Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

Det blåser på Fotosidan

Jag har varit passiv på Fotosidan och med bloggandet ett tag.

Har dock kikat in då och då och noterat, att det blåst på Fotosidan.

Några har lämnat gänget.

Själv tänkte jag stanna kvar.

Jag tror, att även om vi  befinner oss på olika nivåer,

färdas i olika riktning och har olika mål i vårt sökande,

så är i det i grund och botten samma sak vi söker.

Något, som kan ge näring åt det, som vi har gemensamt.

Jag sticker inte ner huvudet i gyttjan och blundar.

Kikar ytterst gärna på bilder av olika slag och finner det befriande att läsa texter, som inte alltid överensstämmer med vad jag tycker.

Än

Även om jag själv är rätt egensinnig tror jag, att det är korsbefruktande, att vara öppen för annat  än det, som ligger en närmst om hjärtat.

Tänker på något jag nyligen läste:
Om två personer tycker precis likadant, så är den ene överflödig...

Inte tvärtom.

st kvar.

Fast så idylliskt är det kanske inte realistiskt att tro att det är ens på Fotosidan.....

Vad som är värre för mig personligen,

är att det dessutom stormar också på hemmaplan....


Försöker dock hålla hög vingföring i motvinden ett tag till.....

och önskar,

att Fotosidan kan fortsätta vara den tillflyktsort och källa till att finna inspiration och kunskap,

som jag uppskattat.

.


Inlagt 2015-10-16 00:07 | Läst 3608 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Har sett att det stormar lite då och då, en del försvinner men återkommer då de börjat sakna fotosidan. Det går i vågor liksom det även gör vid en riktig storm. Lite sjösjuka då den "gamla sjön" kommer men det går över, och som du säger tänk så tråkigt det skulle vara om alla tyckte lika hela tiden.
Hoppas du får det lugnt på hemmaplan, för där behövs det, och kan berika oss här med dina fina bilder. Många helt underbara i detta inlägg där jag fastnade mycket för det med svanen i bakgrunden. Fjärde bilden.
Svar från Karuzzell 2015-10-16 16:26
Tack Margareta. Jag har inget anlag för sjösjuka varken på gungande hav eller här. Och diskussion tar jag gärna, även om jag inte är en vältalig demagog. Här på sidan föredrar jag, att kunna njuta av och fundera över bilder i en trivsam atmosfär. Just nu funderar jag över ditt val av bild i inlägget och bilden som sådan. En bild jag också känner för men som jag ändå inte är riktigt nöjd med. Jag tackar för dina rara ord. De uppskattas.
Med vänlig hälsning
Eva
Jag har noterat att många duktiga fotografer, naturfotografer, lämnat FS till förmån för grupper på Facebook där det är betydligt mer fart. Lite synd kanske men samtidigt bra att inget är statiskt. Många är känslomänniskor och tar illa vid sig för minsta mothugg eller som det kan uppfattas oförrätt. Bra text med passande bilder, fåglarna blåser söderut just nu.
malmön 2015-10-16 09:48
Jag tillhör dem som har dragit mig undan FS. Hoppar in endast då och då. Inte så roligt då man inte får en enda en kommentar på en i alla fall hyfsad bild. Skrev om detta på klotterplanket. Tiden är ju en bristvara för oss alla, och därför letar man sig andra vägar. Synd detta då det finns så mycket positivt att hämta på FS. De på FS utlagda bilderna blir fina i presentation. Detta med mothugg som du nämnde, vill inte dela denna din åsikt om, då vissa svar som man får på sina inlägg borde inte förekomma på ett forum som består mestadels av amatörer. Är pengar inblandade så blir läget ett helt annat. En trevlig höst till dig / Hans
Ingemar Svensson 2015-10-16 15:40
Hans, nu vet jag inte vilket Klotterplank du menar. Men jag kan verkligen hålla med dig om att vissa bildkommentarer är riktigt dåliga, men som tur är mest undantagsvis.
Svar från Karuzzell 2015-10-16 16:30
Jag är inte med i Facebook. Har styvnackat avstått men tycker ibland, att det känns som om man står utanför flödet och missar en massa.
Jag är förvisso en känslomänniska men trots det oftast ganska hårdhudad. Kan dessutom sila och tror mig för egen del kunna avläsa i vilken omfattning jag bör ta åt av mig både ris och ros. Har dock sett onödigt fula påhopp, som inte hör hemma här.
Hoppas molnen blåser bort och många fåglar blåser hit!
Ha det gott!
Eva
Ingemar Svensson 2015-10-16 18:59
Jag har också i åratal styvnackat vägra använda Facebook. Men där finns verkligen guldkorn, upptäckte jag för 1/2 år sedan. Molnen är borta och fåglarna kvittrar i trädgården. Trevlig helg Eva.
Jättefina bilder och håller med dig om fotosidan! Man kan ju pausa ibland det gör ingenting. Skön helg!
Svar från Karuzzell 2015-10-16 16:32
Tack Dan. Jag gillar Fotosidan och tänker stanna kvar. Pauser är i sig av godo och ger både andrum och tid att reflektera.
Jag önskar dig också en skön helg!
Eva
Det går nog i vågor som någon ovan nämnt men jag fördrar ändå detta framför FB. Det är av avkopplande att titta på andras bilder och läsa texterna. Jag uppskattar dina inlägg mycket för jag tycker dina fågelbilder är personliga på ett helt unikt sätt. De du visar in detta inlägg är inget undantag. Jag hoppas det lugnar ner sej hemma så vi kan få ser mer av dina fina alster under hösten och vintern.
Hälsningar Lena
Svar från Karuzzell 2015-10-16 16:37
Tack Lena! Det var många fina ord och jag suger i mig dem. Hoppas kunna leva upp till dina förväntningar. Eftersom jag inte är med i Facebook kan jag inte jämföra men det jag har sett tilltalar mig inte. Ändå har jag en känsla av att jag missar en hel del, eftersom det dominerar en så stor del av informationsflödet. Det kanske ändå blir till att böja sig till slut.
Med vänlig hälsning
Eva
Många har nog lämnat till förmån för facebook. Men med det enorma flödet där, försvinner bilder lika fort som de dyker upp. Vi får väl se om Fotosidan överlever i konkurrensen. Jag hoppas det.

Du skriver så klokt och dina bilder är helt ljuvliga. Fastnade alldeles särskilt för nr 4. Hoppas det mojnar hos dig.
Katarina
Svar från Karuzzell 2015-10-16 16:42
Jag är inte med i Facebook av flera skäl. Men samtidigt har jag börjat vackla. Inser, att jag missar en väldig massa och då tänker jag inte på kommunikation med nära och kära. Om kontakten till dessa ska gå via Facebook, kan det nästan lika gärna vara..... Gillar inte heller tempot och snuttifieringen, så som jag upplevt det när jag kikat hos bekanta som är med. Jag hoppas verkligen, att Fotosidan överlever. Kan inte se, att den skulle kunna ersättas av Facebook.
Jag tackar för fina dina rader och noterar, att också du gillar den bild, som jag själv har varit tveksam till. Det vidgar mitt eget bildseende.
Med vänlig hälsning
Eva
Hej,
Skönt att du är tillbaka.
Jag tar risken att hålla med dig.
Vad gäller dina bilder så vet du vad jag tycker. Du har en alldeles egen stil, ton. Det märkliga är att den inte är statisk, utan överraskar. Du är helt enkelt en fin egen fotograf här på FS.
Vi måste ses
Bob
Svar från Karuzzell 2015-10-16 16:43
Hej Bob och tack igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Det är intressant (och roligt förstås), att du uppskattar variationen i mina bilder. Själv har jag karaktäriserat min bildstil som 'spretig'.
Vi ses!
Eva
Underbara bilder och fin text .
Nog stannar man på fs väl :)
Svar från Karuzzell 2015-10-16 16:45
Tack snälla du! Så glad jag blir. För din kommentar och för din försäkran (?) att stanna kvar.
I annat fall får jag väl gå med i Fb..... :)
Eva
Härliga bilder..ja det blåser här och där ibland, även i Skåne lite för mycket ibland.
Mv/G
Svar från Karuzzell 2015-10-16 16:46
Som skåning är man van vid att det drar runt knutarna och sticker man utan hakan (näsan) får man snällt tåla snålblåsten. Jag går ofta mot strömmen men undviker lika ofta motvind. Roligt, att du gillade bilderna.
Med vänlig hälsning
Eva
Tack för dina bilder Eva. Mycket känsla i dina bilder som man gärna tittar på. Trevligt att du har en egen bildstil, samt ett elegant sätt därtill, att med ord komplettera din alster. En trevlig höst till dig från Västmanland / Hans
Svar från Karuzzell 2015-10-16 16:57
Tack själv rara Hans! Jag tackar för din fina kommentar och blir väldigt glad över att du kommenterar, även om jag själv varit dålig med att gengälda tidigare kommentarer från dig. Jag har nog helt enkelt inte tyckt, att jag kunnat bidra med något men självklart borde jag ha kunnat förmedla, att jag tycker att dina bilder är betydligt mycket bättre än 'hyfsade'. Dåligt av mig. Har tittat in bland dina bilder några gånger men inte sett något nytt och undrat vart du tagit vägen. Facebook? Hoppas, att allt är väl med dig och önskar dig också en fin höst.
Varma hälsningar
Eva
Hans Klinga 2015-10-17 09:20
Tack Eva för dina trevliga rader. Tyvärr är mitt tidsutrymme för min hobby, naturfoto mycket begränsat. Åker varje dag ( 5 Km ) till en kvinna som utan hjälpmedel inte kan gå.. Gör henne frukost, lunch och middag. Mat skall också inhandlas och litet städning inklusive trädgårdsskötsel därtill. Inte så mycket tid över till andra saker, även mitt eget hus behöver lite ans, så jag får verkligen välja vad jag på min fritid sysslar med. Är så glad för varje naturtripp som jag göra med mina 80 år.
Svar från Karuzzell 2015-10-26 12:55
Dina rader gör mig alldeles varm i hjärtat. Ditt engagemang och de uppoffringar du gör för en medmänniska är så långt från egoistisk självupptagenhet man kan komma. Eftersom en stor del av kommentarerna här handlat om Facebook kan jag inte hjälpa, att jag jämför med hur det forumet används i tidsbesparande syfte. Man tar sig inte längre tid att ens ringa för att berätta hur man har det. Infot kan man ju dela på 'fejan'..... Jag kan bara hoppas, att den insparade tiden används till något angeläget. Och jag hoppas, att du trots allt hinner med dig själv också. Det är en nödvändighet som du är värd.
Kram
Roligt att se dig tillbaka här på FS, har saknat dina vackra natur-och fågelbilder och känslorna dom brukar trigga hos mig! Du skriver också lätt och fint och gör det ofta om sånt som är väsentligt som här. Tråkigt att höra att det stormar också på hemmaplan, Självklart vet jag inte vad det innebär för dig men jag tänker att hemmaplan, det är där vi ska kunna hämta både vila, kraft och lugn för att sen orka möta en orolig värld där ute igen och jag vet att när det gungar hemma är det svårt.
Tycker extra mycket om dom två sista närbilderna som för visar mycket av den storm och oro din text berättar. Många hälsningar/ Björn T
Svar från Karuzzell 2015-10-16 17:35
Tack snälla Björn för uppmuntrande ord, som alltid gläder mig. Trevligt, att du gillar mina ord också men lätt kommer de inte. Nu tog de helt slut och de ord, som fyller på håller jag för mig själv.
Med vänlig hälsning
Eva
Jag håller med dig, din text går trakt in i hjärtat.
Visst stormar det ibland både här och där och det tror jag kan vara till det bättre.
Är en så´n , som tror att inget ont som inte har nå´t gott med sig. Man kanske inte bara ser det direkt. Men med perspektiv, så inser man det.
Jag gillar fotosidan, för där är lite lugn och ro. Facebook har ett så uppdrivet tempo, så man tappar bort sig ibland.
Synd att det stormar även på hemmaplan, det gör det ibland . Jag tror att utan stormar skulle livet vara bra slätstruket.
Hoppas det löser sig för dig, har saknat dina fina bilder
Kram
Marianne
Svar från Karuzzell 2015-10-16 17:51
Jag tackar för dina kloka och rara ord.
Mitt tempo är nog inte Facebookanpassat men ändå känns det som om det tar mycket längre tid för mig att hitta information, som hade serverats om jag varit med. Ibland tycker jag också, att jag helt missar saker jag velat ta del av. Hittills har jag styvnackat betackat mig för att gå med men jag börjar vackla.
Kram
Eva
Fågelbilder brukar beröra mig ytterst sällan även om jag tvingas beundra tekniken och den fina optiken. Har sett det oftast som en form av jakt, fast med kamera. Dina bilder är helt klart något annat!
Svar från Karuzzell 2015-10-16 18:11
Så roligt om du gillar mina bilder! Måste dock erkänna, att jag har insett, att jag alltmer närmat mig 'jagandet'. Både i själva uppsökandet av motiv, väntandet på fototillfället och inte minst i fotoögonblicket finns mycket, som påminner om jakt. Har dessutom aktivt börjat 'jaga' nya motiv på ett annat mer medvetet sätt. Har faktiskt påbörjat ett blogginlägg på temat hur jag successivt gått över i rollen som 'jägare' och 'hantverkare' i mitt fotograferande. Så det gläder mig mycket om jag fortfarande tar bilder, som uppfattas som 'något annat'. Stort tack för din kommentar!
Med vänlig hälsning
Eva
Vilka härliga bilder alla Vist går det upp och ned själv gillar jag fotosidan Känner inte för Facebook Försöker var dag får hålla upp en dag i mellan för mina ögon gör ont vid mycket data och tv Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Karuzzell 2015-10-16 18:21
Tack Gert! Jag spenderar allt mer tid framför datorn och bloggandet tar mycket tid. Känner igen det där med ögonproblem. Jag gillar också Fotosidan och har hittills valt bort Facebook.
Önskar dig också en skön helg!
Eva
Härliga bilder Eva / Bosse
Svar från Karuzzell 2015-10-16 18:42
Tack så mycket, Bosse! Roligt, att höra.
Med vänlig hälsning
Eva
Har också sett på FS att det blåst lite det senaste, men jag är inte med på FS för att diskutera och komma med åsikter som inte kan mottas av andra. För mig är det ett ställe att titta på bilder, läsa om andras bilder och bloggar samt hämta inspiration. Ger oftast mest positiv kritik och kan villigt erkänna att man borde kanske vara bättre på att ge mer konstruktiv kritik. Men som sagt, för mig är FS en liten oas från alla måsten på arbete och hemma, då vill man vara positiv.
Sedan till det positiva, kanonfina bilder och du har ett eget uttryck i dina bilder som gillas!
Ha en bra helg!
//Micke
Svar från Karuzzell 2015-10-26 13:26
Sent tack för din kommentar. Instämmer helt i din syn på Fotosidan. Också i det där med att ge (och få) konstruktiv kritik. Det har ju diskuterats en del men är nog svårt att kräva. Skulle kunna skriva en uppsats i ämnet men nöjer mig här med att konstatera, att jag tror, att den relativa anonymiteten begränsar utrymmet. Det är helt enkelt svårt att ge kritik till någon man inte känner och där man inte vet hur mottagaren kommer att reagera på, eftersom denna är en för mig obekant person. Å andra sidan är det också svårt att försöka ge konstruktiv kritik till någon vars bilder man oftast beundrar. Vem är jag, som tror, att jag kan bidra med något? Själv blir jag glad när någon engagerar sig i mina bilder och tar tacksamt mot både ris och ros.
Jag blir självklart glad över ditt omdöme om mina bilder och önskar dig en skön fortsättning på den nya veckan.
Eva
Hej! Eva. Gillar ju också dina bilder väldigt mycket! Dom sticker ut på ett väldigt fint sätt! Ofta bilder som jag inte visste att det gick att ta ens.. 'Vi' som mest bara försöker dokumentera det också ögat råkar se, har mycket att lära.. Tror att 'vi' också inser hur mycket tanke och arbete som faktiskt ligger bakom dina speciella bilder, det är inga bilder som bara blir av sig själv! Visst, man kan ha tur en och annan gång med en bild, men inte gång efter gång som med dina bilder.. :-) Såg och fotade en Jorduggla för ett par veckor sen över Gärdet här i Stockholm, tänkte genast på dina fina bilder på Jorduggla! Inte fasen gick det att ta såna bilder.. Har du inga Jordugglor på gång denna höst?

Hälsn! Från en som inte heller har Facebook.. förstår inte hur folk har tid med det.. också? Jag har knappt tid med egna bilder, och att ta del av det som finns här på FS!
Svar från Karuzzell 2015-10-26 13:30
Tack snälla Jan för ord, som gör mig både rörd och väldigt glad.
Angående jordugglorna, så har jag inte sett dem sedan i våras. (Men inte letat speciellt mycket heller.) Tror dock, att några finns i trakten. De var onekligen en utmaning, som krävde lite extra men som du säger, är det ofta så.....
Ha det gott!
Eva
Hej,
Kan bara hålla med övriga, dina bilder är fantastiska! De har en känsla som är underbar och som jag beundrar mycket. Har saknat dina bilder ett tag nu för jag kollar alltid in din blogg. Men var sak har sin tid.
Har trots arbete inom IT stått emot Facebook fram till för en månad sedan. Man kan lätt "drunkna" i den flod av information som sköljer över en men det är också massa intressant som finns där. Hård sållning är det som gäller.
Var i Skåne för att par månader sedan och har förmånen att få åka dit om en dryg vecka igen, längtar! Favoritboendet är Borrby gårdshotell men det ligger tyvärr lite för avlägset denna gång.
Ha en underbar helg!
Mats
Svar från Karuzzell 2015-10-26 13:33
Jag tackar för dina fina ord, som gör mig väldigt glad och varm inombords. Blir glatt förvånad över att ni är så många, som tycks läsa min blogg och gilla mina bilder.
Jag funderar vidare över Facebooks vara eller inte vara i mit liv. Jag är alls inte övertygad om nödvändigheten i att vara med. Men visst finns det saker som talar för att hoppa på tåget.
Jag hoppas och önskar, att du får en skön vistelse i Skåne (om du nu inte redan hunnit vara här).
Eva
Du har en del riktiga godbitar här, fint och kul! Jag tycker en del på FS är alldeles för känsliga, tål inte minsta mothugg, lite måste man tåla när man bloggar, bra att du är kvar, jag var på väg att lämna ett tag, men kände att FS är det forum som passar mig bäst, avspänt och med många trevliga människor, ha en fin helg, LO
Svar från Karuzzell 2015-10-26 13:44
Tack snälla LO. Jo, jag noterade, att du var på väg att lämna Fs och är väldigt glad, att du stannade. Men jag håller inte med om att man måste tåla mothugg för att man bloggar. Det beror givetvis på vad man själv bjuder på. Sticker man ut näsan eller provocerar får man tåla att få svar på tal. Den som i leken ger, får leken tåla, säger man ju. Men för mig är fotograferandet och Fotosidan en lek med positiva förtecken. En tillflyktsplats i en värld, där allt inte är en dans på rosor.
Önskar dig en skön höstvecka!
Eva
Så underbara bilder. Vilken mästare till fågelfotograf du är Eva. :)
Dessutom var det så kul att träffa dig på Öland.
När det gäller Fotosidan har jag varit dålig på att vara aktiv. Vet inte varför det är så "tungt" att lägga upp bilder och blogga. Men en dag kanske...
Ha det gott.
/Lena
Svar från Karuzzell 2015-10-31 16:54
Åh tack snälla du för dina fina ord. Jag håller med dig i att det var väldigt roligt (och lite märkligt), att träffas på Öland. Jag har faktikst tänkt mycket på det du sa om Facebook, som ju en del av kommentarerna ovan handlar om och det gjorde ett så positivt intryck, att jag överväger att hoppa på tåget.
Men jag kommer alldeles säkert att hänga kvar på Fotosidan. Dert vore trevligt att få se lite mer från dig här framöver om du har möjlighet.
Ha det bra du också!
Eva