Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

Glas

Den, som tittar för djupt i glas

kan fastna däri.

Inlagt 2015-01-30 19:22 | Läst 2566 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Av glas kan man skapa fantastiska saker, både nyttoprylar och konst. Tyvärr så tittar många för djupt, och fastnar. Människans behov av att fly eller distansera sig från verkligheten är både skrämmande och sorgligt. Bild nummer två sticker ut, på ett bra sätt.
Svar från Karuzzell 2015-01-30 23:15
Glas är ett underbart material. Skimrande vackert, hållbart och fantasieggande. Tanketråden till det man kan hälla i dryckeskärl av det bjöd jag på. Lite som en utmaning...
Jag kan försäkra dig om att jag inte har några som helst problem med just det. Däremot erkänner jag, att jag är en obotlig njutare av det vackra Glaset. Jag tror, för min del, att alla har ett behov av lite verklighertsflykt. Det kan vara rent dagdrömmeri, konst, en hobby eller något annat. Jag ser det som en resurs att hämta kraft ur men det som är viktigt, är att det inte tar över det dagliga livet.
Bubblan i översta bilden kan man kanske se symboliskt som en flottör och markör. Om den drar iväg - då är det illa.... Fast egentligen är det ju en blomvas.....
Oavsett om 'Glaset' är en kristallkula, en bringare för 'ädla drycker' eller ett konstföremål krävs ett distanserat förhållande till det.
Ha en skön helg!
Eva
PS. Tvåan är i mina ögon rätt destruktiv... En krossad glasruta. Vass och aggressiv. Det finns mycket i en bild. Vi ser alla olika saker av olika skäl.
Härliga glasbilder Kan vara konst och andra kan fastnar däri Bild två är annorlunda den gillar jag Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Karuzzell 2015-01-30 23:20
En kort och koncis sammanfattning om Glas. Vad jag själv associerar till om tvåan skrev jag till Ingemar och det är mer våldsamt än tilltalande. Men...bildmässigt vackert!
Ha en skön helg du också!
Eva
Vilka läckra bilder.
Bild 2 är favoriten
Marianne
Svar från Karuzzell 2015-01-30 23:23
Glas är som en dröm. Skimrande ljus och brytningar. Som en spegel. Eller ett prisma. En sammanslagning av ljusets, vattnets och isens egenskaper. Ett material i klass med den finaste ädelsten.
Att ni hittills föredragit tvåan får mig att fundera över mina egna associationer till destruktivitet och våld istället för skönhet....
Eva
Fint, gillar tvåan bäst, riktigt fin bild, LO
Svar från Karuzzell 2015-01-31 10:03
Tack! Om bloggen vore en tävling skulle tvåan tydligen vara en vinnare....
Eva
Vilka spännande bilder! Ettan blir min favorit - så mycket att utforska där.
Katarina
Svar från Karuzzell 2015-01-31 18:27
Så roligt, att du gillade dessa bilder, som är olika mycket av det jag brukar visa men som jag själv tycker om att göra och titta på. Extra skoj, att du valde ettan som favorit, tycker jag.
Eva
Om det är något jag tycker mycket om så är det glas...dessa blåsare som kan sitt yrke så perfekt...
när det gäller bildkonst av glas kan det bli vad som helst faktiskt...
jag brukar sitta och kika på glasen när vi äter och de har nästan alltid olika motiv i sig...
du ha fångat olika glas på dessa bilder...vilka jag tycker är spännande att se...
visst är det så att en del skulle aldrig borde hålla ett glas i sin hand...
det är en annan historia.
Skål på dig denna mörka kväll
men där lär vara fin musik på webben...
///Gun-Inger
Svar från Karuzzell 2015-01-31 23:21
Jag håller med! Och jag känner igen mig. Jag är oerhört fascinerad av glas. Skimrande, gnistrande glas, som ger ljusbrytningar och speglingar varhelst man ser. Om man s e r vill säga. Jag kan titta djupt i glas, oavsett om det är en glasruta eller ett dricksglas och se de mest spännande mönster. Och nä, det behöver alls inte finnas något stimulantia upphällt i glaset. Glaset i sig räcker långt. Roligt att höra, att du tillhör de seende. Glasen i inlägget är f.ö. en vas, en krossad glasruta och en kupa för trädgårdsbruk. Men vem behöver eller rent av vill veta det?
Nu säger jag god natt utan vare sig skål eller musik. Det behövs inte denna kväll.
Eva
Gun-Inger Arvidsson 2015-02-01 00:33
God natt tillbaka
gia