En fotograferande sjömans ord och bilder.

Yllefabriken

Jag var på ett snabbesök i yllefabriken i Sågmyra mellan kryssningarna med Gustaf Wasa här om dagen. Där finns numera ett outlet för märkeskläder och en randig T-shirt var syftet med besöket.
Jag är knäppt förtjust i gamla industribyggnader av tegel, så 5 minuter med kompaktkameran tog jag mig tid med. Jag bara måste åka dit någon gång med hela fotoväskan och gott om tid.

Fotona är bara snabbjusterade i jobbdatorn med FastStone Image Viewer. De lite märkliga beskärningarna på några bilder beror på att jag ville bli av med äcklig graffiti och franska bilar med frånstötande design.

Inlagt 2013-07-22 11:51 | Läst 2940 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härligt, var också förbi där förra veckan - i shoppingsyfte...

Jösses vad jag skulle viljat besöka Tidstrands innan det vart outlet... Jag fick iallafall en glutt av de magnifika pannorna innan de revs ut häromåret och det vart ännu en outlet i den byggnaden. Kan rekommendera det lilla museet hembygdsföreningen har.

(Om du går igång på tegel, varit ner till Fredriksberg?)
Svar från Mashavet 2013-07-22 13:25
Fredriksberg har jag aldrig besökt. Finns något liknande där?
Har fotat massor av liknande byggnader i olika hamnar, inte minst i Polen och Ryssland. Funderar på en hemsida med bara såna foton.
Christer Lindh 2013-07-23 00:25
Fredriksbergs Bruk (bildsök på Google) är ett nedlagt pappersbruk neråt Ludvika . Väldigt risigt och vandaliserat, men mycket tegel är det :) Tidstrands är dock en vackrare byggnad med alla sina fönster.
Håller med dig Erik gamla byggnader i tegel är härliga att fota i olika vinklar!
Svar från Mashavet 2013-07-22 15:39
Precis!
Dagens fabriksbyggnader av färgglad plåt är inte alls lika fina.
Ser ut att vara ett fotovänligt ställe det är.
Svar från Mashavet 2013-07-23 11:14
Delvis i alla fall.
Det störs av moderna glasentéer och ny asfalt med nymålade parkeringsrutor och moderna bilar. Jag har ännu inte haft möjlighet att gå runt kåken, men det ska bli.