Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Vid Slottet.

Ett par bilder från slottet här i Stockholm. Det är säkert tusentals ungefär likadana tagna, jag har säkert själv flera mer eller mindre identiska som jag tagit genom åren. Jag tänkte att jag skulle få till dem lite annorlunda genom att göra dem svartvita och lite annorlunda svartvitt än den normala HP5+/TriX looken. Även om det egentligen är ”dussinbilder” så fastnar jag som så många andra ofta för den här typen av motiv.

Inlagt 2024-05-26 01:22 | Läst 314 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Alf.
Först vill jag säga att jag hoppas att folk klickar på dina bilder här. Så de ser dem på svart bakgrund, i rätt format och med din diskreta ram – jag gillar specielt nummer 2.
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.
PS. Vilken kamera använder du för dina färgbilder innan du konverterar ?
Svar från alf109 2024-05-26 13:20
Tack ska du ha Erik.
Jag kör med min Nikon Z6 II
/Affe
Gick förbi där igår på dan.. noterade då att någon hällt i något 'skummande' tvätt/disk medel i en av de två rinnande vattenflödena där, ser ut som det här flödet kan vara just det, eller inte? Brukar vara ett årligt återkommande 'bus' och ibland flera gånger!
Hälsn!
Svar från alf109 2024-05-26 13:21
Inget skum här Jan, lång slutartid 1/15 sek.
/Affe