Fotorelaterade betraktelser

Björksonat i tre satser

Eller mindre pretentiöst: tre bilder från söndagens korta fototur. Bara det att när jag redigerade dem så lyssnade jag på Chopins pianosonater.

Musiken resonerar i mitt inre öra när jag ser på bilderna. Men det klangminnet lär försvinna, något soundtrack är det inte fråga om. Och det behöver heller inte naturen.  Är det någonting jag senare kommer att höra så är det den hårda höstvinden som drog och slet i björkarnas gulnade lövverk. Ingen dålig musik det heller.

Inlagt 2012-10-04 16:50 | Läst 3323 ggr. | Permalink
Alla tre bilder är mycket vackra, men min favorit är den sista! :)

Mvh Jonas
Svar från Billingen 2012-10-04 17:18
Det tackar jag för =)
Jättefina bilder!

Per
Svar från Billingen 2012-10-04 18:15
Tack Per, roligt att höra!
När jag tittar på bilderna tänker jag mig din sonat i 3 avdelningar. Först en dramatisk, sen en lite rörlig och sist en lugn.
Fina bilder alla 3. Jag gillar nummer 1 för blåsten i björktopparna
Marianne
Svar från Billingen 2012-10-04 19:59
Det var en fin tolkning, tack Marianne!
Ojojoj! Vilka underbara bilder! Den sista är fantastisk! Har du kört rörelseoskärpa och sedan målat fram några björkstammar? Så himla snyggt!
Svar från Billingen 2012-10-04 20:32
Tack Heléne! Ja det är den tekniken i grunden på nr 2 och 3. Ettan är en kombo av lång slutartid och kort, partiell friläggning med lagermask.
Snygga bilder den sista är bara helt härlig, precis min smak:o)
Mvh Synnöve
Svar från Billingen 2012-10-04 22:56
Åh, tack Synnöve!
Det är nog Chopin som lyser igenom i dessa bilder. Vackert. Måste testa detta någon gång - musik med fotografering/redigering. På en kurs hade vi en uppgift att gå ut och fota med musik i öronen, tyvärr gjorde jag aldrig uppgiften för jag skulle vara borta vid redovisningen. Dumt gjort.
Funderade på att välja en favorit här, men det gick inte...fint alltsammans!
Svar från Billingen 2012-10-04 22:57
Finns ju många paralleller mellan musik och bild. Tänk bara på ord som "färgton" och "klangfärg". Du får göra den där övningen på egen hand istället =) Tack för kommentaren!
Hej Björn. Ruggigt snygga bilder alla tre. Jag gillar dramatiken i ettan, som passar perfekt i svartvitt. Kombinationen av krispighet och oskärpa i tvåan är läcker och de distinkta färgfälten i trean gör den till en höjdare. Ha en bra helg och lyssna mer på Chopin! Mvh Thomas
Svar från Billingen 2012-10-05 07:46
Gott att höra Thomas, önskar dig en skön helg också!
Vad kul o höra . Har inte provat att jobba med bilder till Chopin . Ska jag helt klart testa . Jag har varit mer inne på G F Handel ,T Albinoni och andra samtida .
Tack för tipset och vansinnigt fina bilder
Svar från Billingen 2012-10-06 10:05
Det var nog bara en slump att det blev Chopin denna gång, men vem vet, kanske påverkade musiken mina känslor inför bilderna och i någon mån resultatet? Och kanske är barockmusik helt rätt för viss typ av bilder, för att man ska komma i rätt stämning? Kul tankeexperiment =) Tack för din kommentar!