Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

GÅ PÅ CAFE´

Att gå på café är inte oävet, och passar extra bra på en fredagseftermiddag...

Och idag bestämde jag mig för att våga fotografera lite också, inne på caféet...Det har jag länge velat våga...men inte fattat mod, tillräckligt. Men eftersom jag nu håller på att utmana mig själv lite, så var det dax...

Jag kände mig dock ganska ovan vid situationen...så det var lite svårt att koncentrera sig  på skärpedjup och sånt, så bilderna blev sådär...

Men, det var ett första försök...och jag skall allt fortsätta att springa på café den här veckan och träna fotografering...

Som tur är Norrköping fullt av små caféer, och att fika är ju aldrig fel... 

 

 

Inne på Arbetets museums fina fik...

Jag får kaffe...och blåbärsmuffins, mums!

 

 här gillar jag den softa känslan...

 

här kom skärpan lite fel...

 

men, här kom den rätt... 

 

och här var det nte lätt att få ordning på tavlornas linjer...

(men kvinnan som satt under tavlorna passade hur bra som helst där...)

 

 Men hur gör man när det som här är ganska mörkt i lokalen...men väldigt starkt ljus i de stora fönstren...Blixt förstås...men om man inte vill använda blixt????

 

 

Stort tack för alla hejarop och trevlig helg

till er alla som följer min utmaning!

 

 

Hälsningar Lena

Inlagt 2010-08-13 17:51 | Läst 1137 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Okej, nu har jag öppnat ögonen igen..... ;)
Trevliga bilder tycker jag du fått till!! Speciellt den med tavlorna och kvinnan som dricker, just att hon gör det och blicken som faller över glaset, i kombination med bakgrunden då.... Fint!
De tre första, känns kanske lite "tomma". Personligen hade jag kanske testat med att beskära dem hårdare, så att man lyfter fram personerna lite mer i bilden. Men det är ju jag det. :)

Du har viss oskärpa i några bilder. Säkert för att du kör på full bländaröppning och lång slutartid. Men jag håller med dig att vem vill använda blixt??? Skruva upp ditt ISO, 800, 1600, 3200?? Testa och utmana din kamera, det är kul och går bättre än man tror.
Vad gäller ljuset, så är det ju svårt med bilder som innehåller både mycket mörker och mycket ljus i en och samma bild. Men, spotmät ljuset, på huvudmotivet. Det brukar bli bra tycker jag.

Fint fångat Lena! Och det jag kan bli lite impad över, är att alla ser mer eller mindre ovetande ut. Och det är så jag tycker det skall va. När de upptäckt, och man får blicken. Då är bilden lite borta, i mina ögon.... Så, fint fångat!! Lek med utsnittet i de tre första, om du vill :-)

Trevlig fotohelg!! ;-)
//Peter
Svar från Lena Eriksson 2010-08-13 19:14
Tack för att du öppnat ögonen...NU!
jag är inte alls så nöjd med bilderna...möjligen den sista som jag tycker har lite karaktär...och så gillar jag det softa ljuset i tvåan. Det var svåra ljusförhållanden, och 100 grader i lokalen...och jag ville helst inte syns, men det gjode jag ju efter en stund (jag är inte så liten)...det är då man får börja att fota mazariner... :-)
Spotmäta...det gör jag sällan, bra tips!
Men, jag lämnar nog de här bilderna nu...och fotofikar vidare...
TREVLIG HELG TILLBAKA! / Lena
Jag säger BRAVO! Gillar tvåan, trean och femman. Skärpa? -Jag sitter så långt från skärmen, men jag ser ju vad det är på bilderna och det ser bra ut.
Ljuset får man nog leva med tror jag, lösa det på bästa sätt -och det är inte med blixt.

Men ärligt talat, är det här en utmaning? Jag tycker du har tagit många fina personfoton sedan länge. Strunta i utmaningen och fortsätt så här, det är jättebra!

Ha det gott! /Thomas
Svar från Lena Eriksson 2010-08-13 19:20
Hej, så TREVLIGT att se dig här...och snäll är du också! TACK Thomas...
Fast det är faktiskt en utmaning för mig att dels fota inne...och att röra mig i offentliga miljöer och ändock känna mig bekväm med kameran...

PS Glömde du att ta på dig glasögonen...???

Ha det väldans gott själv... / Lena
3.an och 5.an gillas. Fortsatt på den vägen. Känsla och lite miljö.
Ha de' bra!//Kurre
Svar från Lena Eriksson 2010-08-14 00:24
Känsla och lite miljö...precis, du sa det så bra...och jag försöker...
Trevlig helg! / lena
Hehe, utan blixt blir det dyrt... då måste man ha en kamera som presterar bra på höga ISO-tal. Dock tycker jag att brusiga bilder är snygga om de är sv/v. Jag har precis gjort den investeringen och det var inte roligt för plånboken, men desto trevligare för fotograferingen :D

Jag gillar bilden med flaskorna väldigt mycket, fina färger och intresseväckande skärpedjup.

Mvh/Peter
Svar från Lena Eriksson 2010-08-15 03:23
Nu förstår jag varför du hade dåligt med pengar...
Men så roligt!!! vad har du köpt för kamera?
Det kan väl vara värt att blodpudding och nudlar ett tag...

Tack för kommentaren!
(Brukar du gå på några peking-Ellen fotofikan?) // L
Vad har du för dygnsrytm egentligen? Har lagt märke till att du verkar vara en nattarbetare när det gäller foto. Jag och Malin köpte en Canon 7D med 15-85 mm-objektivet och det gick ju loss på en slant... vågade mig på en Hollandsimport och kom ner några tusenlappar faktiskt... but still :-)

Har aldrig varit på någon fotofika, men det skulle vara trevligt. Var ser man när det är?
Svar från Lena Eriksson 2010-08-15 09:35
Sova kan man göra när man blir gammal ha ha... :-)
Näe, här gäller det att hänga med sina tonåringar i dygnsrytmen...och eftersom jag inte fn jobbat (pga min dotters sjukdom bla)...så ser den lite konstig ut kanske...snart ändring!

En 7 D...grattis, vill åxå ha....men ni är ju två om det hela...har jag läst..

Fotofikan har jag bara varit på förra hösten, men tänkt att börja undersöka lite igen...jag vet att det är första söndagen i varje månad, tror kl 14.00 på café Täppan....info har jag fått från A Berlin...

Må gott! / lena