord.

På Reimersholme träffade jag på en fotograf som övningsflög sin fotohelikopter, detta var en liten variant. Fantastiska prylar egentligen, kameran styrde han med iPad:en och helikoptern hovrade för egen maskin en bit upp i luften. Annars har det inte hänt så mycket, debatterna på fotosidan har lugnat ned sig för stunden och jag med dem. ;)

En sak som jag funderat en del på är varför så många av oss nöjer oss med att avbilda och dokumentera utan att ta någon ställning när vi fotograferar, och således varför så få försöker åskådliggöra ett ställningstagande eller en känsla med sina bilder.

Jag kom att tänka på detta när jag såg Magnus F:s bilder från Hammarbymarshen, många av dem skilde sig markant från det mesta man ser från den typen av evenemang just för att Magnus valt att gestalta en företeelse i stället för att bara dokumentera rakt av. Riktigt bra tycker jag och något för oss andra att reflektera runt. 

Glad Påsk!

Inlagt 2014-04-18 19:20 | Läst 976 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Exceptionellt ovanligt med färgbilder från dig men fina vår bilder från Reimers, vårens prakt är svårt att beskriva annorlunda.
/Hans-Åke
Svar från alf109 2014-04-19 02:47
Tack ska du ha Hans-Åke, lövsprickningen är knepig i svartvitt. ;)
Ibland är det också praktiskt att bara plocka med sig en digitalare.
-affe
Hej Affe, skönt att våren visar sig hos dig. Här är det frost och minusgrader.
Det är få som tar ställning med bilder. På FS är det ju mest pippisar, blommor och annat gullgull.
Själv sitter jag mest i stugan och vallar hunden i skogen, så hos mig finns inte mycket att ta ställning till.
Tycker nog att MFs bilder kunde tala för sig själva utan text, men bra bildberättelse blev det.
Synd att man på FS är hänvisad till bloggen för att göra blidberättelser. Kollaget kan ju kanske fungera men känns otympligt.
Svar från alf109 2014-04-19 15:12
Jo på fs är det nog blogg som gäller om man vill berätta med en bildserie.
Att försöka förmedla en känsla eller ett ställningstagande med sina bilder går nog att göra vart som helst. Men man kan givetvis inte skildra huliganismen utan huliganer. ;)
Ha en fin fortsättning på påsken!
-affe