En fotograferande sjömans ord och bilder.

Efter kvällskryssningen

Ett foto som någon hade tagit från den gamla landsvägsbron i Leksand var ett tag synligt på Facebook. Det föreställde M/S Gustaf Wasa när hon precis hade lagt till vid kaj i Leksand efter kvällskryssningen. Vi tänkte fråga om tillstånd att använda fotot på Gustaf Wasas Facebooksida, men då kunde vi inte hitta det igen och vi visste inte vem som hade tagit det.
Inspirerad av det fotot bestämde jag mig för att ta ett eget med samma motiv. Efter att ha lagt till i onsdags kväll lämnade jag alla lampor och lanternorna på och tog kameraväskan och gick upp på bron.

Jag hade inget stativ, men fick ganska bra stöd på broräcket.
1/30 sek, F 2.8, ISO 3200. Lite justerat i Lightroom. Ljusskylten blev totalt utbränd. Inget går att justera fram i den. Jag inser efteråt att jag borde ha haft stativ och tagit flera exponeringar för att göra ett försök med HDR. Jag har inte testat förr, kanske dags nu.

Fotot la jag ut på Gustaf Wasas facebooksida, som ju var tanken från början. Det blev snabbt lite av vad Aftonbladet skulle ha kallat klickmonster med nästan 600 gilla och 22 delningar på två dygn.

Inlagt 2015-07-18 13:32 | Läst 4193 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det blev ju riktigt tjusigt. Kan du inte i stället mörka ner den utbrända skylten en aning?
Svar från Mashavet 2015-07-18 15:01
Ja, kanske jag ska prova det.
Bra karl reder sig själv säg det ju, så varför gå över ån efter vatten då du själv är utrustad med kamera.
Svar från Mashavet 2015-07-18 22:29
Det var just gå över ån jag fick göra. Halvvägs i alla fall :-)
Jag har fotograferat väldigt mycket för Gustaf Wasas facebooksida, men fantasin börjar tryta. Dessutom är det oftast omöjligt att få med fartyget på bild eftersom jag alltid befinner mig ombord när fartyget lämnar kaj. Vi försöker därför få våra gillare att dela med sig av foton. Men just i det här fallet löste det sig ju bra med att jag fick idén tiil bilden.
En tjusig bild Erik och jag håller absolut med Benny. Mörka ner skylten för den stjäl uppmärksamhet utan att innehålla något. Härliga färger blev det in den ljusa natten.
Hälsningar Lena